Autor Tema: Kvalitet sedista kod Fabije 2  (Pročitano 3127 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže djordjebgZapočeo temu

Kvalitet sedista kod Fabije 2
« poslato: 01. Sep, 2014. 06:39 »
Zanima me koliko su kvalitetna sedista Skode Fabije 2? Postoji li neka razlika izmedju classic, ambition i elegance modela sem u kvalitetu mebla? Postoji li verzija sa lumbalnom podrskom?
Na Fabiji 1 je sediste apsolutno najuzasniji deo, nevidjeno me bole ledja u lumbalnom delu posle duge voznje, a zamena jednih za druga je sasvim moguca.

Van mreže nebojsar

Odg: Kvalitet sedista kod Fabije 2
« Odgovor #1 poslato: 01. Sep, 2014. 07:37 »
Ne znam za elegance, ja imam ambition i sedista su ko tacne. Iskreno u Fabiji 1 su mi bila verovao ili ne udobnija. Ne znam da li pasuju I da li mozes da ubacis ali prednja od oktavije bi bila super prica a verujem da se mogu naci relativno povoljno.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

« Odgovor #2 poslato: 01. Sep, 2014. 08:28 »
Sedista iz Fabije 2 su skroz kompatibilna, isto Seat Ibiza mk4 i Polo 9N3. Oktavija nazalost nije, moraju se adaptirati prema sinama uz varenje itd.
Po meni su uzasna, nisu neudobna za gradske voznje ali recimo posle 2 sata na drumu postaju grozna, lumbalni deo ledja me boli zestoko i osecam posledice danima.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #3 poslato: 01. Sep, 2014. 09:06 »
Sedista iz Fabije 2 su skroz kompatibilna, isto Seat Ibiza mk4

Onda Seat Ibiza, to probaj da nadjes. Vozim i to povremeno, sedista su neuporedivo bolja. Ja sam vozio od CG do BG , milina.

« Odgovor #4 poslato: 01. Sep, 2014. 09:24 »
Koja je korektna cena za ceo enterijer? NAravno mebl varijanta.

Van mreže Gohu

« Odgovor #5 poslato: 22. Dec, 2014. 10:33 »
mogu da ti kazem iz licnog iskustva da kvalitet sedista jako varira od opreme. licno imam elegance 1.9 a i sluzbeno htp 1.2 klot oprema.. nebo i zemlja sedista..  u elegance-u su sedista jako blizu octavijinim.. odlicna potpora, kvalitet materijala, podesavanje,  fijoka ispod itd...
  • Vozi: OCTAVIA-ja 2011 1.9 TDI PD - kao tenk :)

« Odgovor #6 poslato: 24. Dec, 2014. 09:32 »
U moj fabiji sto se tice matrijala sjedala su Ok,jos nema tragova habanja ili da se konci po savovima izvlace,no da su udobna nisu nimalo pogotovo na duza putovanja,pretvrda su.

Van mreže fobia24

« Odgovor #7 poslato: 24. Dec, 2014. 10:15 »
Ambient, posle duže vožnje se oseća bol. Fabija je manji auto, nije ni namenjen dugim putovanjima, zato i ima lošija sedišta. Moj drugar je čuo i primenio savet u vezi sa dugim putovanjima tako što je što više uspravio naslon, da sedi kao u klupi i kaže nije više osećao bol.

« Odgovor #8 poslato: 24. Dec, 2014. 10:51 »
Jastuce kao potpora lumbalnom delu kicme, podmetnete iza ledja. Od velike je pomoci, mene posle 2-3 sata voznje vec prilicno bole ledja u tom delu. Oktavija to ima fabricki u sedistima, a posto Fabija nema pomoc u vidu jastuceta je dobrodosla.

Na mreži zare

« Odgovor #9 poslato: 24. Dec, 2014. 11:16 »
Ne znam u kakvom su stanju tvoja sedista ali daleko od toga da Fabia 1 ima losa sedista. Ja imam godinama probleme sa ledjima u lumbalnom delu i bas je taj deo sedista odlicno uradjen i cvrsto drzi. Ako su tvoja sedista propala pa ledja upadnu u sediste onda je to druga stvar. A verovatno su propala cim ti treba jastuce.
To sto pricas za jastuce, sediste treba da radi ako je u dobrom stanju.
Kod mene je u pitanju elegance oprema.

« Odgovor #10 poslato: 24. Dec, 2014. 12:03 »
Zare, comfort je oprema. Ali sem mebla nema razlike u sedistima. Nisu propala, zapravo su kao nova, ali od pocetka imam taj problem.
Oktavija ima potporu u tom delu, doduse samo u najvisem paketu opreme.
Meni bas smeta, doduse nemamo svi istu gradju, pa je razumljivo da nam se i utisci razlikuju.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #11 poslato: 24. Dec, 2014. 12:29 »
Meni je fabia I imala bolja sedista od fabie II, isti nivo opreme je bio , srednji, u dvojci su sedista kao tacne a u jedinici su bile polukadice, imale su cak i podesavanje lumbalne potpore.

Na mreži zare

« Odgovor #12 poslato: 24. Dec, 2014. 14:04 »
Evidento je po drugim stvarima da se isti naziv opreme razlikuje od trzista do trzista pa i godista. Tako da je moguce da nisu ista sedista i ako je isti paket opreme, ko ce ga znati...

Ja bih na tvom mestu na sledecem skupu zaredjao da isprobavam sedista :). Pa ako ima razlike onda bar vidis kakve su i sta ti odgovara.
Samo nemoj da zaboravis da je levo obicno u losijem stanju od desnog i da u istom auto moze da bude osetna razlika izmedju levog i desnog sedista :).

Van mreže djordje48

« Odgovor #13 poslato: 24. Dec, 2014. 18:32 »
Evidento je po drugim stvarima da se isti naziv opreme razlikuje od trzista do trzista pa i godista. Tako da je moguce da nisu ista sedista i ako je isti paket opreme, ko ce ga znati...

Ja bih na tvom mestu na sledecem skupu zaredjao da isprobavam sedista :). Pa ako ima razlike onda bar vidis kakve su i sta ti odgovara.
Samo nemoj da zaboravis da je levo obicno u losijem stanju od desnog i da u istom auto moze da bude osetna razlika izmedju levog i desnog sedista :).

paa dobro, nekome su zadnja sedsita losija od prednjih ili obrnuto....zavisi kako kome vise odgovara....:)

Van mreže Greg

« Odgovor #14 poslato: 10. Jul, 2018. 14:23 »
Da osvežim temu da li je neko menjao i stavljao u fabiu mk1 sedišta iz fabia mk2 ? Da li odgovaraju ?
Zbog neudobnosti bi promenio, moja sedišta su u odličnom stanju, ali su classic bez ručice da se spusti sedište ne bi li se bolje namestio.
Inače sedišta su 2014 fabia II elegance.

Sent from my ALE-L21