0 članova i 13 gostiju pregledaju ovu temu.
Promasio si malo poentu. Nema on kratak prenos jer je motor trkacki , vec su tada imali menjac sa 6 brzina koji moze da podnese veci obrtni momenat.
Ni najmanje nisam promašio poentu, nego si je promašio TI, pričali smo već o tome.Pogledaj bilo koji graf snage motora od 280 ili 272 KS sa IS38 turbinom i videćeš koliko sporo penje momenat, tek negde na 3000rpm dostiže pun.Moj motor je suprotan, on već na 2000 dostiže pun momenat i veće iskorišćenje i zato je potrošnja puno manja, a to je ne samo zbog dugog prenosa nego i drugačijeg principa rada, objašnjavao sam detaljno u garaži. Fabrika za moj motor kaže da dostiže 320Nm već na 1450rpm ali to nije tačno, rekoh da mu treba mu oko 2000, a na 1500 ima 90% max momenta. Standardnom motoru 2.0TFSI sa IS20 turbinom za to treba 2500-2600 rpm. I jedan u drugi podatak su značajno niži nego 3000rpm kako je kod tebe I ZATO prenos tvom motoru mora biti kratak.Nebitno je što u tom trenutku pre 12 godina kada je izašao su imali samo menjač od 6 brzina. Da je motor elastičan, mogli su lako finalnim prenosom odrediti da ukupni prenos bude prozvoljno dug - ali motor to ne može da podnese jer je neelastičan. Takođe, NI SA 7 brzina njemu prenos nije značajno duži, samo je ubačen sedmi zupčanik. Evo ti ukupnih prenosnih odnosa tvog motora sa 7 Brzina i standardnog motora sa samo 6 brzina. Pogledaj koliko standardni motor ima duži prenos:
Siguran sam da vodis evidenciju u nekoj aplikaciji, pa okaci onda i druge potrosnje, ne samo te rekordne kad maltretiras saputnike.