Autor Tema: usmerivac vazduha  (Pročitano 2399 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži krcaerdoglijaZapočeo temu

usmerivac vazduha
« poslato: 26. Sep, 2014. 01:03 »
zanima me da li moze da se skine i da se sredi kruzic za umeravanje vazduha pri izduvavanju!?? ??prikazani na slici  wac1
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže vule035

Odg: usmerivac vazduha
« Odgovor #1 poslato: 26. Sep, 2014. 01:52 »
Ja imam sličan problem pošto je budala koja je pre mene vozila auto polomila sva ova rebra sa desne strane pa ne reaguju na okretanje desnog kružića. Zato mi je oduvek zatvorena desna strana.  Sve u svemu, mislim da to ne može da se sredi i jedino da se lepo nabavi ceo ovaj deo. Ja sam pre razmišljao da nađem neki na auto otpadu. Etka broj dela je 6Y0820951.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4 MPI 50kW 2002. god.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #2 poslato: 26. Sep, 2014. 09:23 »
Иста ствар се десила оцу на његовој Fabia-и mk1 (2007.). У овлашћеном сервису су ми рекли да поправке нема већ да мора све заједно да се промијени, па сам нашао полован дио за 10 евра :) Није тешко наћи, предлажем да погледате код нашег колеге са форума, могуће да он има...

« Odgovor #3 poslato: 26. Sep, 2014. 21:41 »
da li se skida posebno ili mora da se skroz rastura tabla??

Van mreže vlada320

« Odgovor #4 poslato: 26. Sep, 2014. 22:06 »
Pogledaj dobro sliku iznad. 4 limena osigurača gore i 4 takva dole. Trebalo bi da može samo da se izvuče. Onda otkačiš prekidač za sava 4 migavca i skineš skroz.
Ja sam to skidao, ali iz razloga što sam primetio  da mi cela ta plastika ne naleže dobro u tablu. Onda primetih da sa donje strane nemam te limene osigurače, jer je plastika koja ih drži bila polomljena na tim mestima. Neko pre mene je to izlomio - ne znam kako. Onda sam pravio druge limene osigurače i fiksirao ih pomoću pištolja za plastiku. Sada stoji čvrsto u tabli i više ne pipam ništa.
Ako nađeš celo to kućište ispravno i celo za 10 evra (kao što Jovan reče) odmah kupuj. Novo u ovlašćenom je ako se dobro sećam 6.500 ili čak i više, zaboravih čim su mi rekli cenu odustao.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže gradimir

« Odgovor #5 poslato: 09. Okt, 2014. 18:03 »
Krco gde da nadjemo deo i meni to treba!!!
  • Vozi: SKODA FABIA 1.4 16V 2005

« Odgovor #6 poslato: 09. Okt, 2014. 21:21 »
ili kod kolege sa foruma dusko zemun ili kod cacka skodin otpad mojso

Van mreže Cane

« Odgovor #7 poslato: 20. Nov, 2014. 19:56 »
Ja sam to sam uradio,tj skinuo sve i rasturio ta rebarca i skoro sve plasticne osovinice su bile polomljene pa sam ubacibao aluminijumske osovinice od 1mm i tako resio problem.
  • Vozi: Škoda fabia 1,4 Mpi

« Odgovor #8 poslato: 20. Nov, 2014. 20:23 »
Ja sam to sam uradio,tj skinuo sve i rasturio ta rebarca i skoro sve plasticne osovinice su bile polomljene pa sam ubacibao aluminijumske osovinice od 1mm i tako resio problem.
da li bi mogao malo blize da nam predstavis kako si resio problem?i ako bi mogao sa slikama??hvala  ;)

Van mreže Cane

« Odgovor #9 poslato: 21. Nov, 2014. 13:29 »
Slike nemam jer sam radio proslog leta a da slikam vec napravljeno nista ti ne znaci. wac1
Na krilcima sa obe strane su osovinice od plastike (cini mi se da su 1 mm),koje pucaju kad neko pokusa na silu da ih okrene ili od starosti.Taj deo gde je bila plasticna osovinica se poravna i na tom mestu se izbusi rupa 0,9-1 mm dubine 5-6 mm i ubaci se aluminijumska (to sam imao) zica od 1 mm (treba proveriti debljinu kad se skine) i polako se nabije u tu rupu a prethodno se izmeri koliko osovina viri iz plastike.Ostalo je stvar tehnike sklapanja i rasklapanja.
  • Vozi: Škoda fabia 1,4 Mpi

« Odgovor #10 poslato: 21. Nov, 2014. 20:43 »
mene konkretno interesuje kako se usmerivac vadi iz instrument table?plasim se samo da nesto ne polomim!!

Van mreže milosgranice

« Odgovor #11 poslato: 22. Nov, 2014. 22:24 »
Tanak odvijac izmedju usmerivaca i table i polako cupas napolje

• Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže alexa06

« Odgovor #12 poslato: 23. Nov, 2014. 19:19 »
ima da se kupi novo u jednoj radnji u Beogradu cena je cini mi se 1000din. pa ako nekome treba saljem na PP.

Van mreže radoszver

« Odgovor #13 poslato: 04. Dec, 2014. 09:06 »
Mene interesuju isto usmerivači vazduha za skodu fabiju 2004 god, ali ne ti centrali nego levi i desni odnosno kod vozača i suvozača...da li može info ovde ili na pp kako mogu doći do istih a posle ću da se pitam kako da ih montiram :) hvala unapred  :B=)
  • Vozi: Kamiq 2021, 1.0 tsi, 81kW, ambition plus, Velvet Red

Na mreži bugarin

« Odgovor #14 poslato: 12. Dec, 2014. 00:43 »
alexa  je u pravu sto se tice cene, ali to su polovni delovi. ukoliko nekoga interesuje iako je u pitanju polovna roba, neka se javi PP-om, prosledicu mu adresu i br telefona te radnje.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD