0 članova i 19 gostiju pregledaju ovu temu.
Iskustva na 1.2 tsi, 77kw nakon 2 godine:Po bc na modu koji meri dugotrajnu potrosnju prosek (60% grad, 40% otvoreni put) leti 6.2, zimi 6.7 lit/100km a takodje se ovo tacno slaze i sa merenjem od cepa do cepa. Trenutni mod na bc laze bar za 0.5-0.7. tj pokazuje manje od stvarne potrosnje.Normalna voznja po "propisima"
1. Bord cesto laze za trenutnu.
Trenutni mod na bc laze bar za 0.5-0.7. tj pokazuje manje od stvarne potrosnje.
Ovo je na nekoj nizbrdici, realno 3.5-4.0 na toj brzini.
Како мерите стварну тренутну потрошњу ?
Nisam nikada merio trenutnu, ali mi je nepojmljivo da mi potrosnja bude 2,4 litre i tako sigurno 15 minuta... Sa druge strane nelogicno mi i da bude 29 litara u pojedinim situacijma. Mislim da je ta trenutna vise informativnog karaktera.
Na bordu imam mod 1 koji meri prosecnu potrosnju rute dok se auto vozi i drzi jos oko 2 sata nakon cega se ponisti i ide od nule. Znaci ako putujem na more sa kracim pauzama imam prosek potrosnje za citavu rutu. Mod 2 meri potrosnju u poslednjih 10.000km ili 100h voznje (ako sam dobro zapamtio), ponisti se pri ispunjenju prvog od ova dva.
Što ukinuti? Mislim da je koristan podatak kad želiš malo da se suzdržiš od pritiskanja papučice gasa.Koji drugi način postoji da naučiš u kom režimu je taj konkretan auto ekonomičniji?