Pozdrav svima!
Evo tek sad vidjeh ovu temu, pa da napisem moje iskustvo. Tacnije, dva iskustva jer vidim da su oba problema pomenuta ovdje - voda i elektronika. hatuna1983, nemoj se svadjati sa zenom jer sigurno ona nije ostavila otkljucana vrata i spustena oba prozora

Ne branim lopove, ali mislim da nisu ni oni

E ovako. Ja sam imao isti problem, samo ne jednom, nego vise puta. Zakljucam kola uvece, ujutru krenem da idem na posao i imam sta vidjeti - otkljucano sve, spustena prednja dva prozora. Srecom i velikim cudom, nikad mi nista nije ukradeno. Isto sam u pocetku sumnjao na obijace, da sam ja poludio i da zaboravljam nesto itd... dok jednog dana to nije pocelo da se desava odmah nakon mog zakljucavanja centralne brave (preko kljuca, nemam daljinsko). Zakljucam kola, krenem da idem i samo cujem u pozadini otkljucavanje kola i spustanje stakala. Okrenem se, auto poludjelo!

Svasta nesto samo radi

Kako mi je bas u to vrijeme ulazila voda na suvozacevoj strani, pretpostavio sam da elektronika nesto budali zbog vlage. Nisam htio da popravljam elektroniku dok ne rijesim problem sa vodom. E onda tek nastaju moje nevolje.... Cetiri auto limara su mi popravljala kola, kako bi zaustavili vodu. Polomili su mi sve moguce plastike, zabice, zvucnike., dzekove...sve zivo! I nisu rijesili problem (voda ulazila, mogao sam lagano ribe drzati unutra). Da se prosto izrazim - posrali su mi se u auto. Pored toga, sto je svaki za popravku uzeo bar 30e (zajedno oko 120e), napravili su stetu bar duplo vecu od toga. Na kraju, vidno iznerviran, sam sam makao patos i izolaciju ispod njega i cekao i pratio gdje ulazi voda. Primijetio sam da kada pokrenem kola, voda ulazi u kabinu preko male rupice koja se nalazi iznad suvozacevih nogu. Tacnije, voda dolazi od strane haube, preko protivpozarnog lima, puni se u komoru i u jednom trenu predje u kabinu. Bio sam srecan sto sam nasao kuda ulazi voda, ali nisam znao ko ce to da mi rijesi. Sreca me jos jednom pogledala, jer mi drug preporuci jednog veoma dobrog i postenog autolimara (za mene i moj problem, u tom trenututku, petog autolimara

) koji mi je za dan rijesio problem i od tada vise nema vode u skodilaku. A i ventilacija mnogo bolje radi.
Kako se KONACNO rijesih vode, odlucih da popravljam elektroniku i sve polomljeno od strane ovih "strucnih" autolimara. Sto se tice elektronike, u medjuvremenu mi je postepeno crkavala centralna brava sa strane vozaca (nekad radi, nekad ne radi. Dok je sa strane suvozaca radila, osim sto ponekad preskoce vrata iza vozaca), prestalo je da radi svijetlo na vratima i u kabini, izgubio se signal za upaljena svijetla kad je ugaseno auto, crkla sijalica u ladici, sijalica u pepeljari, palo staklo na vozacevim vratima itd Haos zivi!
Drug mog kuma, autoelektricar, mi je rekao da odavno nije vidio nesto tako polomljeno i nagrdjeno. Bilo je i 3-4 ogoljene zice, sto znaci da je, ako su osiguraci losi, auto lagano mogao da se zapali usled kratkog spoja. Radili smo na kolima 2-3 dana. Promijenili smo mikroprekidac u vozacevim vratima, kao i podizac stakla u istim vratima, sve polomljene plastike u i na vratima, dzekove, zvucnike, sijalice.... Masu posla, ali je vredjelo, skodilak je sada kao nekad - sve radi i sve funkcionise.
Evo ja ispisah masu teksta. Ali, morao sam da vam prenesem ovo moje iskustvo jer je ono prije svega i UPOZORENJE svima vama, da pazite kome dajete auto na popravku i NIKAKO da se ne odvajate od majstora dok vam cacka po njima. A svakako, prije nego podjete kod majstora, obavezno procitajte iskustva ovdje na forumu, kako vam majstor ne bi mnogo palamudio i prosipao intiligenciju. Prvo se oslonite na sebe pa na sve druge. Vi u Srbiji imate vecu mogucnost izbora i servisa i djelova. Dok smo mi u Podgorici osudjeni na veoma mali broj dobrih majstora i ne ogroman broj priucenih, folirantskih majstora. O djelovima da i ne pricam.
Eto toliko od mene (mislim i previse

) Nemojte mi sto zamjeriti! Nadam se da sam nekom pomogao. Svako dobro!