Autor Tema: Podizac prozora  (Pročitano 1725 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže hatuna1983Započeo temu

Podizac prozora
« poslato: 25. Sep, 2014. 21:07 »
Pukla mi plastika koja drzi prozor na sajli. Sve ostalo je ispravno. Htjeo sam da narucim nesto preko interneta i nasao tipa koji prodaje iz Engleske na eBayu kao nov repair kit za elekricne prozore: dvije plastike, zupcanik sto ide na motoric i sajle. Jedino sto pise da pase na hatch ali kad stavim estate onda ne pase. Ja mislim da samo nije ubacio i karavane pod kompatibiline modele. Da li grijesim, moze li biti razlika? Meni na slici izgledaju isto.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Na mreži bugarin

Odg: Podizac prozora
« Odgovor #1 poslato: 25. Sep, 2014. 21:35 »
pretrazi malo forum, negde sam okacio linkove za dva proizvodjaca u srbiji. ne secam se gde sam to pisao, a trenutno nemam vremena da trazim.
barem je blize, i mozes da im sibnes mail sa pitanjima. ili, ako bude se budu pravili blesavi, javi da ih mi cimamo :) i na kraju krajeva, ako nece da ti posalju, organizovacemo i to.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži djordjebg

« Odgovor #3 poslato: 26. Sep, 2014. 10:15 »
Trebalo bi da je isto estate i hatchback, sve sto je razlicito je iza zadnjih vrata.

« Odgovor #4 poslato: 26. Sep, 2014. 13:46 »
Jel moze neko kataloski broj postat nemam etku instaliranu. Nasao online da je part number 6Y0837655, pa ako moze neko da potvrdi samo.

Na mreži bugarin

« Odgovor #5 poslato: 26. Sep, 2014. 14:10 »
ta sifra ti je za kompletan mehanizam: sajle, klizace, nosace itd.

« Odgovor #6 poslato: 26. Sep, 2014. 14:24 »
Da, nisam mogao naci za plastike a i kupicu cijeli kit sa klizacima i sajlama pa mi i ovo stima.

Na mreži bugarin

« Odgovor #7 poslato: 26. Sep, 2014. 14:28 »
ne znam koliko planiras da platis komplet. u beogradu je od 30E pa navise. naravno neoriginalan.

Na mreži djordjebg

« Odgovor #8 poslato: 26. Sep, 2014. 16:27 »
Bugarin je u pravu, kod Fabije ne postoji rezervni deo, vec je pod ovim brojem ceo mehanizam podizaca, sa onim limom, sajlama, plastikama i svime sto jos ide. Cena originalnog je 100 evra ako me secanje sluzi. Dakle Skoda ne pravi repair kit, vec se menja sve.
Postoje ti repair kitovi, koji podrazumevaju te zabice i sajle, to sto i strada, ali to se ne vodi pod ovim brojem. Taj je stavio taj kataloski broj samo kao odrednicu da odgovara Fabiji, a potpuno je svejedno da li je hatchback ili estate.

http://www.grtgroup.net/catalog/skoda

« Poslednja izmena: 26. Sep, 2014. 16:36 djordjebg »

« Odgovor #9 poslato: 26. Sep, 2014. 17:45 »
Odlucio sam da porucim ovo: http://www.ebay.com/itm/SKODA-FABIA-WINDOW-REGULATOR-REPAIR-KIT-FRONTLEFT-SKFFL-/361061474758

Obzirom da je do dzaba, koliko god da bude drzalo vrijedi probat. Ako ne bude valjalo kupicu originalni, u radnji gdje inace kupujem dijelove je 109 KM (54e) oni su obicno najpovoljniji u mom gradu. Ali prvo idem sa ovim s eBaya. izadje ispod 10e pa koliko god da traje, ionako cu uzeti samo jednu zabicu a ostalo je ispravno. E jedino ako na aukciji skoci previse, onda naravno necu.

Da je nesto bitnije odmah bih isao na original, ali ovdje mislim da u najgorem slucaju mogu sebi napravit jos jedno skidanje panela ubrzo, a tu sam vec postao strucnjak :)
« Poslednja izmena: 26. Sep, 2014. 17:52 hatuna1983 »

Van mreže Milos Nikolic

« Odgovor #10 poslato: 01. Okt, 2014. 14:43 »
Ajde javi sta si uradio posto i ja gledam isto da uzmem. Samo sto u UK vrata za vozaca stoje sa desne strane, ne znam dali je sve isto kao za nas. Ako ne ima Turaka koji prodaju isti deo, taj bi trebalo da pase.

Ako si bas siguran da je dobar mogli bi zajedno da narucimo pa da podelimo postarinu.
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp, 2003g

« Odgovor #13 poslato: 02. Okt, 2014. 06:55 »
@Milos Nikolic Narucio sam vec ja, kad stigne javljam kako izgleda, mada plastika ko plastika na oko je sigurno ko i originalna, Pravi test ce biti tek vrijeme koliko ce trajat :) Sto se razlika tice, mislim da ne bi trebalo biti razlike u podizacima. Bar mislim nisam nigdje vidjeo da se na to upozorava, a ne vidim ni potreu da to prave drugacije.

@djordje cacak na zalost narucio sam iz UK vec, da sam vidjeo prije tvoj link ovu bih iz Njemacke, vjerovatno bi prije i dosla. Hvala ipak.