Autor Tema: Dnevna svetla-led (naknadno ugrađena)  (Pročitano 3761 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24Započeo temu

Dnevna svetla-led (naknadno ugrađena)
« poslato: 05. Mar, 2014. 14:25 »
Ovde je varijanta naknadno ugrađenih dnavnih svetala-led, koje sijaju izuzetno jako, troše malo struje, a nekoliko puta mi je i policija pohvalila. Fabija MK2, pre FL.

PT
« Poslednja izmena: 18. Sep, 2014. 20:16 Karlheinz Hell »

Van mreže Filip

Odg: Dnevna svetla-led (naknadno ugrađena)
« Odgovor #1 poslato: 05. Mar, 2014. 14:33 »
čovek nema potrebe za tim jer ima fabrički sijalicu za dnevno svetlo

ja sam moje obične maglenke dao da se kodiraju kao DRL

da imam fl samo bih zamenio običnu sijalicu za LED, lepše izgleda, a to ovako ne mogu
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #2 poslato: 05. Mar, 2014. 15:02 »
Jasno, nego čisto ako nemom zatreba ideja za modele pre FL koji nemaju fabrički ovu mogućnost. :)

Na mreži zare

« Odgovor #3 poslato: 18. Sep, 2014. 12:53 »
Ovde je varijanta naknadno ugrađenih dnavnih svetala-led, koje sijaju izuzetno jako, troše malo struje, a nekoliko puta mi je i policija pohvalila. Fabija MK2, pre FL.
Koja su to tacno led svetla, imas neki link?
Glupo pitanje, ali kako se ovo povezuje, preko nekog prekidaca ili se pali sa startovanjem motora...?

Kada je moj otac otisao u ovlasceni servis da mu ukljuce dnevna svetla na Fabii, slepci namestili da cim das kontakt a svetla iskljucena na prekidacu, pale se srednja svetla napred i poziciona pozadi. Ne mozes nikako da ih iskljucis sem da prebacis na poziciju ali svetla opet rade. Prckali su nesto po racunaru i ugradjivali neke releje... Bar je on video da su to radili.

Van mreže Turbo

« Odgovor #4 poslato: 18. Sep, 2014. 15:39 »
Da mu aktiviraju postojeća dnevna svetla na Fabiji 2 Fejslift?

Na mreži zare

« Odgovor #5 poslato: 18. Sep, 2014. 17:14 »
Obicna Fabia I, isao da vidi da li nesto moze da se uradi i oni uradili kako su uradili. Da li je stvarno moglo drugacije ili nije ko ce ga znati.

Na mreži hakkler

« Odgovor #6 poslato: 18. Sep, 2014. 19:52 »
Kada je moj otac otisao u ovlasceni servis da mu ukljuce dnevna svetla na Fabii, slepci namestili da cim das kontakt a svetla iskljucena na prekidacu, pale se srednja svetla napred i poziciona pozadi. Ne mozes nikako da ih iskljucis sem da prebacis na poziciju ali svetla opet rade. Prckali su nesto po racunaru i ugradjivali neke releje... Bar je on video da su to radili.

Nisu slepci nego su mu složili kako je inače oem.
Od 2006 su sve F1 i O1 tj. cijeli vag...dolazile sa tim "dnevnim svjetlima" (ovisno o tržištu)
Zato je moj oem aku trajao samo 3,5 g.
Na F1 radi can busa je softwerski riješeno..ko nema can bus onda ide instalacija kako su i tvom ocu složili.
Naputak za "dnevna svjetla" je došao jer sve više zemalja je uvelo pod obavezno upaljena svjetla za vrijeme zimskog računanja vremena..a kod nekih su obavezna cijelu godinu.(za Mađarsku npr.)
Pošto F1 a i O1 nema adekvatnu žarulju gore oborena a samim tim i zadnje pozicije i tabla.
Prve O2 su več imale iskodirano da im samo gore oborena i to smanjenim intezitetom..tabla i z.pozicije ne.
Zato se u uvela dodatna žarulja za modele koji slijede..ali sa mogučnošču isključivanja.
Sve je bazirano na principu sigurnosti u prometu.
Meni je trebalo 3g. da to isključim..sistem je u dvije žice.Isto nisam mogao nikako isključit svjetla..eventualno na poziciji biti.Ujak se sa G5 još uvijek tako vozi..non stop gori ili pozicija ili oborena.

Danas je normalno da svi više manje radi zaštite okoliša i sigurnosti imaju..ili stavljaju DLR.
Jedino GLUPI OGRANIČENI ZAKONI to brane (npr. u Hr..a slično je u Bosni a predpostavljam i kod Vas)
Mi smo ograničeni da moraju biti upaljena oborena svjetla (F1,O1) kao dnevna...
makar ima več skoro kao oem ledica koje se daju ugradit i VRIJEDE u EU a kod nas je globa i izvanredni tehnički.Eventualno napravit atest..al teško.

ugl. htio je dnevna svijetla..dobio je...kako je za F1 oem.

sad više nema romantike u nekoj šumici ako motor radi..sve se vidi :))

Na mreži zare

« Odgovor #7 poslato: 18. Sep, 2014. 19:58 »
Bolje se razumes u to od mene ali da svetla rade cim das kontakt i da nemas nikakvu mogucnost da ih ugasis, meni to nikako ne moze da bude normalno...

Van mreže Turbo

« Odgovor #8 poslato: 18. Sep, 2014. 20:05 »
Fabrički isto rade DRL čim daš kontakt ali se ugase dok vergla i onda odmah upale čim motor sastavi.

Van mreže Filip

« Odgovor #9 poslato: 18. Sep, 2014. 20:29 »
meni je na pre fl O2 iskodirano DRL via fog lights, i to North American varijanta, a to znači da mi ne pali ni sijalice pozadi, ni osvetljenje tablice, i ne uključuje se na kontakt ako je podignuta ručna (a meni uvek jeste), nego tek kada se spusti
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #10 poslato: 19. Sep, 2014. 07:46 »
A7 ima sijalicu h15 koja kosta 3500din
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

« Odgovor #11 poslato: 19. Sep, 2014. 20:42 »
Koja su to tacno led svetla, imas neki link?
Glupo pitanje, ali kako se ovo povezuje, preko nekog prekidaca ili se pali sa startovanjem motora...?

Taj model svetala postoji i danas u prodaji. To su Parrot DL 05. Imam naziv radnje ako te zanima. Ali im se elektronika nije najbolje pokazala.

Na mreži zare

« Odgovor #12 poslato: 19. Sep, 2014. 23:58 »
Moze radnja, da ih imam u vidu.
Ima po oglasima raznih led svetala, ako neko ima neka iskustva sa njima ne mora da cuti :).

Na mreži AcoSk

« Odgovor #13 poslato: 20. Sep, 2014. 16:19 »
meni je na pre fl O2 iskodirano DRL via fog lights, i to North American varijanta, a to znači da mi ne pali ni sijalice pozadi, ni osvetljenje tablice, i ne uključuje se na kontakt ako je podignuta ručna (a meni uvek jeste), nego tek kada se spusti

Kako si uspeo to da napravis?
Ja sam pokusavao, udjem u kodiranje, stikliram tu opciju "DRL via fog lights" (tako nesto pise) i nece. . .

Na mreži bugarin

« Odgovor #14 poslato: 20. Sep, 2014. 16:27 »
zavisi sa kojim vcds-om radis. ja sam sa pozajmljenim 11.11 kliktao ko blesav, sve kao prihvati, al relano nista ne aktivira.
posle mi kolega jovan sa njegovim novijim softverom i kablom poukljucivao iz prve.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD