Autor Tema: Problem sa vozačevim vratima (mikroprekidač?)  (Pročitano 44860 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ИгоР

Odg: Problem sa vozačevim vratima (mikroprekidač?)
« Odgovor #75 poslato: 17. Feb, 2016. 18:40 »
То је тај прекидач, то је та метода. Само си мало неспретно одрадио фиксирање, али сасвим небитно, битно је да прекидач неће нигдје са свог положаја. Вјечито рјешење, без икаквог карабуџа...

Van mreže jaskoas

« Odgovor #76 poslato: 17. Feb, 2016. 18:46 »
Nisam mogao naci vijak dovoljno tanak da bi prosao kroz rupe na prekidacu jer su premale pa sam iskoristio sto sam imao :D ,bitno je da je fiksiran i mislim da je ovo rjesenje odlicno i trajno .Jos bitnije da je popraka veoma jeftina samo volja i malo spretnosti.Pozz

Van mreže ugi85

« Odgovor #77 poslato: 17. Feb, 2016. 19:21 »
Cime si ga fiksirao? Svaka cast na ideji  bravo2
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže jaskoas

« Odgovor #78 poslato: 17. Feb, 2016. 19:30 »
Izvadio dva vijka  iz zidnog  prekidaca za sobnu sijalicu :D ,nigdje nisam mogao naci u radnjama dovoljno tanak vijak a da ima maticu.Mozda treba potraziti vijak kod ovih elektro servisera .A kad sam fiksirao i zalemio zice onda sam sve zalio silikonom za extremne uslove i temperaturu do 300 stepeni ,samo da bih zastitio kontakte od vode i mozda jos osigurao malo prekidac.  :)

Van mreže ИгоР

« Odgovor #79 poslato: 17. Feb, 2016. 20:26 »
Подераће ауто...

Van mreže bugarin

« Odgovor #80 poslato: 17. Feb, 2016. 21:55 »
Sta ce poderati auto?
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže ИгоР

« Odgovor #81 poslato: 17. Feb, 2016. 22:18 »
Радни вијек прекидача побогу...не буквално :)

Van mreže bugarin

« Odgovor #82 poslato: 17. Feb, 2016. 22:25 »
Pa tako reci. Nisam ja kriv sto nam je jezik bogat a reci viseznacne :)

Van mreže jaskoas

« Odgovor #83 poslato: 18. Feb, 2016. 02:27 »
Ja se nadam da ce poderati auto   :B=), ne kopa mi se vise po unutrasnjosti vrata i po ko zna koji puta silikonira zastitni lim da voda ne curi u auto   :)

Van mreže Amir

« Odgovor #84 poslato: 29. Feb, 2016. 14:26 »
Razlog mog dolaska na forum je upravo ova tema!

Za početak jel može neko da mi kaže koliko zapravo ima tih mikroprekidača jer
meni  nijedna vrata ne pale svjetlo u kabini ili vratima ili zujalicu.
Isto tako onaj čep od brave na vozačevim vratima stalno leti napolje i moram ključem da ga "utjeram"
(auto je Fabia 1.2 2003 godište)
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 2003 + TNG

Van mreže ugi85

« Odgovor #85 poslato: 29. Feb, 2016. 15:57 »
Sva vrata imaju po jedan mikroprekidac. Zujalicu nemaju svi modeli, a mogao bi da proveris sijalicu za unutrasnje svetlo. Na koji cep mislis?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Amir

« Odgovor #86 poslato: 29. Feb, 2016. 22:29 »
Sijalica je (zapravo LED) je OK a "čep" je ono dugme od brave koje iskoči kada je brava otključana, znaći sva četiri mikroprekidača su otišla?

Van mreže bugarin

« Odgovor #87 poslato: 01. Mar, 2016. 08:26 »
Zavisi koji je paket opreme, ne moraju sva vrata da imaju mikroprekidac.

Van mreže Amir

« Odgovor #88 poslato: 07. Mar, 2016. 07:26 »
Još jedna mala revizija prije no dohvatim alat.

Znači, u ovoj verziji auto ima centralnu bravu na svih 5 vrata, bivši vlasnik ugradi dodatno daljinsko otključavanje koje mu je (bar po njegovoj prići) ljepo radilo do pred saamuuu prodaju. E sad, uzmem ključ, kad otključam vozačeva vrata otključaju se sva ostala izuzev suvozačevih vrata. Kada zaključavam ključem, zaključaju se sva vrata izuzev suvozačevih. Kada je centralna brava uključena-zaključana, ne gori ono malo svjetlo uz dugme brave na vozačevim vratima, isto tako otvaranje bilo kojih vrata ne plali ono svjetlo u kabini.
Kada se sve ove radnje vrše preko daljinskog stvar je identična izuzev što dugme brave na vozačevim iskoči odmah po zaključavanju a na suvozačevim vratima je "mrtvo-ladno" šta god ovamo pritiskao.

Sve ovo pišem da mi neko kaže da li treba skidati obloge svih vrata ili ce se moći stvar završiti na vozačevim vratima, i ima li negdje prilog kako se skidaju ručice za otvaranje ručnih podizača prozora (kod mene na svim vratima  :()
« Poslednja izmena: 07. Mar, 2016. 07:31 Amir »

Van mreže ugi85

« Odgovor #89 poslato: 07. Mar, 2016. 08:38 »
Svetlo mozda ne radi zato sto je otkazao modul ili mikroprekidaci u svim vratima. Modul se nalazi ispod volana i objedinjuje sve brave i da ga ne bi kupovao bespotrebno preporucujem ti da proveris valja li mikroprekidac u barem jednoj bravi. Sto se tice suvozacevih vrata deluje mi kao da je motor otkazao, najbolje bi bilo da proveris da li on uopste radi.
U ovoj temi je lepo objasnjeno kako se skida tapacir sa prednjih vrata.
http://forum.skodaforum.rs/uputstva-diy/skidanje-tapacirunga-i-limenog-panela-sa-vrata-fabie-mk1/msg13296/#msg13296
Takodje, na ovom linku mozes da vidis kako se skida tapacir na zadnjim vratima.
https://www.youtube.com/watch?v=2MMRjCZBHfY