0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.
Postovanje,Voleo bih da se neko oglasi ko ima iskustva sa Distancerima, cini mi se da je dobitna kombinacija veca Al felne, sira guma , distancer umeren do 20mm , novi vijci .... Naravno sve je to pitanje para i zelje, igranka bez prestanka ... Posebnu temu nisam nasao ali sporadicno se spominju kod nekih clanova ..... Prednosti i mane DISTANCERA.Hvala
Bilo kakva prepravka u odnosu na fabriku cini manu. Prednost je samo vizuelni.Da li bi ih ja koristio na mom autu... bih, ali upravo zbog izgleda.Ako se bas pretera sa ofsetom felni i debljinom distancera dolazi do opterecenja trapa, sto je npr. na starijim automobilima dovodilo do pucanja diferencijala ili ispadanja polu osovini.Distancere bih takodje koristio za one felne gde je veci ofset, i jotaza felni, pa npr. imam problem sto bi mi felna udarala u amortizer, tada bih takodje stavio distancer.Sve zavisi sta si imao na umu da stavljas. Ne bih ti preporucio kada bi stavio distancer 20mm i felnu od recimo 16 / 9j / et20. Smatram da bi cupala viljusku. O potrosnji i stabilnosti da ne pricamo.
Sve što je rekao Dule, plus da dodam da ne treba kupovati ove pravljene distancere koje prave naši strugari... Zato samo brendirane tipa Eibach, H&R, TaTechnik, AP i slično...
Lezaj ako strada, stradace i sa izbacenom felnom i sa distancerom, on to vidi na isti nacin .