Autor Tema: Veliki servis.Šta podrazumeva?Šta se inače radi?Opšta diskusija.  (Pročitano 6473 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Warlock

• Laurin&Klement
  • Ugled: 6
Odg: Veliki servis.Šta podrazumeva?Šta se inače radi?Opšta diskusija.
« Odgovor #15 poslato: 09. Dec, 2025. 10:00 »
Ljudi pogrešno gledate na to. Vreme odradi svoje. Taj kais da je ne znam od cega uradjen mora doci do habanja. Isto tako antifriz tecnost odradi svoje. Pumpa dobije po dupetu. Itd. Nije neko bezveze stavio vremenski interval. Ali dobro nek svako svoj krst nosi.
  • Vozi: Audi q5

Na mreži zzeelljjkkoo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 3
Има сличан пост у једној ранијој теми, али да га поновим.

Ево једне теме са Briskoda. Да максимално повећамо збун.  :)
По овоме, од јула 2023е, VAG групација је изгледа променила филозофију и укинула тај временски интервал од 5 година, већ се иде на километражу, а по њима испада да за неке моторе каиш не треба мењати 15 година или скоро 290к км!?!?!?  :o
Погледати онај ПДФ фајл у једном од постова.

https://www.briskoda.net/forums/topic/534386-timing-belt-replacement/#comment-5962012

Дефинитивно сам и ја става да је превентива много боља (читај јефтинија) од корективе, и да не треба жалити, те ствари урадити понекад и у краћем року него што произвођач каже, поготово ако се возило намерава возити дужи низ година.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže observer

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #17 poslato: 09. Dec, 2025. 11:44 »
Precenjujete umeće "domaće pameti". Ja majstorima ne bih dao ni da mi okače sliku na zid. Nažalost, taj pad kvaliteta usluge važi i napolju.
Fabričko se ne dira dok se ne mora. Nisam znao za ove nove preporuke, razlog plus da nastavim kao i do sada.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #18 poslato: 09. Dec, 2025. 14:10 »
To je isto kao "preporuka" da se ulje menja na 30000 km. Nije to zato što je ulje sada mnogo dobro a ranije nije bilo i da su sada kaiševi i pumpe mnogo dobri a ranije nisu bili, nego da se vlasnik manje cima i ređe ide u servis. Garanciju će sigurno izgurati i malo preko toga a posle šta bude biće, proizvođača to više ne interesuje.
Da je prva ugradnja najbolja, jeste. Ali po meni je ludost voziti dok ne počne kaiš da se raspada ili pumpa zakuca zato što je deo iz prodavnice lošiji. Ali svako je lud na svoj način.