Autor Tema: izgubljeni kljucevi - sta dalje  (Pročitano 6164 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže zelmil83Započeo temu

izgubljeni kljucevi - sta dalje
« poslato: 04. Sep, 2014. 21:29 »
pozdrav,prije par dana izgubio sam kljuceve znaci,daljinski,kluc od brave za paljenje i zeder kljuc,sva tri komada. Sada koristim rezervne ali iz straha da ce ih neko pronaci i zloupotrijebiti htio bi vas pitati postoji li nacin da se ovaj kljuc od brave i daljinac kodiraju tako da onaj koji sam izgubio postane neupotrebljiv,za zeder znam moram staviti drugi,sta je najboljei najpovoljnije da uradim prije nego odem u servis na otklanjanje problema,hvala unaprijed na odgovorima
  • Vozi: octavia 1.9 tdi,a5 2005 god.

Van mreže bugarin

Odg: izgubljeni kljucevi - sta dalje
« Odgovor #1 poslato: 04. Sep, 2014. 21:51 »
preko VCDS-a mozes da obrises sve daljince koji su upareni sa racunarom vozila. nakon toga ponovo uparis daljinac koji ti je ostao, i onaj koji si izgubio ce biti neupotrebljiv na tvojim kolima.
slicna procedura je i za imobilajzer cip koji se nalazi u kljucu. tako ce izgubljeni kljuc moci da otkljuca bravu i volan, ali nece moci da pokrene motor. i svakako, posto je "sretnom" nalazacu daljinski neupotrebljiv, alarm ce se oglasiti kad otkljuca vozilo kljucem.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #2 poslato: 05. Sep, 2014. 15:54 »
kaze meni frajer danas u servisu skoda nesto kao ne moze se to kodirati jer nije fabricki daljinski a daljniski je paket opreme ambiente zig na njemu skode znaci centralna brava preko daljinskog plus klju koji otvara samo jedan alarm fabricki a ima jos jedan dodatni on kao sto rece momak kad otkljucas kljucem ostane zakljucan i pocne da pisti

« Odgovor #3 poslato: 07. Sep, 2014. 22:08 »
druze ti sto si mi rekao za kodiranje ponovo kljuca mozes li mi pojasniti postupak za VCDS posto planiram donijeti dijagnostiku za VW Skoda od frenda,moze i u inbox ako ne ovako javno!

Van mreže bugarin

« Odgovor #4 poslato: 08. Sep, 2014. 22:38 »
obzirom da nisi napisao ni koje je godiste auto, ni koji je paket opreme, niko ne moze sa sigurnoscu da ti da uputstvo kako to da uradis. ovo iz razloga sto postoje raziliciti softveri, razliciti kontroleri, a samo za imobilajzer postoje 4 razlicite varijante kodiranja, u zavisnosti od toga da li je prve, druge, trece ili cetvrte generacije.
nisi napisao ni koji je model daljinca, da li je fabricki sa 2-3 tastera, obican kljuc ili tzv skakavac.
od svega toga zavisi procedura kodiranja i uparivanja.

sva detaljna uputstva mozes naci na sajtu ross-tech.

evo za pocetak linkovi za uparivanje kljuceva tj imobilajzera druge, trece i cetvrte generacije

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Immobilizer_II_Key_Matching_%28Cluster%29

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Immobilizer_II_Key_Matching_%28Separate%29

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Immobilizer_IV_Key_Matching

« Odgovor #5 poslato: 09. Sep, 2014. 15:53 »
auto je Skoda Octavia A5 2005 godiste, motor 1,9 tdi 77kw 105ks, paket opreme je ambiente,nije skakavac kljuc nego posebno je daljinac sa 2 tastera a kljuc je za sebe,fabricki je alarm i plus jos jedan dodatno ugradjen pored njega.

Van mreže bugarin

« Odgovor #6 poslato: 09. Sep, 2014. 16:00 »
skoda kao ni ostatak VW-a nikada nije odvajao daljinac od kljuca, tojest uvek su daljinske komande bile na kljucu, tako da to sto ti imas nije fabricki daljinac, a to umnogome komplikuje zahvate koje zelis da izvedes. to su daljinci za aftermarket alarm i tu sa VCDS-om mozes da se slikas.
jedino sto ti preostaje je prekodiranje imobilajzera u kljucu, po uputstvima koje sam postavio u proslom postu.

Van mreže markoman

« Odgovor #7 poslato: 13. Jan, 2015. 09:50 »
Isti problem sa A5 2005. godište,izgubljen jedan ključ.. Hteo da prekodiram postojeći da bi izgubljeni kljuc bio neupotrebljiv, ali u ovlašćenom servisu kaže da to ne može da se uradi. Postoji varijanta menjanja svih brava i ključa,što bi bilo preskupo. Ako neko ima bilo kakav pametan predlog..?
  • Vozi: skoda octavia 1.6 mpi 2005

« Odgovor #8 poslato: 13. Jan, 2015. 10:08 »
i meni su isto rekli,ali prije mjesec dana ja sam pronasao svoje kljuceve sasvim slucajno,bili su izgubljeni na bas nedostupnom mjestu,tako da rijesen problem...

Van mreže markoman

« Odgovor #9 poslato: 13. Jan, 2015. 10:13 »
Ne bi bio nikakav problem da mi je ključ upao u reku,pa znam da ga nema,a ja ne znam ni kad je tačno izgubljen,ni da li je uopšte izgubljen ili ukraden možda.

« Odgovor #10 poslato: 13. Jan, 2015. 10:19 »
jasno,razumijem te dosta sam se raspitivao i ako te zanima sta su mi najbolji majstori rekli da uradim posalji mi poruku pa cemo se cuti na private..

Van mreže klisko

« Odgovor #11 poslato: 13. Jan, 2015. 19:54 »
Markoman, da li je tebi problem ključ ili daljinac od alarma? Ključevi bi trebali da se kodiraju preko VAG-COM-a. Mislim da su meni na O1 nakon zamene baterija obrisali sve ključeve i zatim ih ponovo dodali, ali beše davno, možda sam pobrkao lončiće. Za GT alarm imam neki PDF (neisproban ali liči) koji možda odgovara i za tvoj alarm. Navodno je AČ prodavao GT alarme kao "fabričke" u tom nekom periodu 2005-06.
Ovo je daljinac alarma
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže markoman

« Odgovor #12 poslato: 14. Jan, 2015. 06:31 »
Nemam daljinac,sve je na ključu sa tri tipke i fabrički alarm.

Van mreže markoman

« Odgovor #13 poslato: 15. Jan, 2015. 06:25 »
Čisto informacija za ljude sa sličnim problemom. Poznati novosadski ključar radi ono što ovlašćeni servis ne može,menja kod na ključu bez zamene brave. Ako nekom treba info nek pošalje pp.

Van mreže Beli82

« Odgovor #14 poslato: 15. Jan, 2015. 09:44 »
Prethodni vlasnik moje Fabie mi je rekao da je on bio zagubio rezervni ključ. Otišao je sutradan u privatni servis gde su mu normalno pobrisali sve ključeve tj kodove ključeva,  narezali rezervni i uneli kodove starog i novog ključa bez problema. Mislim da je bravar bio iz Zemuna.

Sent from my Smederevac na drva.

• Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.