Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA 1994-2001
»
Automatski saug?
Strana:
«
1
2
Dole
Autor
Tema: Automatski saug? (Pročitano 10585 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
ivan za
Style
Ugled: 1
Odg: Automatski saug?
«
Odgovor #15 poslato:
07. Okt, 2014. 10:16 »
Hvala mihajlo. Provericu to samo da ova kisa stane
A ta opruga za saug jer se vidi kad se skine filter ili mora jos nesto da se skida da bi video da nije pukla? Ili ako se pomera leptir kada dajem gas na ugasenom autu znaci da je ona dobra. Jer ona pomera leptir kada se daje gas?
«
Poslednja izmena: 08. Okt, 2014. 00:52 Karlheinz Hell
»
Vozi: skoda felicija 1.3lx 1996
brlog04
Style
Ugled: 5
«
Odgovor #16 poslato:
07. Okt, 2014. 10:58 »
Mislim da ne moras da skidas kuciste filtera. Opruga se nalazi u kucistu sa leve strane karburatora (kad gledas u motor a stojis ispred auta), u to kuciste ulaze creva od rashladne tecnosti. Imas tri srafa koja treba da odsrafis. A to kuciste je predvidjeno da se zarotira u levo-desno kada se otpuste srafovi.
Vozi: Škoda Fabia II 1.4 16V 2008 Ambiente
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
Ugled: 72
AS Petrović
«
Odgovor #17 poslato:
07. Okt, 2014. 13:48 »
Taj leptir se ne pomera kada pritiskaš papučicu, a kutiju moraš da skineš da bi došao do kučišta sauha (pazi jer kreće da curi rashaldna tečnost kad otvoriš kućište). Ako opruga nije pukla ne znači da je dobra.
Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X
ivan za
Style
«
Odgovor #18 poslato:
07. Okt, 2014. 16:01 »
Levo-desno, tako se steluje ta oproga kad se okrece?
brlog04
Style
Ugled: 5
«
Odgovor #19 poslato:
07. Okt, 2014. 16:13 »
Levo - desno mozes da rotiras kuciste sauha, i na taj nacin se podesava da li ce sauh ranije ili kasnije da se zatvori/otvori. A to sto sam ti napisao levo - desno bio je samo opis kako lakse da prepoznas srafove za skidanje. Kad je motor hladan leptir treba da je zatvoren, kako se motor greje tako se siri ta opruga i otvara leptir. Na slici koju sam postavio, leptir je u zatvorenom polozaju - motor je hladan. Kada se zagreje taj leptir treba da bude u uspravnom polozaju.
Vozi: Škoda Fabia II 1.4 16V 2008 Ambiente
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
AS Petrović
«
Odgovor #20 poslato:
07. Okt, 2014. 16:19 »
Najbolje da popustiš malo šrafove i pomeraš kućište sve dok ne naiđeš na deo kada se leptir najlakše pomera prstom (dok pomeraš levo - desno kućište prstom pritiskaš leptir).
ivan za
Style
«
Odgovor #21 poslato:
07. Okt, 2014. 18:23 »
Drustvo do sada sam vrteo kuciste levo-desno ali nisam primetio da se leptir lakse pomera, sve mi isto. Pa kako je kod vas podeseno da nemam problema sa hladnim startom? Kod mene fali par milimetara da bude ulevo do kraja? Gde da namestim da uhvati lepo smesu prilikom prvog paljenja ujutro?
pajapop
Laurin&Klement
Ugled: 15
«
Odgovor #22 poslato:
07. Okt, 2014. 19:25 »
Ja nemam tih problema ujutru, za sada,...al ne mogu da skidam svoje kuciste bez razloga jer imam gas, pa bi morao da rasturam zaptivnu masu za creva gasa...al iz iskustva sa ranijim kolima, treba da postoje oznake za fabricko podesavanje koje treba da su "poklopljene" na poklopcu i telu karburatora. Ne znam odakle si, al ocigledno je da je najbolje da odes u neki karburator servis, i najbolje je da odgledas kako to majstor radi (malo ukradi zanat za ubuduce)...
. Voznja na gas, kod sistema sa karburatorom, veoma ne pogoduje karburatoru, jer ga isusuje i sva prljavstina koja je normalno u njemu vremenom se stvrdnjava zbog toplote, i tesko se klasicnom metodom razradjivanja da razraditi. On mora da se skine i komplento opere i ocisti, na jbolje ultrazvucno...
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
ivan za
Style
«
Odgovor #23 poslato:
07. Okt, 2014. 19:41 »
Ma kod nas karburator servisa nema. Ima svakojakih nabedjenih majstora i svaki ima drugaciju dijagnozu za neki kvar. Zato i vas davim jer vidim da pojedini na forumu ovde znaju vise od polovine majstora kod nas...
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
AS Petrović
«
Odgovor #24 poslato:
11. Okt, 2014. 01:27 »
Sve o podešavanju karburatora za Feliciju i Favorita (iz tehničke knjige za Favorita)...
Klik na sliku da se uveća
(1 Like)
ivan za
Style
«
Odgovor #25 poslato:
11. Okt, 2014. 21:21 »
hvala ti druze. prostudiracu ovo uputstvo
zorjo
Ambition
Ugled: 4
«
Odgovor #26 poslato:
14. Nov, 2014. 19:19 »
Proveri, sumnjam da je ovo i kod tebe problem:
http://forum.skodaforum.rs/felicia-pick-up/problem-sa-seckanjem-i-gasenjem/
Tako se i meni ponasala kod starta...
Ovo su reperne tacke za podesavanje sauha:
udubljena linija je polozaj sauha zimi,
a ispupcena je leti, ako uopste imas volje da podesavas. Kod mene stoji ovako kao na slici cele godine...
Ako si odvojio kuciste sauha od tela karburatora vracas sve ovako: ubacis onu omcu bimetala na polugu, privuces kuciste sauha/bimetala/ na telo karburatora i srafovima pritegnes da pridje telu karburatora, ali da mozes da pomeras levo-desno i onda pomeranjem linije na telu bimetala prema crti na telu karburatora podesavas vreme trajanja sauha, tj posle koliko vremena iskljucuje. Pomeranje u smeru kazaljke na satu skracuje vreme voznje pod sauhom i obrnuto...
«
Poslednja izmena: 14. Nov, 2014. 19:30 zorjo
»
Vozi: Skoda Felicija GLX; 1,3 benzin; 1996
Strana:
«
1
2
Gore