Autor Tema: diskovi i plocice  (Pročitano 5757 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži zare

Odg: diskovi i plocice
« Odgovor #15 poslato: 18. Okt, 2014. 13:14 »
Nigde na sajtu ne mogu da pronadjem zvanicne zastupnike za razne zemlje. Pitanje je da iko kod nas to i uvozi zvanicno.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #16 poslato: 18. Okt, 2014. 13:26 »
Ја знам за Mass Company, можда има још неко у малопродаји...за велепродају ту је Wagen International ::)

Na mreži djordjebg

« Odgovor #17 poslato: 18. Okt, 2014. 13:41 »
Wagen je uvoznik, a kada ih zovete uglavnom upucuju na ove iz Tosinog bunara:
http://www.vsautodelovi.com/kontakt

Na mreži zare

« Odgovor #18 poslato: 18. Okt, 2014. 16:00 »
Mene intersuje ko direktno saradjeuje sa Ate i ko uzima robu od njih a ne od ko zna koga. Firma sa linka prodaje pred Ate jos 4 vrhunske firme koje proizvode kocione sisteme. Sve se plasim da su zvanicni uvoznici za sve njih  nono.

Na mreži djordjebg

« Odgovor #19 poslato: 18. Okt, 2014. 16:14 »
PA ja rekoh, wagen int je uvoznik, kako za Ate tako i za gomilu drugih kompanija.
http://www.wagenint.rs/wint_auto_delovi/

Mozes ih okrenuti, ali oni se ne bave maloprodajom, maloprodaje kupuju od njih, ali te oni bar mogu uputiti sa kime saradjaju kako bi dobio originalan deo. Jedna od firmi je bas  ta ciji sam link ostavio, a ima ih naravno jos mnogo, samo treba pronaci onu koja se najmanje ugradjuje u cenu.

Na mreži zare

« Odgovor #20 poslato: 18. Okt, 2014. 17:22 »
Nisi me razumeo ;). Ne interesuje mene sta oni kazu da uvoze, mogu da pricaju sta hoce. Da je sve tako kako se prica ne bi nam rezervni delovi trajali petinu normalnog radnog veka. 

Mene interesuje kome zvanicno Ate prodaje u Srbiji, ako takav postoji? Ko je zvanicni distributer za npr SKF, Gates, Lpr, Mann i sve ostalo sto se prodaje kod nas a ima po pet "zvanicnih uvoznika".
Uvoznik i distributer nije isto. Uvoznik moze da bude svako i da kupuje od bilo koga i bilo sta a da mi ne znamo od koga je kupio. Distributer je onaj koji saradjuje direktno sa proizvodjacem npr:

http://www.lubricants.total.com/pro/contact-et-faq/total-lubricants-worldwide-map.html

Izaberite Srbija i videcete zvanicnog distributera.

Van mreže nemanja_vr6Započeo temu

« Odgovor #21 poslato: 18. Okt, 2014. 17:36 »
upotpunosti se slazem sa zaretom... treba naci firmu koja je ovlasceni distributer za srbiju  koja direkno kupuje od proizvodjaca...
do per godinu dana sam znao da ono sto kupim u autoline-u  nema greske ... medjutim to vise nije tako... i oni su poceli da valjaju kojekakve kineske gluposti... tako da vise nemam pojma ...

Van mreže tasa

« Odgovor #22 poslato: 18. Okt, 2014. 18:02 »
Ja sam isto sumnjao na diskove, kod mene su texar pro, odem kod majstora, on skine proveri, diskovi dobri, a treskanje se ponavlja, uzrok, silen blokovi mekani, i prilikom blagog kocenja oni ne mogu da ucvrste i pocinje vibracija. Zamenio silen blokove sa punim, i svi problemi nestali :)
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Van mreže bokilava

« Odgovor #23 poslato: 18. Okt, 2014. 23:44 »
e ovako, sto se tice diskova, negde sam to cini mi se i napisao, dok sam vozio daewoo, kupim Ate, najskuplji bili tad u firmi koja prodaje delove za Opel program, monitram diskove, jedan kriv. Posle silnih peripetija uvaze oni reklamaciju i dobijem nove diskove, ovaj put Textar, sve bilo ok auto je prodat sa tim diskovima... Poucen tim iskustvom, kad je doslo vreme da se menjaju diskovi na Skodi ja odmah uzmem Textar, i Ate plocice, preko drugara direktno iz Wagen international-a, predjem negde oko 2000km (ne secam se vise tacno) volan pocne da trese prilikom kocenja. Posto sam uzimao na kombinaciju nema od vracanja nista, kupim ja druge, ovaj put namerno najjeftinije, Valeo, Kit komerc. Par Valeo diskova kosta manje od jednog Ate, predjem 3500km i iskrive se. Trenutno i dalje vozim te krive Valeo, samo sam im promenio stranu levi na desnu i obrnuto... U medjuvremenu bio kod trapadzije, vulkanizera, majstora ovog onog, glavcine proveravane komparaterom, sve ok... NIKAD VISE necu kupiti diskove niti bilo sta bitno za kola u ovoj drzavi :)

Van mreže Neba

« Odgovor #24 poslato: 20. Okt, 2014. 10:17 »
U medjuvremenu bio kod trapadzije, vulkanizera, majstora ovog onog, glavcine proveravane komparaterom, sve ok... NIKAD VISE necu kupiti diskove niti bilo sta bitno za kola u ovoj drzavi

Ja sam bio kod 3-4 auto opticara od kojih neki nadaleko poznati i svi mi rekli da je sve ok na trapu... Ali na sustretu s tasom smo videli da su ipak sileni mekani, na dizalici su vrlo malom silom na stangli igrali.... Tako da sam zamenio silene punim :D od tad imam 700km i za sad je sve ok, idem uskoro na put pa cu vrlo brzo da stignem kilometrazu od 3000 pa cu pisati....
Kod mene su diskovi kolateralna steta neceg drugog loseg/nekvalitetnog i ovog puta tipujem na silene koji su bili mekani pa cemo videti. Tj 99% sam siguran da 4 seta koje sam promenio za 20ak hiljada km sigurno bio bar neki koji je klavitetan.

vreme ce pokazati...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže bokilava

« Odgovor #25 poslato: 20. Okt, 2014. 10:37 »
mozda gresim ali sileni ne mogu da iskrive diskove, mogu da tresu prilikom kocenja al koliko ja znam ne mogu da iskrive diskove... meni su diksovi toliko bili krivi da kad kocim polako, prilikom prilaska semaforu npr, auto kao da se ''ljulja'' napred nazad... proveravana kljesta, ok, i  plocice se ravnomerno trose sa obe strane i na jednom i na dugom tocku...

Van mreže Neba

« Odgovor #26 poslato: 20. Okt, 2014. 10:44 »
mozda gresim ali sileni ne mogu da iskrive diskove, mogu da tresu prilikom kocenja al koliko ja znam ne mogu da iskrive diskove... meni su diksovi toliko bili krivi da kad kocim polako, prilikom prilaska semaforu npr, auto kao da se ''ljulja'' napred nazad... proveravana kljesta, ok, i  plocice se ravnomerno trose sa obe strane i na jednom i na dugom tocku...

Da tako i meni izgleda posle 3-4000 km, a blago kocenje pri 100km ko da drzim busilicu za beton.... Najvise bi voleo da znam tacno sta je u pitanju, sta dovodi do toga. Da li mogu biti sileni? Laicki mi izgleda da mogu ako oni ne drze dobro pa se javlja neka vibracija tockova na kocenju (tocak ide po neravnom putu) mozda stvara vrele tacke koje vremenom dovedu do deformacije... Pojma nemam :(

Van mreže Dekica88

« Odgovor #27 poslato: 08. Jul, 2015. 11:09 »
Da pokrenem ovu staru temu ponovo kako bi napisao moja iskustva.

Meni su se takođe pokrivili prednji diskovi (samo je u pitanje Skoda Octavia).

U ptanju su diskovi marke Ferodo, koje sam stavio na stare, ali kao nove pagid plocice, sve montirano kod dobrog majstora. Na plocicama pre toga skinut sloj pre nego su stavljene na nove diskove.
Pošto su mi se posle samo 1000-2000km pokrivili diskovi reklamirao sam ih i dali su mi ponovo Ferodo diskove. Onda sam uzeo nove Textar plocice, isto sve ok na pocetku ali ista priča posle 1000-2000km su se ponovo pokrivili.
Naravno oba puta sam lagano kocio prvih 200-300km..
Tako da krajem meseca cu verovatno proveravati sve (glavcine i ostale stvari) kod majstora, pa cu javiti ovde da drugi imaju iskustvo više sa ovim problemom kao i kako sam ga rešio..

Pozdrav 

Van mreže Neba

« Odgovor #28 poslato: 08. Jul, 2015. 11:22 »
 bravo2

Van mreže milosgranice

« Odgovor #29 poslato: 08. Jul, 2015. 16:09 »
ja sam stavio ATE diskove pre 15000 i da cuknem u drvo sve je ok, od Wagenint-a uzeti
  • Vozi: fabia 1.9sdi