Autor Tema: pali se ABS lampica  (Pročitano 4035 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ApatinacZapočeo temu

pali se ABS lampica
« poslato: 08. Okt, 2014. 23:45 »
Pozdrav
imam problema sa ABS lampicom. Palila mi se lampica povremeno i na dijagnostici mi pokazalo zadnji levi davac . Pokusao sam da ga demontiram ali mi se zalomio sraf pa sam skidao glavcinu(ili vec kako se zove) i dao strugaru da opet izbusi i procisti navoj i pogodio je dobro nije mu pobegla burgija. Sad kad sam se vratio za nemacku lampica mi se pali cesce. U medjuvremenu nakon razbusivanja rupe kupio sam novi davac i uporedio sa brojeve na njemu i originali su potpuno isti.Takodje sam par puta probao u drugoj brzini na oko 2000 obrtaja dati gas do kraja i kad zadnji kraj "legne"upali se lampica.Takodje sam primetio da mi je ispod zadnjeg sica gde kabel izlazi iz kabine i ide ispod patosa ispala guma koja dihtuje kuda kabel izlazi iz kabine  napolje (ispod zadnjg sica).E sad pitanje dali je moguce da je kabel u prekidu izmedju senzora i mesta gde ulazi u kabinu ispod auta , jer racunam da je u kabini bio zasticen? Juce sam sam dobio kabel od ABS pa sam mislio da njega promenim taman u kabini da ga nastavim.
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

Van mreže ApatinacZapočeo temu

Odg: pali se ABS lampica
« Odgovor #1 poslato: 26. Okt, 2014. 12:14 »
promenio sam kabel zadnjeg levog davaca i sada nakom 1000km nije se upalila lampica i sve je ok.Kabel ulazi ispod zadnjeg sedista i kod zadnjeg levog praga kabel je spojen u snop zica koje idu napred.
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi