Autor Tema: Octavia 1.6 mpi otvaranje glave na 160k km?  (Pročitano 4465 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže drloshmiZapočeo temu

Octavia 1.6 mpi otvaranje glave na 160k km?
« poslato: 16. Okt, 2014. 15:19 »
Godiste je 2009,plin,moja je godinu i po dana,presao sam 10k sa njom.Zadnja tri dana motor trese na leru,ne prejako ali primetno jer je do sada radio sasvim besumno i mirno.Od lampica na displeju svetli ona za exhaust system(ali ona svetli otkad je nov auto,zbog plina,kada je vozim par dana na benzin gasi se sama) i ESP(upali se ako sam duze u leru).U ovlascenom servisu mi kazu da mora da se otvara glava,pritisak u prvom cilindru nije dobar i da se sumnja na ventile,nisu sigurni,znace tacno kad otvore.Pri tom sami kazu da nisu nikad otvarali neku skodu na 160.000.Resih da potrazim drugo misljenje jer nije bas mala cifra.E sad,moje pitanje je koje sitnije stvari treba proveriti a koje mogu biti uzrok problemu,ili sam ja taj jebeni maler cija glava motora treba da se otvara na 160k.Hvala unapred

Na mreži bigor

Odg: Octavia 1.6 mpi otvaranje glave na 160k km?
« Odgovor #1 poslato: 16. Okt, 2014. 16:50 »
Kolika je ta cifra? Sama obrada i ruke ne bi trebalo mnogo da kostaju. Raspitaj se kod jos kog majstora za cijenu,a glavu mozes i sam odnijeti na obradu da ti ne naplacuje za uslugu. Desavalo se i drugima da im dihtung popusti i na manjoj kilometrazi, doduse nisu bile skode u pitanju.
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže mihajloalasp

« Odgovor #2 poslato: 16. Okt, 2014. 17:24 »
Ja ti preporučujem da batališ ovlašćeni servis, bolje nađi nekog majstora koji može da odradi "leak down" testiranje (tim testom se određuje na kom mestu motor gubi kompresiju). Tim testom se u 99% slučajeva ne greši, a može da odredi da li je loš dihtung glave, sami ventili, da li kompresiju gubi između karika i cilindara itd.
  • Vozi: Octavia Combi 1.8T 20v

Van mreže dulefontana

« Odgovor #3 poslato: 17. Okt, 2014. 00:34 »
ili sam ja taj jebeni maler cija glava motora treba da se otvara na 160k.
Nisi samo ti maler. Ja sam moju Oktaviju uzeo sa 142k i motor je unisten, ali to pripisujem prvom vlasniku koji uopste nije odrzavao auto. Prokuvao vise puta.

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #4 poslato: 17. Okt, 2014. 05:24 »
ovo je ne tako redak slučaj kod ovog modela i godišta oktavije ...
šta drugo da kažem, sem da problem poverite dobro poverenom majstoru ...

motori 1.6 novije generacije nisu se bas proslavili ...

puno srece
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

« Odgovor #5 poslato: 26. Okt, 2014. 12:48 »
Problem je resen.Obrada glave i siceva ventila(1 novi),svi novi ventili(8 kom),dihtung glave,gumice,promena ulja i svih filtera+rad,izaslo je 370e kompletno.Motor je vec bio otvaran(vidi se po obelezavanim ventilima).Niko ne zna zasto se ovo desilo ali fakat je da sam ga vozio dan pre pojave kvara 150-160kmh na autoputu(kao i uvek) ali sam ga pustio i na 180kmh par kilometara,prvi put do tada.Izgleda da je tada produvao.Dobra stvar je sto je sada procesljan detaljno(to nisam uradio prosle godine kad sam ga kupio) i ostale bitne stvari(klipovi,karike,zupcasti kais,spaner) su ok.Nije ovlasceni servis ali majstor daje pismenu garanciju 1 god.Auto savrseno radi,hvala svima na komentarima.Pozdrav

Van mreže vule035

« Odgovor #6 poslato: 28. Okt, 2014. 01:13 »
Druže, jedno pitanje. Da nisi možda tu Oktaviju kupio u Ćupriji i to baš gde su se prodavale 3 iste, sa ugrađenim plinom i kilometražom oko 150k?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4 MPI 50kW 2002. god.

« Odgovor #7 poslato: 14. Jan, 2015. 13:46 »
Vule035;Kupljena je u Paracinu tako da je moguce da je jedna od njih.