Autor Tema: Fabia mk2 Kvar podizaca prozora  (Pročitano 3874 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ParadoxijeZapočeo temu

Fabia mk2 Kvar podizaca prozora
« poslato: 23. Sep, 2014. 15:17 »
Pozdrav svima,

Stanje je ovakvo: Fabia MkII 2008, prednji prozori sa elektropodizacima. Vozacev prozor pravi problem da, kad se potpuno podigne (bez obzira na pocetni nivo otvorenosti), samostalno se spusti do 50% i onda ponovo treba da se koristi dugme da se zatvori do kraja. Situacija se identicno ponavlja svaki put jedno mesec dana . Suvozacev prozor je u redu sa bilo kog prekidaca. Na zalost nemam druge informacije da podelim. Ocigledno da je kvar elektricne prirode, ali da li je prekidac ili motor? Preporuka za servis?
  • Vozi: Fabia mk2

Van mreže Karlheinz

Odg: Fabia mk2 Kvar podizaca prozora
« Odgovor #1 poslato: 23. Sep, 2014. 21:23 »
motor/elektronika  :-[

ps.
dobrodošao na Škoda Forum :-)
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #2 poslato: 25. Sep, 2014. 14:27 »
Hvala na dobrodoslici.

Imate li preporuku u koji servis da odem? Video sam u donjoj sekciji servis PEĐA, ali on ne izlazi na teren za pojedinacne automobile, a meni se nikako ne isplati da vozim sa Bezanijske kose na Mirijevo. A pretpostavicu i da bih rezervni deo (za koji jos ne znam tacno koji je) morao sam da kupim i donesem.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #3 poslato: 27. Sep, 2014. 14:40 »
Pozovi ga pa se raspitaj, mislim ako to već i nisi uradio... On znam da radi sa autoplacevima, tj. odlazi često van radionice zbog auta koji su na placu i nisu registrovani (tj. ne mogu da se voze), ako dolazi npr. na B. kosu, sve je moguće ...
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #4 poslato: 03. Okt, 2014. 16:40 »
Situacija je za Riplija.  ???  Dan kada sam otisao u servis probam prozor nekoliko puta, a samo jednom je napravio problem. Naravno, u servisu majstoru objasnim sta je bilo i kazem da je prozor naprasno 'proradio'. Probali su na moje oci preko deset puta dole-gore, sve normalno radi, i pitali me da li da ipak gledaju mehanizam. Rekao sam da ne treba i zasad nema problema, al osecam da ce mi se ponovo pokvariti ove zime bas kad bude vejao mraz na -10.

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #5 poslato: 05. Okt, 2014. 07:38 »
Motor je pred riknjavanjem ili je instalacija do njega u povremenom prekidu.

Послато са LG-D373

« Odgovor #6 poslato: 07. Okt, 2014. 14:03 »
Motor je pred riknjavanjem ili je instalacija do njega u povremenom prekidu.

Послато са LG-D373

Kapiram ja da nije sve kako bi moralo da bude, cim je problem postojao (postoji?), ali ako posle detaljnog opisa simptoma kvara, majstor-elektricar ipak pita mene, laika, da li da otvara oplatu vrata i ne predlaze da je nesto pred crkavanjem, ne znam sta ja treba da kazem...

Van mreže musculus4

« Odgovor #7 poslato: 09. Sep, 2015. 19:01 »
Da li ima neko neku preporuku za servisera koji ce da popravlja motor podizaca stakala izgleda se pokvasio pa poblesavio radi obratno kada stisnem da se podize on prozor se spusta I obratno... Pomagajte nije mali izdatak.
  • Vozi: skoda oktavia A5 2.0 tdi 2007

Van mreže ugi85

« Odgovor #8 poslato: 09. Sep, 2015. 21:57 »
Obrni polaritet na motoru. Nije to do vode.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Bananko

« Odgovor #9 poslato: 09. Sep, 2015. 22:03 »
Ako si u Beogradu, imaš preciznog mehaničara kod kružnog toka na Bogosloviji, kad kreneš od toka ka Višnjici i skreneš pre samog semafora na desno, mislim, nisam siguran, da se mehaničar zove Stevčević.

(možda nisam čitao pitanje do kraja, ali u svakom slučaju čovek se bavi problemima oko auto stakala)
« Poslednja izmena: 09. Sep, 2015. 22:05 Bananko »

Van mreže Neba

« Odgovor #10 poslato: 10. Sep, 2015. 14:31 »
Da li ima neko neku preporuku za servisera koji ce da popravlja motor podizaca stakala izgleda se pokvasio pa poblesavio radi obratno kada stisnem da se podize on prozor se spusta I obratno... Pomagajte nije mali izdatak.

Ja sam na Fabiji MKI pogresno vratio/okrenuo konektor koji ide u sam prekidac. I onda mi je prekidac radio u kontra, povucem na gore prozor se spusta gurnem dole prozor se penje.
Taj konektor je odmah ispod plastike s brojem 1.

• Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže ugi85

« Odgovor #11 poslato: 10. Sep, 2015. 18:11 »
Isti je slucaj i ovde ili motor kontra povezan.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže adamGT

« Odgovor #12 poslato: 11. Sep, 2015. 11:53 »
Pozdrav svima,

Stanje je ovakvo: Fabia MkII 2008, prednji prozori sa elektropodizacima. Vozacev prozor pravi problem da, kad se potpuno podigne (bez obzira na pocetni nivo otvorenosti), samostalno se spusti do 50% i onda ponovo treba da se koristi dugme da se zatvori do kraja. Situacija se identicno ponavlja svaki put jedno mesec dana . Suvozacev prozor je u redu sa bilo kog prekidaca. Na zalost nemam druge informacije da podelim. Ocigledno da je kvar elektricne prirode, ali da li je prekidac ili motor? Preporuka za servis?
Meni lici da je motor pobrljavio i da ne zna gde je krajnja tacka zatvaranja prozora,imas na netu uputstvo kako se ponovo kodira,mislim da se stavi kljuc u vrata i okrene u desno da se prozori spuste do kraja pa onda u levo da se podignu do kraja,onda bi trebalo da upamti krajnji polozaj stakla

sent from 3310

Van mreže Dejan.M

« Odgovor #13 poslato: 12. Sep, 2015. 15:57 »
Ja sam sad neki dan radio prednje podizace (oba) na svojoj fabiji u tom servisu kod Stevcevica.Majstor koji mi je radio je pitao sta je problem i kvar....kad sam rekao da su samo sajle popucale i treba da se zamene prokomentarisao je na to da je to dobro i da je bolje nego da je problem i kvar u motoricu za podizac.
Znaci verujem da u tom slucaju u tom servisu rade i sajle i el.motorice ujudno!
  • Vozi: skoda fabia1,4 16v elegance 2000

Van mreže Marko Curcic

« Odgovor #14 poslato: 15. Sep, 2015. 22:43 »
Majstor Mica u servisu Cirinac, covek radi samo elektriku.Nije namera da reklamiram servis, vec da uputim na mesto gde cete resiti problem!!