Autor Tema: diskovi i plocice  (Pročitano 5756 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nemanja_vr6Započeo temu

diskovi i plocice
« poslato: 15. Okt, 2014. 20:50 »
pozdrav :)

Zamenio sam diskove i plocice pre mozda godinu i nesto  od tad presamo max 15000km diskovi se pokrivili.

treba mi preporuka  koje druge kupiti a da sastave bar 30000km

Van mreže Neba

Odg: diskovi i plocice
« Odgovor #1 poslato: 15. Okt, 2014. 21:05 »
Јел би могао да напишеш чији су били ти дискови који су се покривили ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

« Odgovor #2 poslato: 15. Okt, 2014. 21:09 »
diskovi i plocice ferodo

Van mreže tasa

« Odgovor #3 poslato: 16. Okt, 2014. 20:38 »
the show must go on  :)
kolega neba je tek pecen pa ce ti on objasniti problematiku  bravo2
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Van mreže Neba

« Odgovor #4 poslato: 17. Okt, 2014. 00:27 »
Procitaj prvo ovo:
http://forum.skodaforum.rs/fabia-1999/problem-sa-krivljenjem-%28deformisanjem%29-diskova/msg8425/#msg8425

Onda sutni po prednjim tockovima (u gazeci deo pneumatika) i probaj da opises koliko dugo vibriraju nakon udarca kao i to kad si poslednji put menjao silen blokove i sa koliko kraka su...

Konacnog resenja jos uvek nema ali moze biti da tu ovom grmu lezi zec  :)

Van mreže ivan4994

« Odgovor #5 poslato: 17. Okt, 2014. 07:52 »
posto na onoj temi nema konacnog resenja i niko ne pominje silen blokove, zanima me da li si ti resio preoblem zamenom tih silen blokova ili je to samo jos jedna u nizu pretpostavki? posto je ocigledno da svako(pa cak i ja) od nas ima problem sa krivljenjem diskova i vibracijama pri vecoj brzini, a nisu u pitanju diskovi samo jednog proizvodjaca, vec njih deset ili trideset, pocinjem da sumnjam da su u pitanju diskovi, cak mislim da nisu uopste diskovi u pitanju. stavise, drugar je imao slican problem na fokusu 2004 god. vibracije pri kocenju na vecim brzinama. na 60 slabe, na 80-90 jace, a na 130-140 je bilo neizdrzivo... menjao je diskove i posle par stotina km opet! njemu je konstatovano da su u pitanju lezajevi... zamenio ih je i od tad je sve super, nema vise vibracija! ali opet, kako ti isti lezajevi nisu stvarali vibracije odmah po zameni diskova, vec posle par stotina km...
« Poslednja izmena: 17. Okt, 2014. 08:00 ivan4994 »
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw

« Odgovor #6 poslato: 17. Okt, 2014. 08:25 »
sve na na trapu je zategnuto da nemoze boljeo   ...
i silen blokove sam zamenio onim metalnim  jakim. tako da  to nije sigurno...
jako je cudno sto se drihtanje javi tek kad se diskovi dobro zagreju, tj posle dva malo ostija kocenja naprimer sa 130 na 60 i slicno... zaista vise namam ideju sta da radim a ovo nije prvi auto na kojem mi se javlja isti problem...

Van mreže Neba

« Odgovor #7 poslato: 17. Okt, 2014. 10:26 »
Neki moj zakljucak je da je deformacija diskova samo posledica nekog problema. Usled problema X vremenom (kod mene red veliciene 4-5000km) dolazi do neke vrste torture na diskovima koji se vremenom pocnu deformisati.

Do sada sam promenio:
4 seta diskovsa,
2 seta plocica
lezajeve,
creva
kociono ulje
a evo sad i silene....

Van mreže ivan4994

« Odgovor #8 poslato: 17. Okt, 2014. 11:00 »
slazem se i cudi me da do sad niko(mislim uopste na ceo svet) nije prijavio da fabia 1 ima X problem koji uzrokuje krivljenje ili pucanje diskova ili nesto slicno... a ne verujem da samo mi na forumu(neko manje, neko vise) mucimo istu muku...

« Odgovor #9 poslato: 17. Okt, 2014. 20:41 »
zaista nemam ideju sta da uradim i koji deo da zamenim...
a glupo mi je da kupim nove diskove i plocice i da se ovo opet desi...

Van mreže vlada320

« Odgovor #10 poslato: 17. Okt, 2014. 23:00 »
Da li je neko imao problem sa diskovima marke Ate? Čuo sam od ljudi koji se bave servisiranjem da sve u vezi kočnica treba uzimati od brenda Ate, čak i ulje za kočnice (po njima se i zove ate ulje). Pošto i ja  relativno skoro moram da menjam diskove za koje mislim da su još uvek fabrički, dali neko ima nešto negativno da kaže za Ate?

jako je cudno sto se drihtanje javi tek kad se diskovi dobro zagreju, tj posle dva malo ostija kocenja naprimer sa 130 na 60 i slicno... zaista vise namam ideju sta da radim a ovo nije prvi auto na kojem mi se javlja isti problem...

To je baš oštro kočenje, a sigurno je da većina diskova kakvi se prodaju u SRB nema potrebnu tvrdoću materijala, pa se deformišu usled čestih agresivnih kočenja. Jedno od rešenja je kočiti umerenim intenzitetom i ostaće ravni.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže Neba

« Odgovor #11 poslato: 17. Okt, 2014. 23:18 »
Jedno od rešenja je kočiti umerenim intenzitetom i ostaće ravni.
Ili ici peske :P

Van mreže WEST 014

« Odgovor #12 poslato: 17. Okt, 2014. 23:46 »
Da li je neko imao problem sa diskovima marke Ate? Čuo sam od ljudi koji se bave servisiranjem da sve u vezi kočnica treba uzimati od brenda Ate, čak i ulje za kočnice (po njima se i zove ate ulje). Pošto i ja  relativno skoro moram da menjam diskove za koje mislim da su još uvek fabrički, dali neko ima nešto negativno da kaže za Ate?

Ja iskljucivo stavljam na svoj auto plocice ATE, nisu jeftine ali su po meni odlicne. Moja preporuka. Kad diskovi dodju na zamenu, i to cu staviti ATE. Na kocnicama ne zelim da stedim.

Van mreže ivan4994

« Odgovor #13 poslato: 18. Okt, 2014. 12:07 »
na poslednjem skupu na kosutnjaku, cini mi se da je bugarin(ali nisam siguran) pricao kako su se ATE diskovi pokrivili posle 1500 km. slazem se da je ATE ultra mega giga i da ne treba stedeti na kocnicama, ali pitanje je i da li je taj ATE - pravi ATE ili samo kopija! svi znamo kako kinezi umeju u tancine da iskopiraju odredjenu stvar! uostalom, zar neba nije menjao cetiri para diskova? ne verujem da je decko stavljao neke kineze! a nemanji vr6 se to desava na poslednja tri automobila! vw-u i skodi, sto mu dodje isto... tu po meni nisu cista posla i ubedjen sam da je posredi nesto drugo a ne diskovi...

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #14 poslato: 18. Okt, 2014. 12:38 »
И сам сам у процесу тражења најбоље варијанте кочница које бих мијењао на прољеће, па бих само предочио сазнање везано за Ate. На њиховом сајту постоји форма за провјеру оригиналности производа, тј. када неко у Србији или било гдје друго купи њихов производ једноставно уђе на сајт, у поменуту форму укуца серијски број са кутије и аутоматски добије одговор да ли је производ оригинал, тј. њихов или не (постоји и опција инсталирања апликације на "паметни телефон")...

Ево линк, па ко буде куповао Ate нека се послужи телефоном или нека замоли продавца да се послужи његовим компјутером, а овај ваљда има интернет и ваљда нема шта да крије bravo2