Autor Tema: Distanceri,prednosti i mane..?  (Pročitano 13053 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ikiliZapočeo temu

Distanceri,prednosti i mane..?
« poslato: 26. Sep, 2014. 11:11 »
Postovanje,

Voleo bih da se neko oglasi ko ima iskustva sa Distancerima, cini mi se da je dobitna kombinacija veca Al felne, sira guma , distancer umeren do 20mm , novi vijci ....  8)

Naravno sve je to pitanje para i zelje, igranka bez prestanka ... wac1

Posebnu temu nisam nasao ali sporadicno se  spominju kod nekih clanova ..... :o

Prednosti i mane DISTANCERA.

Hvala

• Vozi: Fabia II FL 2011g 1.2 Htp 51KW Zavoli TNG

Van mreže dulefontana

Odg: Distanceri,prednosti i mane..?
« Odgovor #1 poslato: 26. Sep, 2014. 11:18 »
Bilo kakva prepravka u odnosu na fabriku cini manu. Prednost je samo vizuelni.
Da li bi ih ja koristio na mom autu... bih, ali upravo zbog izgleda.
Ako se bas pretera sa ofsetom felni i debljinom distancera dolazi do opterecenja trapa, sto je npr. na starijim automobilima dovodilo do pucanja diferencijala ili ispadanja polu osovini.
Distancere bih takodje koristio za one felne gde je veci ofset, i jotaza felni, pa npr. imam problem sto bi mi felna udarala u amortizer, tada bih takodje stavio distancer.
Sve zavisi sta si imao na umu da stavljas. Ne bih ti preporucio kada bi stavio distancer 20mm i felnu od recimo 16 / 9j / et20. Smatram da bi cupala viljusku. O potrosnji i stabilnosti da ne pricamo.

Van mreže Turbo

« Odgovor #2 poslato: 26. Sep, 2014. 11:50 »
Postovanje,

Voleo bih da se neko oglasi ko ima iskustva sa Distancerima, cini mi se da je dobitna kombinacija veca Al felne, sira guma , distancer umeren do 20mm , novi vijci ....  8)

Naravno sve je to pitanje para i zelje, igranka bez prestanka ... wac1

Posebnu temu nisam nasao ali sporadicno se  spominju kod nekih clanova ..... :o

Prednosti i mane DISTANCERA.

Hvala

Sve što je rekao Dule, plus da dodam da ne treba kupovati ove pravljene distancere koje prave naši strugari jer se dešava da zalepe za felnu ili glavčinu pa ih ne možeš skinuti, ni njih ni točak pa mora čekić da radi. Zato samo brendirane tipa Eibach, H&R, TaTechnik, AP i slično...

« Odgovor #3 poslato: 26. Sep, 2014. 12:15 »
Bilo kakva prepravka u odnosu na fabriku cini manu. Prednost je samo vizuelni.
Da li bi ih ja koristio na mom autu... bih, ali upravo zbog izgleda.
Ako se bas pretera sa ofsetom felni i debljinom distancera dolazi do opterecenja trapa, sto je npr. na starijim automobilima dovodilo do pucanja diferencijala ili ispadanja polu osovini.
Distancere bih takodje koristio za one felne gde je veci ofset, i jotaza felni, pa npr. imam problem sto bi mi felna udarala u amortizer, tada bih takodje stavio distancer.
Sve zavisi sta si imao na umu da stavljas. Ne bih ti preporucio kada bi stavio distancer 20mm i felnu od recimo 16 / 9j / et20. Smatram da bi cupala viljusku. O potrosnji i stabilnosti da ne pricamo.

Sta ima na umu ....

Bile su  R14 ET 37  sad su  Al  R14  ET 43 uzi trag  6mm  !

Nekako da vratim na orig trag tockova pa ako jos mogu koji mm  siri  da  bude, nista preterano, nasmikano i sl, samo umereno  ne  budzi mi se Fabija 1,2 Htp 51kw .

Eto  to mi je polazna  ideja  O:-)

Hvala

Van mreže dulefontana

« Odgovor #4 poslato: 26. Sep, 2014. 12:40 »
Bez razmisljanja bi ih stavio.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #5 poslato: 26. Sep, 2014. 13:34 »
Sve što je rekao Dule, plus da dodam da ne treba kupovati ove pravljene distancere koje prave naši strugari... Zato samo brendirane tipa Eibach, H&R, TaTechnik, AP i slično...
Слажем се са обојицом, с тим што бих предложио да видиш и ово...ја лично никада нисам помишљао на дистанцере па и немам личног искуства али сам прочитао да ови људи имају квалитет, и сигурно су јефтинији него звучна имена која је колега Turbo навео...
http://tuningstyling.co.rs/distanceri.php

Van mreže Turbo

« Odgovor #6 poslato: 26. Sep, 2014. 14:11 »
Ovi su dobri po priči.

Ali: "Distanceri za tuniranje vaših automobila"  =))

Van mreže fobia24

« Odgovor #7 poslato: 26. Sep, 2014. 17:04 »
Pre bih uzeo neku isturenu felnu nego distancere. Takođe će i ležajevi brže crkavati.

Na mreži zare

« Odgovor #8 poslato: 26. Sep, 2014. 17:57 »
Slazem se. Prakticnije je izbaciti tocak napolje felnom nego distancerom ali kada vec imas felnu koja ti odgovara, distancer je najmanje bolno resenje.

Lezaj ako strada, stradace i sa izbacenom felnom i sa distancerom, on to vidi na isti nacin :).

Van mreže fobia24

« Odgovor #9 poslato: 26. Sep, 2014. 18:18 »
Lezaj ako strada, stradace i sa izbacenom felnom i sa distancerom, on to vidi na isti nacin :).
Isto mislim, ali nisam napisao "u oba slučaja". :)

Van mreže dulefontana

« Odgovor #10 poslato: 26. Sep, 2014. 19:29 »
U Hali sportova je pre par godina bio skup tjuniranih automobila i bila je jedna firma koja pravi distancere. Cene su varirale od toga da li je sa 4 ili 5 rupa, kao i da li imaju brezone ili ne. Najskuplji su bili oni distanceri koji su za prelazak sa npr. 4 na 5 rupa, a secam se da su 20mm sa promerom 4x98 za mog Favorita kostali 80e. Mislim da srafovi nisu ulazili u cenu, mada moja preporuka je onda prelazak na brezone, smatram da previse trpi toliko dugacak sraf.

Van mreže Turbo

« Odgovor #11 poslato: 26. Sep, 2014. 20:57 »
Brezoni su bolje rešenje ako imaš distance 20-30mm ali šta ako hoćeš od recimo 4-5mm? Mislim da tada nisu opcija jer nije dovoljno debela ploča?

Skoro sam zvao neku dvojicu sa kupujemprodajem što prave po meri distancere, tražili mi po 70e obojica, a Bomrad ja mislim 80, za 5mm 5x100 standardno, bez brezona. A na Ebay-u 4kom aluminijumskih od 5mm izađu 30e :)

« Odgovor #12 poslato: 26. Sep, 2014. 21:14 »
Turbo,

uzeo bih dist 5 mm , to je ploca obicna ravna bez centralnog prstena i ne trebaju novi  vijci par 1500 din ali postojeca R14 Al felna ima oborenu ivicu 5mm  sa unutrasnje strane  tako da nece leci na centralni prsten  ??? vec ce je samo 5 vijaka drzati i pitanje je koliko je sve to 100 % centrirano, sigurno ...

Verovatno cu  otici direktno kod njih, gore spomenutu firmu iz Indjije pa  videti na licu mesta  sta je bolje..?!

Znam samo da ostajem na Al R14 i  postojecim 185/60 Continentalkama, ......

Pozz
« Poslednja izmena: 26. Sep, 2014. 21:20 ikili »

Van mreže mihajloalasp

« Odgovor #13 poslato: 26. Sep, 2014. 21:56 »
Ako samo šrafovi nose težinu to ne valja, a da ne pričamo o tome što točak nije centriran pa može da trese. Skoro sam jednog dečka slao kod drugara da mu odradi distancere, naleže na glavčinu kao standardna felna (58.1mm) a pored toga što je distancer (10 mm), centralni deo je veći i odgovara tim felnama što je kupio (60.xx mm). Bolje je da se kupe gotovi firmirani distanceri, mnogo para iskošta da ih neko kvalitetno napravi (kao u ovom slučaju).
  • Vozi: Octavia Combi 1.8T 20v

Van mreže dulefontana

« Odgovor #14 poslato: 26. Sep, 2014. 23:49 »
Ovi veci distanceri imaju svoj centralni prsten bas zbog toga sto upravo on nosi i drzi felnu, srafovi samo drze tocak da ne otpadne. Ako stavljas te male distancere onda samo duzi srafovi.