Autor Tema: Motor 1.4 16V iskustva  (Pročitano 27863 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže zare

Odg: Motor 1.4 16V iskustva
« Odgovor #15 poslato: 24. Sep, 2014. 07:13 »
U vezi kliktanja, sa druge strane imamo da ni jedan benzinac posebno ovakav gde je obrtni moment na velikom broju obrtaja ne voli previse 40-50 na sat u trecoj brzini na velikoj uzbrdici. Uvek je zdravije za motor a i manje trosi kada se vozi nizi stepen prenosa sa vecim brojem obrtaja.
Traktor, pardon dizel bi tu isao i sa 20-30 na sat :).

Van mreže necko_sa

« Odgovor #16 poslato: 25. Sep, 2014. 11:47 »
Ja sam kupio prije 2 mjeseca Fabiju sa ovim motorom i to 74kw od 100(101ks).

U privih 15 dana ulozio u nju oko 300€. Zamjenio regler alternatora, akumulator, ulje i sve filtere, zadnje odbojne gume na amortizerima, stabilizatore, selen blokove i gumice na separatoru uljnih para. Ono sto mi je jos ostalo je na karteru na sarafu od ulja mi kapa pomalo ulje...proklizao saraf, navoji unisteni. Postoji u ovlastenom servisu reparacijski kit koji nareze nove navoje, tj utisne taj dio sa navojima i rijesi se problem. Oko 30€ sve kosta sa ugradnjom.

Moji utisci...auto vrijedi novca koji sam za njega dao. Obzirom da imam jos i Audi A4 TDI (130ks) , subjektivan stav da je fabijin motor lijen, sto je i razumljivo. Potrosnja po gradu oko 8.5-9l/100km i s obzirom da mu uskoro mislim ugraditi i plin, bi ce to veoma ekonomicna kutija na cetri tocka.

Ono sto mi najvise plijeni paznju od mana je potrosnja ulja. Za 1000km potrosio je oko 0.4l ulja, sto je i previse. Ne dimi nimalo ni kada je hladan ni kada je zagrijan. Ako se izuzme problem sa sarafom na karteru, mislim da ce se potrosnja ulja prepoloviti.

Izolacija zvucna je katastrofa, ali budimo realni, ne pricamo ovdje ni o mercedesu niti o audi-u.

Mislim da kada bih opet bio u prilici da kupim ovo auto, isao bih na dizel verziju...SDI ili TDI. (opet subjektivan stav jer sam navikao na dizela (vozim ih vec 12 god)).

Lp
  • Vozi: Fabia 1.4 16V 74kw karavan

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #17 poslato: 25. Sep, 2014. 12:18 »
1.4 16v motor kad predje 100.000km pocinje da trosi ulje,ja sam moj kupio sa 140.000km trosio je 700ml na 1000km,mislio sam da ce zamena karika biti dovoljna ali sam se prevario,da ne davim imas to u nekoj od tema mene su delovi kostali 600e... inace u skodinoj knjizici pise da je normalno da trosi do litar na 1000km sto je van pameti,ali i o tome imas tema ovde. Uglavnom ko sredi potrosnju ulja i standardne sitne boljke ovog motora auto je ok sa potrosnjom sa servisima sa delovima,vrlo vrlo ekonomican

Van mreže Nebojša90

« Odgovor #18 poslato: 25. Sep, 2014. 13:53 »
Ja sa ovim motorom i predjenih oko 40000km od kad je kod mene nikakvih problema nisam imao. Ulja trosi oko 1L i nesto na 10000km. Ove godine sam otisao na more i vratio se nivo ulja se uopste nije promenio. Da napomenem da vozim na plin i sipam Motul polusintetiku. Ali sam zato imao  problema i sa propustanjem vode, pa crkla jedna brava, pa menjao amortizere, pa resio skripanje one plastike. Ali sa motorom nikakvih problema za sada. Na satu ima 181000km (pravih) .