Autor Tema: Automatic, 1.2tsi iskustva!  (Pročitano 4435 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dusantrxZapočeo temu

Automatic, 1.2tsi iskustva!
« poslato: 02. Sep, 2014. 09:09 »
da li ima neko sa automatskim menjacem noviji yeti, ili neki drugi skodin automatik, zanima me kako se ponasa koliko je efikasan i da li pouzdan? imam 1,2 tsi manuelni a razmisljam da uzmem novi yeti ali sa automatskim menjacem pa bih vole da cujem sta vozaci yetija kazu na to.
  • Vozi: yeti, 1,2tsi, 2010

Van mreže nebojsar

Odg: Automatic, 1.2tsi iskustva!
« Odgovor #1 poslato: 02. Sep, 2014. 09:49 »
Ja imam DSG ali sa 6 brzina, wet.  1.2 i 1.4 imaju sedmostepeni. Taj sedmostepeni je takozvani "suvi" nema zamene ulja pa su troskovi odrzavanja 0. Taj menjac je bio u nekim serijama problematican, imas dosta iskustava na briskodi. Sto se tice iskustva iz voznje moja preporuka u svakom slucaju, besprekoran menjac.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Turbo

« Odgovor #2 poslato: 02. Sep, 2014. 12:08 »
Svi DSG-ovi su često bili problematični, posebno 6-stepeni, masovno su menjane mehatroničke jedinice(pola menjača, ili zamene celih menjača) u garanciji. To je sve dosta poboljšano u novijim generacijama.

Kao što reče nebojsar, DSG je jedini "automatski" menjač u Yeti-ju, a i u Škodama uopšte. Stavljam znake navodnika jer to nije automatski menjač u konstrukcijskom smislu, iako se iz perspektive vozača ponaša recimo kao običan automatski. To je zapravo manuelni menjač sa dvostrukim kvačilom sa robotizovanom promenom brzina, klasični automatik je nešto sasvim drugo.

Sedmostepeni ne zahteva periodični servis kao šestostepeni, a pravo je uživanje voziti ga(kao i svaki drugi DSG), ja ništa lepše nisam vozio, savršenstvo od menjača.

« Odgovor #3 poslato: 02. Sep, 2014. 12:33 »
generalno znaci zadovoljni ste sa DSG varijantom, sad trenutno je ta novija varijanta i nasao sam dobru cenu za vozilo 1,2 dsg city model za nekih 13.900 eur sa 3000km na satu, kazu da je zuto bas dobar ali imaju dva pa prodaju i u pitanju je ceski zastupnik pa kaze da ce vaziti i garancija.
ali u svakom slucaju su mi zanimljiva iskustva i zeleo bih da predjem na dsg menjac.

Na mreži cikajowa

« Odgovor #4 poslato: 02. Sep, 2014. 12:42 »
Gde ima taj Fl za 13900?! Ja sam u potrazi za yetijem i gde god sam zvao nije ih bilo na lageru niti je neko test vozilo prodavano, pa ko imaju dva da uzmemo po jedan  :))
  • Vozi: yeti

« Odgovor #5 poslato: 02. Sep, 2014. 13:25 »
na mobile.de ima taj auto mislim da je u bratislavi ima i na nekom ceskom sajtu njihov ditributer za skodu mislim u bratislavi, pardon, pogledacu da nadjem link.

Na mreži cikajowa

« Odgovor #6 poslato: 02. Sep, 2014. 13:33 »
Aha,ja mislio kod nas... Taj uvoz ne znam koliko se isplati i koliko ce da kosta ovde  :-[
  • Vozi: yeti

Van mreže joca 58

« Odgovor #7 poslato: 12. Feb, 2015. 19:55 »
ja vozim dsg 1.2 i za prevezenih 5000 od kad sam kupio prezadovoljan sam.Ne pada mi napamet da se vracam na manuelni.Uzivanje u voznji.Inace auto je presao ukupno 54000 km i ne vidim nikakav problem a po servisnoj nije ga ni bilo.Pozdrav
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

Na mreži MAKS

« Odgovor #8 poslato: 13. Feb, 2015. 12:18 »
Vozim fabiju 1.2 tsi dsg 7 brzina i vrlo sam zadovoljan sem naravno lanca ali sta je tu je.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE