0 članova i 17 gostiju pregledaju ovu temu.
Ja sam O2 1.9 TDI uspeo da spustim na 4.0 l/100km (u kolima troje odraslih i dvoje dece, vozili u koloni po Vojvodini, na početku kolone vozač početnik). Rapid troši manje od octavie (lakši automobil, manji točkovi, uže gume), 1.6 tdi troši primetno manje od 1.9tdi tako da ne vidim zašto ne bi mogao da ide na 3.8 l/100km.
Ma skroz nebitna stavka koji auto je u pitanju... moj način održavanja i moj način vožnje mnogo boli nekog za to... Po čemu je tebi bitna ova tema? Da se oduševiš što neko sa nekom kubikažom gnjavi svoju kantu kako bi malo trošila? Glupost neviđena...
Gornji Milanovac - Petrovac CG 400km plus voznja po primorju 450km, ukupna potrosnja za 850km / 6.5 l, povratak preko Bosne, nije po bordu spustalo ispod 5.8 l do Visegrada. Ukupno 1300km. Potrosnju od 3.8 l ja nikad nisam video na mom autu za ovih 20k km koliko sam presao, a vise od pola je bio otvoren put.
Pazi, ja ne kažem da je ta potrošnja nemoguća, al uz vožnju od 100-100 km/h kako on kaže i sa klimom deluje malo neverovatno, zar ne?I ja kad u šestoj vozim 70 na ravnom potrošnja mu bude malo ispod 3.