Autor Tema: Bliski susret sa zivotinjom :(  (Pročitano 2259 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže NebaZapočeo temu

Bliski susret sa zivotinjom :(
« poslato: 08. Sep, 2014. 20:58 »
Ne znam da li bas pogodih mesto za temu (takodje postoji vec tema o pucanju gume u toku voznje pa se mozda mogu objediniti u jednu temu....)

Elem na putu za Grcku negde pred granicu s Makedonijom istrcala mi macka pred auto pri brzini od 130km/h, nesto malo sam prikocio i nazalost udario je... Posledice po Fabiju nakon prirucnog saniranja su na slikama ispod. Suspleh je ostao da visi na 3 srafa, ostali su pokidani...

• Vozi: Fabia 1.9 SDI

Na mreži zare

Odg: Bliski susret sa zivotinjom :(
« Odgovor #1 poslato: 08. Sep, 2014. 21:06 »
Dobro se zavrsilo, to je najbitnije. Na tim brzinama moze da bude mnogo mnogo gore. Sreca da je bila macka a ne neki veci pas...

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #2 poslato: 09. Sep, 2014. 08:22 »
A kako je macka prosla na tom susretu?

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #3 poslato: 09. Sep, 2014. 10:38 »
Da ne stajem na muku, al' možda bi jeftinije prošao da si ipak išao sa lepšom polovinom u Solun u šoping :-))) ... Ko ne plati na ćupriji .... :-(((
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #4 poslato: 09. Sep, 2014. 12:31 »
Ako se prisetimo fizike i vezemo koordinatni sistem za Fabiju to je kao da je Macka udarila velikom brzinom u auto, m*v*v/2 je energija zavisi od kvadrata brzine...

Elem kad sam se zaustavio, macka je bila daleko iza pa ne znam kake je posledice imala, ostale su joj dlake na donjem delu branika....

A sto se sopinga u Solun tice, to jesam izbegao ali niko mi nije rekao da malko posle Ionine postoji veliki soping centar... Tako da sam platio i na mostu a i na cupriji cu :)

Kako je moglo da bude dobro je i ispalo. Videcu da nadjem sad ovu plastiku za rupu od maglenke jer ako mi nesto upadne kroz nju ide blizu kajsa...

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #5 poslato: 09. Sep, 2014. 13:49 »
niko mi nije rekao da malko posle Ionine postoji veliki soping centar
Ni meni, tu sam zadnje pare ostavio kad sam se vraćao letos .-)) HM, Ikea, Jumbo...

Da li branik može da se zakrpi? Ne fali ni jedno parče?
  • Vozi: Yeti

Van mreže sasacalko

« Odgovor #6 poslato: 09. Sep, 2014. 14:47 »
gde je, šta je Ionine? Ne mogu da nađem na google maps. Ja sam u povratku sa halkidikija, kod soluna pratio znak za aerodrom, onda desno na semafor i pravo u jumbo, ikea, malo iza outlet...

Van mreže Filip

« Odgovor #7 poslato: 09. Sep, 2014. 15:20 »
http://en.wikipedia.org/wiki/Ioannina

kolega je isao na jonsko more pa mu TC Kosmos i ostalo nije usput
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže bosnicdz

« Odgovor #8 poslato: 09. Sep, 2014. 16:41 »
Ono kao cat terminator ponovo jase :)) Koja je bre ovo vise macka po redu, doduse cehinjina prva :bravo:  ili sam lose vodio evidenciju :)

« Odgovor #9 poslato: 09. Sep, 2014. 21:49 »
Da li branik može da se zakrpi? Ne fali ni jedno parče?

Pojma nemam, valjda moze :) u MK sam mu stavio ove dve sinice da ga koliko toliko drze (ovu gornju namerno sa bocne strane radi buduceg krpljenja) Vise me brine suspleh, pokidani su srafovi koji idu bocno (duz tockova) na plastiku. Napred se suspleh ugura u branik koji je trenutno u losem stanju, bocno se srafi na plastike s kojih su se pokidali srafovi a nazad ide na neki metalni deo (ako se dobro secam). Trenutno se suspleh drzi plasticnim stegicama sto je bas bas privremeno resenje, jer je tu Fabija SDI niska i neretko zakacim po nesto pa mi je bitno da suspleh odradi svoj zadatak... Takodje sa unutrasnje strane ka hladnjaku sam nasao jednu plastiku koja mislim da je od branika. A danas uocih i da hladnjak ima malo udubljenje na toj strani, al kad do sad nije ispustio ni kap antifriza verum da nece ni od sad...

@bosnicdz Sto se macke tice ova je druga koju sam cepio Fabijom, prva bejase pri mnogo mnogo manjoj brzini oko 50 i od te prve su ostale samo sitne naprsline na braniku koje se nisu ni primecivale...

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #10 poslato: 09. Sep, 2014. 22:48 »
Trenutno se suspleh drzi plasticnim stegicama sto je bas bas privremeno resenje
Не мора да значи да није добро иако си нагласио да је "баш баш привремено"...на очевој Фабији SDI је комшија покидао шусплех (донио нам читаву грану пред кућу), покидани шарафи дуж цијеле једне стране и пола сусједне, и није било друге осим да се фиксира тим пластичним везицама... :) Вјеровао или не, и дан данас, после 2-3 године, је исти систем а ауто годишње прелази око 30.000 ;D ;D ;D На сервису се пресијеку, одради шта треба, после ставе нове на већ предвиђене рупице и милина... ;)

Van mreže djordjebg

« Odgovor #11 poslato: 10. Sep, 2014. 00:30 »
Meni valjda jedinom ovde zao macke.:( Divne zivotinje.

Van mreže fobia24

« Odgovor #12 poslato: 10. Sep, 2014. 06:16 »
Velika šteta  s obzirom na brzinu. Meni jednom istrčao jazavac na autoput u Sloveniji. Ja tada imao golfa 4, ali sam na žalost bio loganom, pa svestan stabilnosti golfa, blago volan pomerim, ali kad ono dačija krene sa 130 u krug da se vrti! Sva sreća nije se prevrnula, niti smo udarili nešto, ali onaj auto i bilo kakav manevar-strašno! Stabilnost takva da ne znam ko date dozvolu da se to gurne u serijsku proizvodnju.
« Poslednja izmena: 13. Sep, 2014. 22:52 bugarin »