Autor Tema: Chiptuning sa/bez Dyno +slučaj kolege sa foruma  (Pročitano 5908 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži hakkler

Odg: Chiptuning sa/bez Dyno +slučaj kolege sa foruma
« Odgovor #15 poslato: 12. Sep, 2014. 20:17 »
manje mi je bitno to od 0-100
proslo me to..makar je lepo tu i tamo uzeti mjeru nekom passatu od semafora koji s prezirom gleda  ko da neka kanta stoji kraj njega.

Najbitnije je da imas tih višak konjića kod pretjecanja..ili na brdu.

btw. i ja sam dugo vagal da li to napraviti ili ne..ali kad odeš kod čovjeka koji ima ogromnu reputaciju iza sebe..i brdo preporuka..nekako to prevaziđeš.

Makar da dođem u posjed nekog novog cr 1.6tdi ili 2.0..vjerojatno ne bih to više napravio.

To All:
malo sam detaljnije pročitao topic..i cijela ta priča sa 4ks ne drži vodu.
Pogotovo o nekim imaginarnim konjima...JER ovisno od valjaka do valjaka (dyno) vrlo bitna stvar je kako su baždareni + veliku ulogu osim stanja motora ima i utjecaj vanjske temperature tj ventilatora koji pušu ili ne pušu prema ICu a i faktor je nadmorska visina..stanje guma od auta dali mogu prenijeti svu silu na osovini ili ima proklizavanja itd..itd.

Hocu reći da imaginarni konji mogu postajati...i da recimo mjerite isti auto..na različitim adresama i podnebljima..te vremenima ljeto/zima...neče imati istu krivulju i konjažu.
Oscilacije će uvijek postojat.

Ovih 4ks..je smijeh. ;D

Kladim se u bilo šta..da moj rezultat u CVH HR ne bi bio identičan niti u Revu..ni u Gradišci..niti kod Matiaža u Slo..niti u Austriji

eto....

Na mreži hakkler

« Odgovor #16 poslato: 12. Sep, 2014. 20:26 »
hakkler,
Poboljsanje ubrzanja 0-100 km/h sa 13 na 9.4 s zaista fascinantno zvuci. Mogu samo da zamislim kakav je osjecaj nakon chip-a, kao da se radi o drugom autu, ili makar drugom motoru, pretpostavljam.

pišem s moba pa ne mogu baš editirat..ugl. nema se tu šta predpostavit ili da zvuči fascinatno jer ovo nije placebo efekt nego jedno od mojih najbolje ostvarenih vremena..za stvarno >:D

https://www.youtube.com/watch?v=EtdgGTXW8MQ&feature=youtube_gdata_player

tako 90ks serijskih nejde ni blizu...možda niz provaliju :)
sent from my right thumb

Van mreže FilipZapočeo temu

« Odgovor #17 poslato: 12. Sep, 2014. 20:38 »

btw. i ja sam dugo vagal da li to napraviti ili ne..ali kad odeš kod čovjeka koji ima ogromnu reputaciju iza sebe..i brdo preporuka..nekako to prevaziđeš.

Makar da dođem u posjed nekog novog cr 1.6tdi ili 2.0..vjerojatno ne bih to više napravio.

sigurno misliš na Tibora?

ne radi remap za CR TDI?
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Na mreži hakkler

« Odgovor #18 poslato: 12. Sep, 2014. 21:28 »
Da..na Tibora.

ugl.ne znam..još od nikoga nisam čuo da je radio remap na cr tdi-u.
Valjda su zadovoljni kako im auti idu ili nitko nema £ da se u to upusti..
Mislim da je on više doktor za pd tdi..i klasika stare tdijeve.

btw. od kolege serijala (170) O2 FL Rs tdijka pokazala mislim oko 190ks+

e..da Srđan iz Gradiške je čipao jednom kolegi 2.0 110cr tdi.a i to je sve što mi je poznato..i da je posle redovnog servisa u ovlaštenom i updatea softwera morao ponovo po chip ;)
a sad na kolko ga je digo..ne znam.
Znam sam da mu je prijašnji auto O2 1.9tdi sa 105 bio naturpijan na 175ks >:D

jbg. kod nas su uveli kontrolu na dynu..tako da za svaki tuning traže ateste..
a ovaj neki dyno u privatnim rukama..nije baš nešto..