Autor Tema: Kupio bih novu Superbicu  (Pročitano 21738 puta)

0 članova i 29 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ljusasd

Odg: Kupio bih novu Superbicu
« Odgovor #135 poslato: 11. Jul, 2015. 22:25 »
E pa neka ti je sa srećom!!!!
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #136 poslato: 11. Jul, 2015. 22:38 »
Dakle ovako... jutrošnji post sam pisao na semaforu :).
Jutros sam se pojavio kod g.Vinka potpuno spreman, sa njihovim cenovnikom u rukama, označenim modelom koji hoću, kao i spiskom dodatne opreme koji želim, sa izračunatim PDV-om što je u totalu izašlo na 3.666€  :B=)
Na akcijsku cenu od 23.508€ sam dobio dodatnih 1.500€, tako da je ceh na kraju 25.674€.
g.Vinko u startu nije bio raspoložen za toliki popust, morao je prvo da proveri kod njegovih koliki je dilerski popust (cena prema Alprosu, Samradžiću itd), tako da mi je tek pola sata kasnije telefonom javio da mogu dobiti auto po toj ceni. Očigledno nije politika da daju pojedincima ispod cene koju imaju dileri ?? Prokomentarisao je da sa tom cenom niijedan od dilera ne može da konkuriše jer bi davali auto bez zarade.
Sve u svemu, zadovoljan sam ... to je najbolje što su mi dali do sada, što zvanično, što usmeno.

U Čačku nas je dočekao Marko Dunjić, predusretljiv momak koji se raspričao posle par minuta :). Na moje pitanje koji bi on Superb uzeo kada bi direktor jednog dana raspoložen ušao u salon i rekao mu, Marko, dobar si momak, hoću da te častim, uzmi Superba koji hoćeš, samo reci boju !! Marko mi kroz smeh odgovorio .. Moon White !!! To mu je favorit. A upravo je jedna takva pored nas u salonu.. kao i Business Gray.
Prvo nas je odveo do ogromnog carinskog skladišta, i izvozio na čistinu svaki Superb koji smo hteli da vidimo.. jedno šest komada :). Par fotki (nažalost telefonom, DSLR sam ostavio u stanu da skuplja prašinu):

Ova bela je imala folije na krovu i haubi i gepeku, tako da treba gledati samo bokove..

Napomena: Sve i jedan Superb je bio sa dizel motorom... 
Na kraju se izbor sveo na Business Grey i Moon White, jedine dve koje su bile u salonu, tako da smo tamo nastavili da ih zagledamo:

Bela je na 215/65/16 (ima sunset za zadnjim staklima), Siva na 215/55/17 točkovima (standardna stakla).
Business Grey je udarna boja za novi Superb, kao Mazdina crvena za Šesticu i ostale modele... tako da je baš baš odmerena i odlično joj leži. Bela iznenađujuće dobra, auto izgleda šire nego što jeste, stamenije, iz određenih uglova čak i namrgođeno. Štop svetla se odlično uklapaju u dizajn zadnjeg dela.
Ali !!! Kod bele boje se dizajnerske linije koje baš znače ovom autu, slabije primećuju. Tolike izlomljene površine koje se kod sive presijavaju svaka u svojoj nijasni se kod bele skoro i ne razlikuju.. taj kontrast između povrišina koje se gledaju pod različizim uglom nije toliko uočljiv. Za sada naginjem ka sivoj 60:40. Supruga je za divno čudo neodlučna.. prijatno ju je iznenadila bela... Kaže, koju god da uzmemo, nećemo pogrešiti.
Napomena: Sve tri bele koje postoje (Candy, Moon, Laser) su jako slične, i kada se pogleda samo jedna od njih, teško je reći o kojoj se radi.

Postoji još jedna boja, koja ulazi u top tri, pored ove dve, a to je Lava Blue.. za koju Marko kaže da je video na prezentaciji u inostranstvu, i da je izuzetna. Na žalost, nema nijednu u Čačku da nam pokaže, niti ima poručenu. I ne sme da rizikuje da je uzme napamet, jer teško da će jedan od dvesta kupaca hteti u toj boji (jednostavno kod nas "ne prolazi").

Ako uzmem antracit felne za Business Grey, mislite li da bi auto u globalu bio suviše siv?

Razmišljam da kočione čeljusti ofarbam u škoda-zelenu :)

U ponedeljak ostavljam kaparu g.Vinku i najverovatnije uzimam Business Grey, koju ću moći promeniti sledećih par nedelja, dok ne krene u proizvodnju...(ako negde vidim Lava Blue i oduševim se).

Toliko za sada... Pozdrav !!

Na mreži varicak

« Odgovor #137 poslato: 11. Jul, 2015. 23:42 »
Kako su ovo slatke muke! Sećam ih se i ja :) Mene kod bele najviše oduševljava kontrast u odnosu na farove, koji onda baš dolaze do izražaja, crna unutrašnjost fara, i kontrast prema staklima, jer sam ih dodatno zatamnio folijom. Ja sam se lomio između bele, crne i neke tamno sive, zaboravio sam tačno ime sada i nisam se pokajao. Telenor je sada uzeo gomilu O3 baš u toj boji. Ako je za Superb ovo udarna boja, očekuj ih puno na ulicama. Ako ti to ne smeta, uzimaj :). U svakom slučaju čestitke.

Van mreže ljusasd

« Odgovor #138 poslato: 12. Jul, 2015. 00:48 »
Mozda si video do sad ali evo jedne Superb sa Lava blue bojom sa sajma u Zenevi ove godine.
Znam da nije uzivo ali mozda moze da pomogne

https://www.youtube.com/watch?v=6aHgrIMEGKM
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Van mreže petar78

« Odgovor #139 poslato: 12. Jul, 2015. 10:26 »
Imao sam slično iskustvo sa salonom na nbg, bio sam pre desetak dana i još uvek nisam dobio ni ponudu, ni spisak dodatne opreme. Do kraja sam poručio u salonu AKS iz Šapca, bio mi je bliži... Poručen je u business grey boji, sa felnama helios 17 u ambition paketu, 150ks. Jedino nisu mogli da ubace prednje parking senzore u fabričku proizvodnju, ali će ih ugraditi čim auto stigne. Sve pohvale za poslovnost! Dobio sam popust, poklone,...
Izlazi iz proizvodnje 25.07. i moguće je da isporuka bude tek posle njihivog kolektivnog godišnjeg koji je od 27.07.- 17.08.  :(
Inače istina je da dilerski rabat iznosi 1.500 eur za ovaj model na akciji.
Ne mogu dočekati...
  • Vozi: Škoda Superb, 2.0 TDI, 2015. god.

« Odgovor #140 poslato: 12. Jul, 2015. 10:44 »
Ja sam dobio informaciju 60 do 90 dana da je rok isporuke :(

Van mreže Filip

« Odgovor #141 poslato: 12. Jul, 2015. 14:45 »
kako samo Superbi izgledaju loše na ovim alu 16" :-\

ponavljam, po mom mišljenju bela nikako, mnogo je lepša u ovoj sivoj, mada onda antracit felne ne jer se sve stapa... u drugoj temi vidim da kupuješ felne, pretpostavljam za zimu?

ne bih prihvatio tu priču o cenama, dilerskom popustu, rabatu, da oni prodaju kola bez zarade ili s minimalnom, itd, to veze s vezom nema, ali dobro, nije tema

takođe mi se nikako ne dopada što je izduv skriven, negde tamo dole, naravno savijen, fali tu ukrasni nastavak, lepo deluje vidljiv polirani završetak, posebno na tamnijoj boji auta, ali izgleda takvh opcija nema, kao za O3 (sem RS-a), što mi nije baš logično :-[
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #142 poslato: 12. Jul, 2015. 15:51 »
To mi je malo cudno " ugraditi prednje parking senzore naknadno" ; imajuci u vidu koliko se mora stvari skinuti i staviti nazad u autu i mogucnost da ce neke plastike poceti da " skripe" ili da se desi nesto sl. Ja licno ne bih nikada radio modifikacije na novom autu.

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Van mreže vnov

« Odgovor #143 poslato: 12. Jul, 2015. 18:53 »
Obratite pažnju koja cena stoji za activ opremu 12.836, verovatno je to cena koliko košta u fabrici

• Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK

« Odgovor #144 poslato: 13. Jul, 2015. 15:50 »
Sutra supruga ide do salona u Krnjači da ostavi avans i da definiše boju. Moon White, Business Grey, Lava Blue, Corrida Red. Jednu od te četiri će odabrati, iako poslednje dve nismo videli, a ja ću da budem u neznanju do preuzimanja automobila i verovatno ću se iznenaditi. Tako smo se dogovorili :)
Mnogo priča o ovoj crvenoj, iako je videla samo na konfiguratoru...

Ah, žene...

Van mreže Filip

« Odgovor #145 poslato: 13. Jul, 2015. 16:48 »
majko mila, samo ne Korida crvenu, ta boja jedino može da prođe na Citigo-u i Koka-Kolinim Fabijama, na Superbu bi bila prava katastrofa... divim ti se kolega kada ovako krupnu stvar prepuštaš ženi, bolje da si joj prepustio izbor jelkice osveživača unutrašnjosti hehehe =))

« Odgovor #146 poslato: 13. Jul, 2015. 16:53 »
majko mila, samo ne Korida crvenu, ta boja jedino može da prođe na Citigo-u i Koka-Kolinim Fabijama, na Superbu bi bila prava katastrofa... divim ti se kolega kada ovako krupnu stvar prepuštaš ženi, bolje da si joj prepustio izbor jelkice osveživača unutrašnjosti hehehe =))
Proslediću joj tvoj komentar

Sent from my LG-D722  

Van mreže Filip

« Odgovor #147 poslato: 13. Jul, 2015. 17:15 »
i bolje, bićeš mi zahvalan kad da ga ne zatekneš u toj Roomster boji  :B=)

« Odgovor #148 poslato: 13. Jul, 2015. 18:04 »
Dakle, ti si kategorički protiv Lava Blue, Moon White i Corrida Red. Onda nema više neizvesnosti.... :P
Preostala je samo jedna  :RR)

Van mreže nikolaj

« Odgovor #149 poslato: 13. Jul, 2015. 18:50 »
Ako pokažeš supruzi Filipovu poruku, bolje poďi i ti na to davanje avansa, da se ne bi sutra kad stigne auto iznenadio crvenim Citigom  umesto Superba. =)) Šalu na stranu, bela boja je lepa, ali mislim da je  ova Biznis grey nekako ozbiljnija za takav auto. Imam sličnu  Platin grey na Yetiu i vrlo je zahvalna za održavanje.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.