Autor Tema: Razlika u ceni izmedju nivoa opreme  (Pročitano 5207 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže NebaZapočeo temu

Razlika u ceni izmedju nivoa opreme
« poslato: 20. Sep, 2014. 23:00 »
Zdravo svima,

S kolegom s posla smo gledali malo cenovnik za Rapid-a konkretno za 1.6 TDI motor.
Prvo sto nam je zapalo za oko je velika razlika u cenama na primer izmedju Alpros-a http://www.skoda.co.rs/rapid/rapid-cenovnik/ i Auto cacka http://www.autocacak.co.rs/SR-RS/models/rapid/Documents/Rapid.pdf?forcenotrewrite=1 al dobro mozda nije up to date svuda sajt (auto cacak rekao bih)

A sad ono zbog cega sam otvorio temu i pokrenuo diskusiju jeste razlika u ceni izmedju Active i Abition paketa opreme u zavisnosti od motora!? Cemu ovo ?
1,6 TDI CR DPF 66 kW/90 ks 5G     Aktive = 12.600,  Abmition = 13.932; Delta = 1332evra
1,6 TDI CR DPF 77 kW/105 ks 5G   Aktive =  12.800, Ambition = 14.580; Delta = 1780evra

Takodje je meni zapalo za oko da za ovu razliku od 1780 (odnosno 1332) evra se dobije :

EKSTERIJER:

Spoljašnji retrovizori u boji vozila             

Čelične felne Dakara 6J x 15″                    - uz 1.6TDI motor dolaze 15ce i u Aktive opremi dakle nista

Pneumatici 185/60 R15                            - uz 1.6TDI motor dolaze 15ce i u Aktive opremi dakle nista

ENTERIJER:

Comfort ručica menjača                         

BEZBEDNOST, FUNKCIONALNOST, KOMFOR:

Prednji naslon za ruku                           

Radio aparat Blues

Tempomat

Polica za naočare

Osvetljena prednja pregrada ispred suvozača

Sve u svemu razlika je u tempomatu, radiju i naslonu za ruku....

• Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže bugarin

Odg: Razlika u ceni izmedju nivoa opreme
« Odgovor #1 poslato: 20. Sep, 2014. 23:18 »
u active verziji nema BC - board computer.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #2 poslato: 20. Sep, 2014. 23:20 »

U Ambition još ide:

Prednji bočni airbag - ovi
Prednja svetla za maglu
Podsetnik sigurnosnog pojasa
Sklopiv naslon zadnjeg sedišta

bar prema: http://skodasamardzic.rs/rapid-cenovnik.aspx
  • Vozi: Yeti

Van mreže nebojsar

« Odgovor #3 poslato: 20. Sep, 2014. 23:26 »
U Ambition još ide:

Definitivno se kod Rapida primeti najmanja razlika izmedju tri nivoa opreme, od active do ambition se dobija zaista malo, da bi skok na elegance dao mnogo vise. Ne znam ni koja je svrha ambition opreme.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže bugarin

« Odgovor #4 poslato: 20. Sep, 2014. 23:27 »
hermes i samardzic kao da dele sajt, isti su im i cenovnici i opisi paketa. i kod njih pise da ide BC u active.
kod cirinca BC tek u ambition,  a i cena za ambition mu je 14.424 a za active 12.600.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #5 poslato: 20. Sep, 2014. 23:31 »
off: "hermes" subotica i "abc test" valjevo imaju isti sajt (verovatno koriste isti CMS), a samardžić je od skoro ima rekonstruisan sajt, pa je možda i najtačniji i najažurniji, a lepši sigurno :-) ćirinac ima zanimljiv sajt...
  • Vozi: Yeti

Van mreže vlada320

« Odgovor #6 poslato: 21. Sep, 2014. 00:14 »
Postoje gomile drugih sitnica (a i bitnih stvari) koje Ambition paket opreme izdvajaju od Active paketa:
- sedišta i enterijer - kvalitet materijala i dizain;
- hromirane unutrašnje ručice na vratima;
- retrovizori i spoljne brave u boji vozila;
- osvetljena polica za sitnice;
- dvotonska sirena (obična bi-bikuša u Active);
- ručica menjača...
Na tržištu Srbije i Activ paket opreme ima maglenke i sklopiv naslon zadnjeg sedišta, BC nema, ESC ima.

Za veliku razliku u ceni ova dva paketa opreme kod Rapida treba pitati uvoznika, jer favorizuju sa popustima najslabiji Activ paket opreme. U Hrvatskoj je potpuno obratna situacija.
Tako da kod svih modela Škode razlike između paketa se ne ogledaju samo na listi ugrađene opreme, nego auto treba videti uživo i onda shvatite o čemu se radi. Najdrastičniji primer je Fabia II u verzijama Clasic Plus i Ambition. Oba imaju klimu, podizače... , ali kada ih stavite jednu do druge - kao 2 različita automobila.
Meni je neshvatljivija razlika u ceni - doplata za Elegance opremu kod Rapida, jer se osim alu-felni (istog prečnika) i Swing radija ništa više vredno ne dobija, eventualno Maxi-dot.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže vlada320

« Odgovor #7 poslato: 21. Sep, 2014. 01:34 »
Još jedna bitna razlika između nižeg i srednjeg nivoa opreme je ta da niži nivo ima lowline kontrolni modul i nije moguće ni naknadno ugraditi neku dodatnu opremu kao: tempomat, m-f volan, BC i slična elektronska pomagala - NE PODRŽAVA! Activ je takav kakav jeste, on na tržište Srbije već dolazi sa većinom opreme koja može u njega da se ugradi, a uz Ambition se može uz doplatu naručiti puno popularne opreme ili se naknadno ugraditi.
Problem je što čak ni Elegance paket nema neke korisne stvari kao: alarm, zadnji zvučnici, zadnji brisač, MDI (USB-AUX) ...

Van mreže NebaZapočeo temu

« Odgovor #8 poslato: 21. Sep, 2014. 13:28 »
Sve u svemu treba otici direktno do distributera i tacno videti, sad sam i ja uvideo da razllicito pise na razlicitim sajtovima, kao na primer u Alprosu gde sam najdetaljnije gledao pise da ima BC u Aktive-u. Opet se dolazi do pitanja ukusa, nekome sitnice zivot znace a nekom nije bitno dal su retrovizori u boji karoserije il nisu... A kao sto sam i napisao podatke sam uzeo sa sajta Alprosa.

@ vlada320 da li si siguran da imaju razlicite kontrolne module (pretpostavljam ovde da se misli na racunar) ? Proizvodjacu je jeftinije da uradi isti model u 2*X primereaka nego da razvija i proizvodi dva razlicita u po X primeraka, a po ovom principu svaka industrija funkcionise (pri tom je TV ovde najdrasticniji primer)
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže Turbo

« Odgovor #9 poslato: 21. Sep, 2014. 13:48 »
Ranije je bilo razlika kao npr da se u Elegance Oktaviju bez tempomata samo kupi ručica i poveže i aktivira, a u slabijim paketima mora i špulna da se menja. Pretpostavljam da je Vlada mislio na takve razlike.

Van mreže vlada320

« Odgovor #10 poslato: 21. Sep, 2014. 22:23 »
Nisam baš 100% siguran da Rapid Activ oprema ima lowline modul i to je vrlo teško proveriti u ovom momentu (osim ako neko poznaje nekog elektroničara iz ovlašćenog servisa), ali Octavia A5 je imala 3 vrste kontrolnog modula (Peđa je pisao o tome u rubrici DIY - ugradnja tempomata). A i to što uz Activ nije moguće naručiti BC, tempomat, Maxi-dot nije samo prodajna politika, ima tu sigurno tehničkih razloga zašto je to tako.
Neka mi neko ne zameri što se sve ovo o kontrolniku zasniva na mojoj pretpostavci, ali po logici stvari bi trbalo da je tako. Rapid u tehnološkom smislu nije ništa napredniji od Octavie A5, tako da ne verujem da je Škoda menjala nešto po ovom pitanju.

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #11 poslato: 21. Sep, 2014. 22:27 »
Cene su jednake svuda barem za oktaviu
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd