Autor Tema: Kupio bih novu Superbicu  (Pročitano 36511 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže slavisa

• Style
  • Ugled: 3
Odg: Kupio bih novu Superbicu
« Odgovor #120 poslato: 09. Jul, 2015. 21:19 »
Superb

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Van mreže mirkuk38Započeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #121 poslato: 09. Jul, 2015. 23:09 »
Crna boja je prljava već na izlasku iz perionice.. to nikako ne uzimati  wall1.
Bež enterijer je moguće samo u Style varijanti da se bira. Šteta...
"LED paket plus" izgleda da je jedino moguć kao opcija u Style-u, a standardno ide u L&K. Dakle, ništa od toga  angry!. Za LED lajsne u vratima moraju i posebne hrom obloge da se uzmu koje su zasečene sa gornje strane, da bi bilo mesta za lajsnu. Izgleda da ne može da se naruči ni kao rezervni deo, a jedna hrvatska auto kuća mi kaže da ide posebna elektronika/procesori koji se ugrađuju u Style i L&K, a koji mogu da prihvate to LED osvetljenje... što kod Ambition nije slučaj, pa ne može ni kao opcija da ide. Nisam baš siguran u to, ali ajde... promeniću u LED kasnije što više budem mogao, ali LED lajsne na vratima... mrka kapa :(
Mislim da je danas 7 dana kako čekam AČ Novi Beograd da mi daju napismeno ponudu... Bio sam kod njih jedno tri puta u međuvremenu. Stvarno ne znam kako da opišem tu (ne)poslovnost.

Ako uspem sutrda da zbrišem sa posla, idem kod g.Vinka u Krnjaču, sednem ko čovek sa njim, dogovorimo se za pet minuta oko cene, ostavim kaparu, pa da mi više naruče taj auto... gubim strpljenje  polako. hearcut.
Probali smo juče jednu crnu Superbicu na NBG, tamo po njihovom bloku, takoreći na parkingu. Ne sme na ulicu, nije registrovana. Test vozilo nemaju :(.
Što se tiče boje, supruga  se mršti na belu boju, a ne zna ni sama koju bi da uzme. Svaka joj se sviđa. A obećao sam joj da će ona odabrati boju...  :-\. Supruga naginje ka nekoj sivoj, a takvih će uključujući i crnu biti 90% na ulicama.

Stvarno mi nisu jasni ti prodavci, saloni im uglavnom zjape prazni, a kada se pojavi kupac, mrzi ih da prionu na posao i zaključe prodaju. Nemam reči. Moram ja njih da vučem za rukav da mi provere dostupnost opreme i da mi daju cenu. Ccccc....

:o

Van mreže nebojsar

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #122 poslato: 09. Jul, 2015. 23:33 »
Stvarno mi nisu jasni ti prodavci, saloni im uglavnom zjape prazni, a kada se pojavi kupac, mrzi ih da prionu na posao i zaključe prodaju. Nemam reči. Moram ja njih da vučem za rukav da mi provere dostupnost opreme i da mi daju cenu. Ccccc....

:o

Kako ti nisu jasni, dodje im jedan Telenor i jedan MTS i popuni im prodajnu kvotu za celu godinu. To komad dva to je totalno nebitno. Mislim da je srpsko trziste odavno zrelo za drugog distributera i malo konkurencije, ovo je cist bezobrazan monopol, da smo u EU bila bi druga prica.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

• Laurin&Klement
« Odgovor #123 poslato: 10. Jul, 2015. 00:14 »
Da...a i čuo sam da je retko gde praksa da importer ujedno radi i maloprodaju. Naravno, oni uvek mogu da idu niže sa cenama od dilera, kojima ionako ostavljaju mrvice :P.

Nego, da li je neko probao SMARTLINK/MirrorLink/Android Auto ? Kako to funkcioniše, da li mora da se doplati ili može neki hack, software upgrade itd... ??

Pozdrav

Van mreže Filip

• Laurin&Klement
  • Ugled: 51
« Odgovor #124 poslato: 10. Jul, 2015. 08:17 »
Što se tiče boje, supruga  se mršti na belu boju, a ne zna ni sama koju bi da uzme. Svaka joj se sviđa. A obećao sam joj da će ona odabrati boju...  :-\. Supruga naginje ka nekoj sivoj, a takvih će uključujući i crnu biti 90% na ulicama.

možete da probate sa Business Grey ili Quartz Grey, njih će baš malo biti
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

• Laurin&Klement
« Odgovor #125 poslato: 10. Jul, 2015. 11:59 »
Ne bih crnu ili sivu. Ovo mi je bio first pick (Rosso Brunello) sa bež enterijerom.. ne znam kako bi se slagalo sa crnim?

Van mreže Filip

• Laurin&Klement
« Odgovor #126 poslato: 10. Jul, 2015. 12:13 »
ok je, dobro bi se slagalo

• Laurin&Klement
« Odgovor #127 poslato: 10. Jul, 2015. 22:53 »
Update: Nisam stigao danas da izađem ranije s posla, tako da sam bio posle sa suprugom do Krnjače da vidimo još dve boje koje nismo videli ranije.. (g.Vinko je već bio otišao).
Cappucino Beige (suviše obična) i Magnetic Brown (ne sviđa mi se.. pogotovo u senci).
Pitam prodavca šta još ima od boja u BG, kaže on da na NBG imaju nekoliko (gleda u lager listu) ali ne može da ih dobije telefonom. Odemo tamo (po ko zna koji put), salon prazan, nigde nikoga nema.. ne vidim ni kola. Dođe prodavac Đorđe, kaže da nema nijednu u salonu (jebem ih u lager listu i informacioni sistem). Ali ima bela i još nekoliko drugih u Čačku (super, jer sutra idemo na tu stranu). Priupitam što još nema ponude za mene, gorim. On se iznenadi... kako još nisi dobio. Goran je otišao na godišnji odmor (drugi prodavac, "stariji po činu"), pa moram da proverim itd itd...
Ali najbolje (kaže on meni) da odeš direktno kod Ace Radulovića u Čačku (on je direktno zadužen za te stvari), od njega ćeš ranije dobiti ponudu nego kod nas u salonu. Alooooo, posle 8 dana čekanja na ponudu, tako nešto da mi kažu. Sreća pa nisam imao revolvere kod sebe, bilo bi kao na Divljem zapadu  hearcut

Takok da ću sutra pokušati ranom zorom da se nacrtam kod Vinka u Krnjači i dogovorimo se oko auta, pa trkom u ČA da stignem (jer rade do 12h) i pogledam boje koje imaju na lageru i da pokušamo sa Acom da pošaljemo zahtev u fabriku (ako to tako ide... videćemo). Jbt, kao u filmu Goodfellas  ::)

Van mreže nebojsar

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #128 poslato: 10. Jul, 2015. 23:26 »
Jos da trknes u Češku da odradiš deo proizvodnje da ubrzaš isporuku  =))

Malo se šalim, znam kroz šta prolaziš :)
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže ljusasd

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
« Odgovor #129 poslato: 11. Jul, 2015. 00:41 »
Iz mog iskustva najbolje ces dogovoriti sa ljudima iz Cacka. Iako su im i salon u NBG i u Krnjaci njihovi, jednostavno nemaju po meni adekvatan kadar. A to si na zalost i sam osetio na svojoj kozi.

Mislim da bi g-din. Kostic ili vec neko ko je njegov tkz. zamenik iliti Gen.direktor, a mislim da je to g-din Spasovic, podebelo da preispita taj kadar u salonu NBG. Ne verujem bas da su njima dovoljne samo flotne prodaje. Moraju oni plasirati vozila i kod privatnih kupaca koji cini mi se nema malo u ovoj maloj Srbiji.

Sto se tice popusta znam da nisu imuni na to. Ja sam licno kod njih kupio dve nove Skode i kombi Iveko i uvek sam dobijao popuste. Na kombiju sam dobio 7% sto je u novcu bilo oko 2500 EUR, sto mislim da nije malo. Ja sam inace tip coveka da se zadovoljavam i malim popustima, poklonima itd. To je meni uvek bio mali znak paznje i postovanja od strane prodavca.

Ali ne mogu da razumem da se ljudi bave zaradama tih prodavaca i da su ti prodavci zato duzni da nama kupcima daju ogromne popuste?!?.
Pa odakle ideja da ce iko koliko god ima zaradu da pokloni nekom kupcu dve trecine iste ili vise.
Pa onda hajdemo npr. po pumpama i na svakoj da trazimo popust od drzave za iznos akcize, zar ne.
Ali ne mozemo to je drzava,a ovaj je privatnik i on mora da da popust jer ima veliku zaradu na kolima.

Ja sam gotovo siguran da nijedan kupac vozila bilo koje marke nije platio vozilo u full ceni, nego je uvek dobio ili neki popust ili neku uslugu, poklon, dod. opremu...

mirkuk38 ja tebi licno zelim da na kraju kupis Superba po tvojoj i zeninoj meri, da Vas sluzi bez greske a kad napokon sednes u njega videces da ce svi dotadasnji problemi nestati  ;) ;)
I da ako ides u Cesku zovi da idemo zajedno da poguramo stvar ;D ;D ;D
« Poslednja izmena: 11. Jul, 2015. 00:50 ljusasd »
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

• Laurin&Klement
« Odgovor #131 poslato: 11. Jul, 2015. 08:26 »
Završeno! Seo jutros u 7.45h kod g. Vinka u kancelariju, za desetak minuta se ispričali, dobio popust koji sam i očekivao. Auto mi je poručen, boju mogu da odaberem i kasnije (do 3 nedelje do izlaska iz proizvodnje).
Kakav profesionalac!
I to sve na rukovanje! Kaparu donosim u ponedeljak...
Odoh sada u Čačak. Pozdrav, drugari!

Sent from my LG-D722  

Van mreže joca 58

• Laurin&Klement
  • Ugled: 20
« Odgovor #132 poslato: 11. Jul, 2015. 13:30 »
U zdravlju da je docekas i naravno ponosno provozas. beer1
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

Van mreže Filip

• Laurin&Klement
« Odgovor #133 poslato: 11. Jul, 2015. 14:51 »
koliki si popust dobio?

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 103
« Odgovor #134 poslato: 11. Jul, 2015. 15:13 »
Odlično. Kada se očekuje da stigne Superbica? Oprema ona gore?
  • Vozi: Yeti