Autor Tema: MAF Sensor  (Pročitano 4347 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže tutinburgZapočeo temu

MAF Sensor
« poslato: 05. Sep, 2014. 19:24 »
Zna li neko gde se nalazi MAF SENZOR kod skode fabie 1,4 MPI 2001.god 50 kw?
  • Vozi: Skoda Fabia 1,4 mpi

Na mreži bigor

Odg: MAF Sensor
« Odgovor #1 poslato: 05. Sep, 2014. 20:03 »
Na usisnij grani ali evo video lakse je
https://www.youtube.com/watch?v=DVZcRgEjN78
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #2 poslato: 05. Sep, 2014. 21:25 »
cemu sluzi taj MAF senor i zbog cega je lik na videu ocistio sve ovo??????
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

« Odgovor #3 poslato: 05. Sep, 2014. 21:36 »
Pa evo ovako:

MAF sensor meri kolicinu i protok vazduha i nalazi se na usisnoj grani (ovaj video sam vec gledao) on salje informacije Kompjuteru ECU koji ih obradjuje i bla bla bla, dalje to ima veze sa smesom u cilindru, ili je previse vazduha ili je previse goriva , sto opet moze da prouzrokuje da motor trese, lampica indzin je stalno upaljena, a samim tim sto ima vise goriva u mom slucaju benzina povecana je i postrosnja .... i da ne gnjavim ... masina je troma, ne vuce bas najbolje ... sve ovo sam nasao na netu a i moj majstor kaze da to moze biti uzrok mog problema , pa samim tim i da priupitam ...
inace mene muci da li motor kad radi na tng pali lampicu indzin ili ne? ili je mozda maf senzor krivac ?

Na mreži bigor

« Odgovor #4 poslato: 05. Sep, 2014. 21:45 »
Ne shvatam bas iz ovog pitanja sta te muci, ne bi trebao da bude razlog. Koju ti gresku izbacuje

« Odgovor #5 poslato: 05. Sep, 2014. 22:08 »
Lampica indzin je upaljena, motor kad upalim trese - ne mnogo ali trese, kad se motor zagreje sekvent plin se aktivira i motor se smiri ... ali je i dalje indzin lamoica upaljena, majstor mi kaze da dok motor radi na plin onda se javlja problem kod izduvnih gasova pa se pali lampica. Meni motori nisu jaca strana pa zato i pitam (po onoj narodnoj "KO PITA NE SKITA"). Eto to bi bilo to, inace majstor mi je spominjao i MAF senzor kao moguci problem pa pitam.

Na mreži bigor

« Odgovor #6 poslato: 05. Sep, 2014. 22:23 »
Meni je stalno izbacivao gresku 17560 sto je sporo podesavanje smjese i 2 ispod granice siromasnog. Prvo je vezano za maf senzor ali kod mene je ipak bila siromasna smjesa sto sam sredio na servisu. Maf senzor mozes ocistiti mada ne vjerujem da ces imati ikakve koristi od toga, ja sam ga cistio i ne osjetim nikakvu razliku u voznji. Dobro da nisam sta pokvario

« Odgovor #7 poslato: 05. Sep, 2014. 22:27 »
Ma ja sam kupio skodu koja vec imala ugradjen plin i razmisaljao sam da demontiram plin, isao sam na odmor i po povratku imamove probleme. Ne bih da demontiram plin a posle masina trese li trese ... i kojekave probleme jos ...

Na mreži bigor

« Odgovor #8 poslato: 05. Sep, 2014. 22:44 »
Odlazimo u off, cak i da jeste maf senzor nista ti nece pomoci to sto izvadis plin jer opet moras kupiti senzor. Vidi tacno koje ti greske izbacuje pa nam javi

Van mreže bugarin

« Odgovor #9 poslato: 05. Sep, 2014. 22:55 »
ne vozim na plin, ali mislim da nema vlasnika fabie koji vozi na plin a da mu se nije upalila endzin lampica bar jednom.

ovo moze da bude i do lambda sonde..................

ali pod broj jedan: majstor koji ti kaze da uzrok MOZE da bude maf senzor, je majstor koji na tvom vozilu ocigledno nije koristio dijagnostiku. da je koristio dijagnostiku ne bi mogao da kaze MOZDA, vec bi tacno znao sta je uzrok.
znaci prvo kod majstora koji ima dijagnostiku, pa da ti on kaze sta je problem. za to cak ne treba ni originalna fabricka dijagnostika, vec moze i kineski klon od 20ak evra. sa njim se ne moze otkloniti greska, ali zasigurno mozes dobiti kod greske i smernicu sta treba menjati ili popravljati na motoru.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #10 poslato: 06. Sep, 2014. 14:21 »
fault code 17523 

Van mreže bugarin

« Odgovor #11 poslato: 06. Sep, 2014. 14:38 »
17523   P1115   Heated oxygen sensor (HO2S)
Tj lambda sonda, nalazi se na izduvnoj grani pre pletenice.

Van mreže Milos Nikolic

« Odgovor #12 poslato: 11. Sep, 2014. 20:59 »
Meni se desava da se engine upali ponekad ali se i sam ugasi posle nekog vremena (par dana). Na dijagnostici ne izbacuje nikakvu gresku...to je sve pocelo da se desava od kada sam ubacio plin. S'obzirom da se sama gasi znaci da nije nista. Bar ja tako gledam...vozi slobodno i ne nerviraj se zbog toga.
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp, 2003g

« Odgovor #13 poslato: 11. Sep, 2014. 22:01 »
i meni se u pocetku tako ponaso auto, ali sad ne , i u tome je problem sto trese kad upalim .... al vec je kod servisera i bice sve ok! zato obrati paznju nemoj se ponasati kao ja ... :'( :'( :'(

Van mreže bugarin

« Odgovor #14 poslato: 11. Sep, 2014. 22:03 »
ajde samo javi sta si morao da radis na kolima. olaksaces kolegama kojim se eventulano pojavi isti fault code.