Autor Tema: Gusenje prilikom saltanja...  (Pročitano 1967 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže burga2001Započeo temu

Gusenje prilikom saltanja...
« poslato: 12. Sep, 2014. 00:42 »

Radi se o Skodi Fabiji 1.9 TDI, 2001.god. 74kW,

Primetio sam da prilikom saltanja npr, iz 2. u 3. dolazi kao do nekog zacepljenja, ne prima lepo gas, pocinje blago da trza, tesko vuce, broj obrtaja oko 3000 i onda od jednom probije krene ali povremeno u voznji dese se slicna situacija samo blazeg inteziteta.

Vidim da ima skoro ista tema, ali se kolko shvatam radi o benzinskom motoru.

Mene interesuje, da li neko ima pravi odgovor o ovom problemu!

Hvala i pozdrav,

B u r g a

Odg: Gusenje prilikom saltanja...
« Odgovor #1 poslato: 13. Sep, 2014. 10:46 »
Uradio sam mali servis, jer je bio po planu, menjan je protokomer, i nista se ne desava. Ajde ljudi pomagajte kao i do sada da resavamo probleme!
B u r g a

« Poslednja izmena: 13. Sep, 2014. 11:53 Karlheinz Hell »

Na mreži krcaerdoglija

« Odgovor #2 poslato: 13. Sep, 2014. 12:00 »
mozda turbina ne radi kako treba!??proveri nju!
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže tasa

« Odgovor #3 poslato: 13. Sep, 2014. 13:17 »
Kod suraka slicni simptomi, kod njega riknule dizne,
ali ovo ti je sve gledanje u pasulj, i naravno cuvena recenica, idi na dijagnostiku  :RR)
moze da bude 100 stvari....
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Van mreže milosgranice

« Odgovor #4 poslato: 14. Sep, 2014. 08:02 »
Proveri prvo ispravnost EGR ventila, vakum creva na njemu, uvek kreci od jeftinije varijante, jel dimi auto?
  • Vozi: fabia 1.9sdi

« Odgovor #5 poslato: 14. Sep, 2014. 11:59 »
Proveri prvo ispravnost EGR ventila, vakum creva na njemu, uvek kreci od jeftinije varijante, jel dimi auto?
Kod suraka slicni simptomi, kod njega riknule dizne,
ali ovo ti je sve gledanje u pasulj, i naravno cuvena recenica, idi na dijagnostiku  :RR)
moze da bude 100 stvari....

Reci mi, sta je na kraju surak uradio i gde, da li je resio problem.
« Poslednja izmena: 15. Sep, 2014. 13:26 Karlheinz Hell »

Van mreže milosgranice

« Odgovor #6 poslato: 14. Sep, 2014. 16:50 »
evo moje iskustvo, kad sam kupio auto isto je gutao knedlu dok krece i potapanje gasa, dimio je crno, odem kod majstora on meni kaze otisle dizne, ja mu kazem zacepi mi EGR on kaze cistio sam ga nije do toga, skine majstor diznu da vidimo broj da pitam posto je reparacija, zovem firmu BG DIESEL da vidim posto je ulozak dizne i zakazem rad, ulozak je bio (pre 3god.) 10000din.  pita majstor mene sta se desava sa autom, ja mu kazem da auto radi lepo na leru, pali ko mina, potrosnja mu je dobra ali guta knedlu kad krecem ili dajem gas naglo, pita on mene jel dimi auto crno ili belo, ja kazem crno, on kaze meni EGR 95%, ako dimi belo onda je dizna. I tako meni osta 10000 i mozda i vise u dzepu a problem resen preko telefona.  Zato uvek i uvek prvo proveriti  najprostiju stvar, nisam ti resio problem ali sam ti preneo iskustvo iz prve ruke.
« Poslednja izmena: 14. Sep, 2014. 16:57 milosgranice »
  • Vozi: fabia 1.9sdi

« Odgovor #7 poslato: 14. Sep, 2014. 19:25 »
Ovako stvari stoje: Na dijagnostici pokazao da nije dobar >Protokomer<, zamenili ga i auto poceo da ide super.Isao par kilometara i opet poceo da stuca, trza negde od 2000 obrtaja i nikako da probije preko 3000. Upalim ga, na leru radi kao traktor, kao na 3 cilindra. Odem ponovo na dijagnostiku kod drugara i pokaze sledece:

1.Greska 18074 PD UNIT, Injektor cilindr 1 N240 elektricna neispravnost

2. 16685 Cilindar 1 nepravilno paljenje.

Citajuci na forumu i po Internetu, po meni ovo ukazuje, a kako vidim i kod vecine, da treba proveriti konektor na 1.dizni.

Auto je ostao kod majstora, pa videcemo sutra sta ce biti.

Inace, ciscen je EGR ventil, to je OK. Zamenjen Protokomer, i sa novim ide mnogo bolje, ali kad proguta knedlu onda nastaju problemi.