Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Ostalo u vezi Škoda vozila
»
Uparivanje daljinca i alarma
Dole
Autor
Tema: Uparivanje daljinca i alarma (Pročitano 3031 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
dulefontana
Laurin&Klement
Like ukupno: 2
L&K ugled:
41
Uparivanje daljinca i alarma
«
poslato:
16. Maj, 2013. 23:06 »
Interesuje me par stvari. Posto sam uz auto dobio obican kljuc (Octavia Mk1) i imam ugradjen Excalibur alarm, nasao sam na netu skakavac kljuc za auto alarm, pa me interesuje sledece. Da li je moguce upariti taj kljuc sa alarmom, kljuc cu da narezem po mom, i onda mi samo fali transkoder koji ce biti uparen sa mojim imobilajzerom.
Koliko je sve to izvodljivo?
«
Poslednja izmena: 17. Maj, 2013. 00:47 dulefontana
»
dulefontana
Laurin&Klement
L&K ugled:
41
Odg: Uparivanje daljinca i alarma
«
Odgovor #1 poslato:
28. Maj, 2013. 09:46 »
Malo sam se raspitivao i malo sam gledao i dosao sam do sledeceg zakljucka. Da bih napravio kopiju kljuca treba mi transponder cip i mac.
Juce sam od drugara dobio nov skakavac kljuc koji je kako sam nasao od Superb-a, i njegov transponder se dosta razlikuje od mog i nije moguce da ga prekodiram na moj imobilajzer.
Pakovanje kljuca je dosta lakse raditi sa starim skakavcem zato sto unutar njegovog kucista ima dosta vise mesta za razliku od novijeg, u slucaju da pokusam da ubacim daljinski od alarma u Skodin kljuc.
Nov transponder je nesto manje od 1000 dinara, dok je celo kuciste i mac oko 1600 dinara, onda ostaje kodiranje transpondera i rezanje kljuca da bih imao kopiju kljuca.
Ostaje mi jos samo da se dobro raspitam da li je moguce prekodirati daljinski da moze da ide na moj alarm, ili ako ne moze original, onda kineski koji ima velike slicnosti sa Skodinim daljinskim, da se prekodira i ubaci u Skodino kuciste, i tako se dobija original kljuc sa transponderom i odgovara alarmu.
Transponder stari tip i novi tip
U starom tipu postoji nekoliko verzija, u zavisnosti od godista – za novi tip se nisam ni interesovao
Skakavac kljucevi stari tip i novi tip (postoje i razlike sa dva ili tri tastera)
Iako su na oko gotovo identicni iznutra se dosta razlikuju. Sam princip rasturanja kljuca je totalno drugaciji i zato smatram da je lakse raditi sa starim tipom, i ima vise mesta.
«
Poslednja izmena: 28. Maj, 2013. 09:55 dulefontana
»
bokilava
RallyeSport
Like ukupno: 0
L&K ugled:
13
«
Odgovor #2 poslato:
12. Jun, 2013. 01:45 »
Ja sam sad naleteo tek na ovu temu. U vrlo slicnoj situaciji sam bio, ako ne i istoj koliko sam shvatio.
I ja sam uz moju skodu dobio jedan kljuc, skakavac, na koji je okacen daljinac od alarma.
Meni na daljinac od alarma otvara/zatvara centralnu i ukljucuje/iskljucuje alarm. A ovaj na skakavcu je mrtav. Hteo sam da osposobim daljinski na skakavcu, i da napravim jos jedan isti takav. Naravno da kupim ''prazan'' kljuc i da se to odradi. Drugar me je odveo kod jednog od ona dva, da kazem, najpoznatija bravara u gradu, necu da reklamiram ako te interesuje poslacu ti pp. Covek mi je rekao da je to skupo prilicno i da mora da mi se igra i sa alarmom, ili da ga skine skroz pa da stavlja neki drugi cini mi se zbog CAN-a (ovo uzmi sa rezervom al mislim da je tako). Nosio sam se mislju kao i ti da prepakujem alarm u skakavac, ali sam shvatio da me mrzi da se zezam sa tim, a i ne znam koliko bi uspeo posto mi daljinski od alarma radi na dve baterije a skakavac na jednu (ili obrnuto). Na kraju, ipak sam pristao da setam skakavac sa okacenim daljincem, a ovaj drugi kljuc mi je obican, kao skodin znak ima, i onu lampicu kad pritisnes znak. Sto se tice cene, izrada kljuca i kodiranje je oko 50 60e, a fabrickog skakavca preko stotke...
Skupa je to igranka za mene, ovako sam dobio taj svetleci kljuc za smesnu cenu jer mi je ucinio zbog tog drugara koji me je i doveo kod njega
dulefontana
Laurin&Klement
L&K ugled:
41
«
Odgovor #3 poslato:
12. Jun, 2013. 02:44 »
Prvo sto mi je palo na pamet jeste da probam fizicki ubacim kljuc od alarma u original kuciste skakavca. Uz dosta lemljenja bi i bilo izvodljivo, e samo je pitanje da li se isplati toliko zezanje kako bih imao jedan kljuc. Kako sam saznao, navodno je izvodljivo da se na modul snimi kod alarma. Ako je i to skupa igranka onda mi pada treca varijanta na pamet, a to je kupovina nekog od onih kineskih alarma marke Bear, gde fabricki dobijes skakavac kljuc. Glavnu jedinicu samo zamenim umesto moje, iscupam modul iz tog skakavca i prebacim ga u Skodin kljuc skakavac. Posto su oni te skakavce pravili po uzoru na VAG-ove, spolja izgledaju identicno, sto znaci da vrlo lako stampana ploca moze da se upasuje u Skodin kljuc. Takav alarm kosta do 2000 dinara, transponder kosta oko 7 funti sa postarinom, a isto toliko kosta i kuciste kljuca sa blanko macem. Narezivanje je oko 2000 a cipovanje transpondera jos uvek nisam saznao. Ne znam, u svakom slucaju moram da napravim kopiju kljuca, zato sto imam samo jedan kljuc i samo jedan daljinski od alarma.
bokilava
RallyeSport
Like ukupno: 0
L&K ugled:
13
«
Odgovor #4 poslato:
12. Jun, 2013. 09:45 »
Aha ti si u malo zeznutijoj situaciji, imas samo jedan daljinac od alarma. Ja sam imao dva daljinca i jedan skakavac na kome ne radi fabricki daljinac. Ovo sto sam ti rekao cenu za izradu drugog kljuca to je sa njegovim materijalom, kljuc, transpoder i kodiranje, nemam pojma koliko je samo kodiranje. A osposobljavanje skakavca je neko ludilo od cifre gde sam ja odmah odustao. (prckanje ili menjanje alarma, popravka jednog i izrada jos jednog skakavca) U svakom slucaju, zelim ti srecan rad sta god da odlucis
dulefontana
Laurin&Klement
L&K ugled:
41
«
Odgovor #5 poslato:
12. Jun, 2013. 10:13 »
Videcemo. Imam original Skodin kljuc skakavac (nemam pojma od kog je auta, drugar mi je dao) i cekam da mi drugar nadje stariji tip skakavca koji je nasao pre par godina, tako da cu imati dva skakavca koja mi ne odgovaraju pa cu da se bacim na potragu, cim saznam sta je moguce a sta ne, i koja je cena javljam.
Gore