Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Fabia
»
FABIA 1999-2007
»
Prozori spusteni, auto otkljucano?!
Strana:
1
2
»
Dole
Autor
Tema: Prozori spusteni, auto otkljucano?! (Pročitano 6729 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
hatuna1983
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
12
Prozori spusteni, auto otkljucano?!
«
poslato:
16. Sep, 2014. 13:41 »
Kao sto naziv teme govori, jutros posao na posao, kad na autu nema prozora. Odmah sam naravno mislio da je razbijen ali kad sam prisao blize vidim da je spusten i to oba prednja(zadnji su mehanicki). Ne samo to nego je auto otkljucano. Supruga je auto parkirala vecer prije ali tvrdi da nije zaboravila da zakljuca. Da nije za prozore mislio bi da jeste zaboravila ali sinoc je padala kisa a unutra je sve suho.
Ja sam imao jednom situaciju kada su mi stakla i centralna poludili kad sam usao u auto, spustali se podizali sami i centralna otkljucavala-zakljucavala auto, medjutim jedan mi prijatelj rece da je do baterije u kljucu te sam je odmah zamijenio i nikad se to nije desilo. Pomislio bi da je i sad do baterije, ali domet kljuca mi je poprilicno slab te moram sa 2-3 metra otkljucavati auto, a sa 5. sprata zgrade nema sanse da do parkinga nesto dobaci. U autu nista ne fali i ne cini mi se kao provala, osim ako nije neko prekinuo lopova, ali opet ne vjerujem da je to. Ima li iko ideju sta mi je najpametnije sada da radim? Da li da idem negdje do servisa, cijeli dan sve radi dobro ali me strah ostavit preko noci, ako nista u slucaju kise imacu bazen unutra.
Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance
nebojsar
Laurin&Klement
L&K ugled:
14
Odg: Prozori spusteni, auto otkljucano?!
«
Odgovor #1 poslato:
16. Sep, 2014. 14:09 »
Dovoljno je da je neko seo na kljuc ili da je pritisnuo dugme za otkljucavanje (long press) duze od 5 sekundi i imao bi taj rezultat. Proveri da se neko nije igrao sa kljucem (dete, kucni ljubimac itd) ili da nije bio na nekom mestu gde je to zgodno da se desi (torbica, dzep itd). A o dometu, to je cudna prica. Ja pre par godina u Visegradu - auto na parkingu sa jedne strane Drine, ja u kaficu preko mosta, sa druge strane. Poprilicna razdaljina, bez problema otkljucao i zakljucao auto. Nekad je dovoljno da ispadne kljuc i da se tako nesto desi. Proveri i gde su ti rezervni kljuc i daljinac ako imas dva ista kljuca sa daljinskom komandom. Cesto rezervni kljuc zbog nekoriscenja ima bolji domet.
Sto se tice lopova, moguce da ti je neko "skenirao" i skinuo kod ali nije ulazio u auto i pokusavao da ga upali, ali to je bas poslednja opcija jer ne znam koliko im se isplati da se igraju sa takvim stvarima na skodi.
Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI
hatuna1983
Laurin&Klement
L&K ugled:
12
«
Odgovor #2 poslato:
16. Sep, 2014. 14:17 »
@nebojsar
Razumijem sta govoris, ali nije to ovaj put mislim. Prvo, nije mi aktivirana opcija spustanje prozora daljinski a drugo nevjerovatno mi je da uopste uhvati ikakav signal od auta do stana zrakom ima bar 30 metara ako ne i vise, a ja ne uspijevam ni sa 5m otkljucati. Rezervni kljuc mi je obicni nema ni daljinsko cak.
bugarin
Global Moderator
Like ukupno: 61
L&K ugled:
103
«
Odgovor #3 poslato:
16. Sep, 2014. 14:20 »
nije supruga nista kriva
a ja bi za sada izbacio i mogucnost da se neko igrao sa daljincem.
ceo vw program ima problem sa ovim ludovanjem prozora.
ako imas mogucnost da drzanjem kljuca u bravi vrata, u polozaju otkljucano spustis prozore (comfort convinience funkcija), moguce je da je mikroprekidac poludeo-crko-prebacio-oxidirao, i da ti je on napravio problem.
druga varijanta je da je otisao sam comfort modul.
Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD
hatuna1983
Laurin&Klement
L&K ugled:
12
«
Odgovor #4 poslato:
16. Sep, 2014. 14:27 »
@bugarin
Evo upravo citam o tim problemima kod VW, nisam znao da je tako cest problem. Imam opciju otvaranja kljucem, samo nije kodiran na daljinsko otvaranje, nekad sam htjeo to odradit ali sad kontam da je bolje bez toga
Confort modul kad crkne, ne moze biti sve ispravno dok se ne popravi?! Pitam jer trenutno je sve OK, ali me brine noc, i zbog lopova, ali i kise koja evo danima pada. Ne znam da li bi dijagnostika to sta pokazala? Jos jednom napominjem, sve radi sada OK.
bugarin
Global Moderator
L&K ugled:
103
«
Odgovor #5 poslato:
16. Sep, 2014. 14:35 »
ako je nocas kod tebe padala kisa, moguce je da se voda provukla do mikroprekidaca na bravi koji sam ranije spomenuo. on daje signal centralnoj bravi da otkljuca sva vrata, a ako daje signal duze od 3 sekunde aktivirace i otvaranje prozora.
ako se ustanovi da je do prekidaca, ne gine skidanje panela i menjanje prekidaca.
ako je pak modul, on mora ceo da se menja.
ipak, ono sto u medjuvremenu mozes da uradis je sledece: preko VCDS-a iskljucis opciju comfort otvaranja prozora, i isto preko VCDS-a podesis da se otkljucavanjem ne aktivira centralna brava, odnosno da se otkljucavaju samo jedna vrata. time ces prakticno zaobici onaj mikroprekidac, i umrtviti ga.
hatuna1983
Laurin&Klement
L&K ugled:
12
«
Odgovor #6 poslato:
16. Sep, 2014. 14:44 »
Nisam u mogucnosti sam odraditi to, tj nemam kabl, a evo oblaci se skupljaju, bice mi sjest na balkon i gledati u auto... Gdje se nalazi comfort modul a gdje taj prekidac, skidao sam panele ali zbog podizaca tj podmazivao sam sajle. Je li comfort modul u vratima ili stubu?
Inace gdje se moze provuci voda do njih, moze li se to popraviti zaptivanjem nekim ili nesto slicno? I jos mi ne rece naravno ako znas, posto je trenutno sve dobro, je li to znaci da je sve jos uvjek ispravno?
«
Poslednja izmena: 16. Sep, 2014. 14:50 hatuna1983
»
bugarin
Global Moderator
L&K ugled:
103
«
Odgovor #7 poslato:
16. Sep, 2014. 15:18 »
comfort modul ti je ispod volana, tj iznad kolena.
a prekidac je u vratima, na forumu se vec vodila prica o tome, kao i o zameni istog. mislim da je neko naveo i koji prekidac moze da se koristi kao zamenski.
Nesas
RallyeSport
Like ukupno: 0
L&K ugled:
8
«
Odgovor #8 poslato:
16. Sep, 2014. 21:22 »
Jeli bilo munja, munje znaju otkljucati skodu, a to za vodu moze biti da je do prekidaca. Inace kada se skine panel I izvadi ceo mehanizam prozora ima folija koja stiti motor I plocu od vode koja dolazi preko stakla. Ako je nekada menjano nesto oko podizaca mozda nije dobro namestena ta folija ili se ostetila. ja sam video da postoji kada su mi u ovlascenom menjali pop nitne I dihtovali pano. Vreme je da zamenis bateriju u daljincu to ti je bas slabo ako je ona ok onda otkljucava sa 10 m pa navise .
zare
Laurin&Klement
Like ukupno: 28
L&K ugled:
18
«
Odgovor #9 poslato:
16. Sep, 2014. 21:38 »
Ne razumem se u celu pricu da bih mogao da se ozbiljno ukljucim ali nikako ne treba iskljuciti mogucnost obijanja. To se sada i onako radi iz daljine, elektronski, i ako je to u pitanju verovatno je neko na srecu preplasio lopove da se vise nisu vracali.
Neba
Laurin&Klement
Like ukupno: 10
L&K ugled:
30
«
Odgovor #10 poslato:
16. Sep, 2014. 21:41 »
Meni se jednom dogodilo pre dve godine i to na moru, dva meseca nakon sto sam uzeo Fabiju.
Stigli mi na plazu parkirali auto, zakljucao sam i krenuli. U nekom trenutku (ne vise od pola sata od parkiranja) setih se da sam zaboravio u autu one drvene rekete, vratim se do auta kad otvorena oba prozora a auto otkljucan. Udjoh u auto upalih motor zatvorih prozore iznutra, zakljucah ponovo cekao 10ak min nije se vise ponovilo ni tad a ni evo dve godine posle toga.
/* u pitanju je bio platanitsi kamp kod Sartija gde su ljudi ostavljali telefone i tablete na peskire i isli brodicem na turu i niko nije nista dirao, tako da sam 99% siguran da nije bila rec o pokusaju obijanja */
Vozi: Fabia 1.9 SDI
hatuna1983
Laurin&Klement
L&K ugled:
12
«
Odgovor #11 poslato:
16. Sep, 2014. 22:00 »
Ma nista nije nemoguce, ali ja ipak mislim da je nesto do elektronike. Sto se dometa kljuca tice, ni sam novom baterijom ja nemam vise od par metara domet. Ne preostaje mi nista drugo nego da sacekam da vidim da li ce se ponoviti, jer obzirom da nista nije neispravno sada, nema nacina da otkrijem sta se desilo, ni dijagnostika ne mpze detektovati otkljucavanje i spustanje prozora kljucem, a u slucaju da je vlaga napravila spoj, za ecu je to obicno otkljucavanje.
TRKI
Test Drive
Like ukupno: 0
L&K ugled:
1
«
Odgovor #12 poslato:
01. Okt, 2014. 23:39 »
treba proveriti instalaciju u vozacevim vratima,fabija ima manu sa instalacijom vrata,postoje dve zice koje menjaju pol (+/-) i sluze za otkljucavanje i zakljucavanje.Ako se jedna od tih zica proglodala i pala na masu comfort module automacki reaguje i okljucava vozilo a samim tim i spusta prozore,skini spiralnu gumu na levim vratima i pogledaj instalaciju da nije pukla ili se ogulila izolacija.pozz
hatuna1983
Laurin&Klement
L&K ugled:
12
«
Odgovor #13 poslato:
02. Okt, 2014. 06:47 »
OK pogledacu i to. Da kazem jos da se eto od toga dana nije ponovilo ovo...
hatuna1983
Laurin&Klement
L&K ugled:
12
«
Odgovor #14 poslato:
10. Okt, 2014. 00:55 »
Cisto da pomenem da se do dan danas nije vise ovo dogadjalo. Jucer sam cistio odvode ispod brisaca jer sam primijetio malo vlage ispod suvozacke patosnice, ne puno, ali vjerovatno ona boljka skoda, dosad nisam cistio tu. Bilo je tu smeca svakakvoga, na kraju sam silikonirao do cega sam mogao doci, cak sam uspio samo jedan plasticni cep polomiti, nacu negdje na otpadu valjda jedan. Kontam da je mozda to moglo doprinijeti, moze li na centralnu bravu uticati voda ispod brisaca? Uglavnom, zasad nista necu poduzimati dok se ne ponovi, jer iskreno ne znam ni sta bih poduzeo
Strana:
1
2
»
Gore