Autor Tema: Gubi rashladnu tečnost  (Pročitano 6915 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže crkiZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 3
Gubi rashladnu tečnost
« poslato: 18. Sep, 2014. 23:00 »
Kao što naslov teme kaže gubim negde rashladnu tečnost.Gde?Pojma nemam :(  Gubilo se malo na termoprekidaču jer nije bila podloška-platnica,sad je ima i tu ne izlazi.Nema bare,sad koliko tačno gubi neznam,bilo je u posudi malo više od polovine,sad je na minimumu.
  Imam antifriz koji je letos od dolivanja razblažen,pred zimu doliću najverovatnije 100 % jedan litar, samo neznam šta da radim sa gubitkom tečnosti.
  Autoelektričar mi je predložio da sipam ,,neku" tečnost u hladnjak na radnoj temperaturi,i onda tamo gde izlazi tečnost pri dodiru sa vazduhom stvara se sloj koji sprečava dalje curenje.

Koja su vaša iskustva,koje jeftinije sredstvo preporučujete?Da li ima posledica po motor ili rashladni sistem?
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi

Van mreže mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • Ugled: 72
  • AS Petrović
Odg: Gubi rashladnu tečnost
« Odgovor #1 poslato: 18. Sep, 2014. 23:07 »
Proveri da ne meša ulje i vodu pa se zato gubi...
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

• Style
« Odgovor #2 poslato: 19. Sep, 2014. 08:55 »
Ne meša ulje i vodu.Pre dva dana sam menjao ulje,pitao sam mehaničara za to.A i ne diže nivo ulja.

Van mreže srdijami

• Style
  • Ugled: 2
« Odgovor #3 poslato: 19. Sep, 2014. 09:10 »
I kod mene se desavalo da gubi rashladnu tecnost, ispitivao sam nekoliko meseci i otkrio da je na cepu posude problem. Napravio sam zaptivac od silikonske gume i zamenio ga. Sad ne pusta koliko je pre pustalo. Malo sam istrazivao cep posude i doznao da je cep tako konstruisan da pusti malo kad dodje do povecanja pritiska (ima posebne kanale).
Pre sam dosipao svakih tri meseca, sad kad radim servis dospem malo.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #4 poslato: 19. Sep, 2014. 09:42 »
A da ti mozda negde ne curi, ali da se ne vidi trag, npr. kaplje na izduvnu granu.

• Style
« Odgovor #5 poslato: 19. Sep, 2014. 09:44 »
Kao što sam napisao ne vidim gde gubi,obrisao sam hladnjak,creva...i namazao prašinom.Kod termoprekidača je pokazalo i to sam regulisao.Ali i dalje gubi,ovih dana je bila kiša tako da je sve odozdole iskvašeno.Jedino da sačekam suvo vreme i da ponovim postupak sa prašinom.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 19. Sep, 2014. 10:16 »
Ne moze tu ne znam sta da se desava. Moze da bude da ti negde podliva i da ne vidis da ti curi, ili moze da mu malo odlazi u kompresioni prostor.

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #7 poslato: 19. Sep, 2014. 12:03 »
Ako odlazi u kompresioni prostor trebalo bi da pokaze nekakve signale, nepravilan rad, tvrda crijeva za vodu, pogledaj i svjecice ako te ne mrzi dal su iste boje, nivo ulja... Moguce da unutar negdje kod radijatora da pusta pa se ne vidi
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

• Style
« Odgovor #8 poslato: 19. Sep, 2014. 12:14 »
Uradio sam pre tri dana servis,ulje,svećice....Kao što sam napisao ne diže nivo ulja,ulje nema antifriza u sebi,sve svećice su bile ok,samo su elektrode-pipci bili istrošeni.
  Koje sredstvo preporučujute,prah ili tečnost za zaptivanje?

Van mreže brlog04

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #9 poslato: 19. Sep, 2014. 12:53 »
Nisam cuo da je neko imao dobro iskustvo sa tim sredstvima.
  • Vozi: Škoda Fabia II 1.4 16V 2008 Ambiente

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #10 poslato: 19. Sep, 2014. 15:23 »
Vrlo lako moze da bude da ti i cep pravi problem. Vec je to neko rekao. To sredstvo nije resenje, zato sto ako je npr. naprso hladnjak, ceka te u skorije vreme explozija. Daleko bilo ali moj predlog je da nadjes gde gubi, ili dolivaj i vozi.

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #11 poslato: 19. Sep, 2014. 15:59 »
Vrlo lako moze da bude da ti i cep pravi problem
Pogledaj cep iznutra, on ima ventil koji puta pritisak cini mi se visi 0.5 bara. nekad se u njemu nakupi nekakva smola i nema odusak pa je moguce da pod pritiskom negdje malo curi. ocisti ga komresorom
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže vladach

• Active
  • **
  • Ugled: 2
« Odgovor #12 poslato: 20. Sep, 2014. 08:16 »
Poz,
A da ti slucajno na hladnjaku ne curi ? Odnosno ne da curi nego da kad se automobil zagreje na radnoj temperaturi i otvori se ceo sistem, a hladnjak busan pri vrhu ( nije toliko da mozes golim okom da primetis ) hoce da isparava sto se na roplom vremenu kako je sada tesko uocava.

To se najbolje primecuje kad je hladno.

Moj predlog je da dolivas destilovane dok ne krene hladnije vreme ispod 5 stepeni ( nikako u minus ) ... onda upalis auto, otvoris haubu i gledas sta se desava. Dal termostat i termodavac rade kako treba ,da pali ventilator,koliko su tvrda creva ... e u jednom trenutku ces videti da para negde izlazi ... vidi odakle je i saniraj to mesto. Ako je hladnjak u gornjem delu ja bih ga mozda i  celog promenio i onda stavis i ovaj moderniji antifriz G12 ako imas G11 do sad.

Sent from my GT-N7100  

Van mreže sasacalko

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #13 poslato: 20. Sep, 2014. 08:31 »
     Sipaj prah, imas na nisovoj pumpi, prah proizvođača (valjda)k2, oko 80din. Sipaš u povratnu posudu, upališ auto i voziš pedesetak km ili jedan sat. Tako sam uradio na z101, kada je procureo hladnjak, tako na mojoj fabiji, jer kao i ti nisam mogao da nađem gde curi, tako burazer na korsi b. Sipaj i ne sekiraj se, nećeš imati nikakvih problema.  :)

• Style
« Odgovor #14 poslato: 15. Nov, 2014. 21:24 »
Zaboravih da napišem da sam rešio problem,kupio sam u nisu onu tečnost,sipa se na radnu temperaturu i treba da radi jedno 15-ak minuta na oko 3000 obrtaja ( piše na kutiji uputstvo) Više ne curi.