0 članova i 11 gostiju pregledaju ovu temu.
Jos necije iskustvo !?
Što bi ih vozio od 01.11. do 01.04. kad to više nije obavezno? Ja ih namontiram kad smatram da treba a skinem takođe kada smatram da mi nisu neophodne.
bila je neka prica, ko zna da li je urbani mit, da u slucaju cukanja, ako nemas zimske gume u to doba, onda ti osiguranje ne priznaje stetu
Ne znam koliko ti je bas po Bg potrebna najkvalitetnija guma jer realno nemas nekakvih ekstremnih situacija kao na planinama.Potrosenost gume zavisi i od tezine vozila,a za tvoju fabiju bilo koje da uzmes trebaju izdrzati 4 sezone
Niko ne spominje Michelin alpin?Jel neko troši? Dve godine vozim, OK su...
Ne može obavezno osiguranje od autoodgovornosti da te uslovljava nečim mimo zakona.Što se tiče EU, raspitaj se, mislim da retko koja država insistira na zimskim gumama zimi. Ali ne mogu da tvrdim.
Znam coveka koji zivi u Becu, imao je prosle zime slucaj da ga je od pozadi udario drugi automobil. Imao je letnje gume, slucaj je zavrsio na sudu i procesu njegovog advokata advokata osiguranja i saobracajnog vestaka u dokazivanju da li bi do udesa doslo da je imao zimske gume odnosno da li bi mozda bila slabija maksimalna sila kocenja koju je on ostvario da ne bi udario vozilo ispred pa time uzrokovao da ga ovaj od pozadi udari.... Sve u svemu advokat za jedno rociste u Austriji ce kostati ko set winterica Na kraju je dobio otstetu ali cemu sve to !?Takodje sta ako treba da otputujes negde na Zlatibor recimo pocetkom Novembra ?! Kad se vratis vratices i letnje gume - nema sanse? To je ok ako ne mrdas iz BGa cele zime pa kad najave sneg tad uradis promenu... Ista prica vazi i za mart mesec...Tako da okreni obrni namesti se da ces voziti zimske gume uglavnom po asvaltu a neretko i na temperaturi preko 15 stepeni pa cak i preko 20....