Autor Tema: Potrošnja goriva na Škodama..općenito  (Pročitano 151754 puta)

0 članova i 173 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • Ugled: -7
Odg: Potrošnja goriva na Škodama..općenito
« Odgovor #510 poslato: 13. Apr, 2018. 10:04 »
Da, mislim da si spomenuo oko 7 litara ako mi se čini poslednji put, a rekao si i da ga nisi štedeo što verujem da nisi jer sportline se ne štedi :).
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • Ugled: 31
« Odgovor #511 poslato: 13. Apr, 2018. 10:09 »
Ma 7.5 na otvorenom bas jakog tempa,mada se ovo sto sam napisao vise odnosilo na grad(8.5).
Ali ja nisam ocekivao ovu potrosnju ni blizu,plan je bio bar 10 u gradu.

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
« Odgovor #512 poslato: 13. Apr, 2018. 10:10 »
Ti si ga već razdradio znači :B=)

Van mreže Jocalaguna

• RallyeSport
  • Ugled: 10
  • Svuda svrati Škodi se vrati
« Odgovor #513 poslato: 15. Apr, 2018. 09:46 »
Maksimuse, da li zbog letnjih guma ili što je toplije vreme ili se polako razrađuje motor ili je sve po malo ali sada do vikendice kod Ljiga, Ibarskom, bord je pokazao prosečnu od 6,5 litara. Ja inače vozim uvek nešto iznad ograničenja što znači da nisam vozio polako a i nisam se trudio da štedim na potrošnji. Mislim da je sad to to (tek prešao 1800 km). U gradu zavisi od dužine vožnje ali oko 8 litara. Možda bude i bolje. Inače na eko modu najlepše menja brzine ali zamisli, veća je potrošnja nego kad je na normal...
  • Vozi: Škoda Kodiaq 2.0 tdi 140 kw (190 KS) 4x4 DSG Style 2018 bela

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #514 poslato: 15. Apr, 2018. 10:20 »
Eko mod je uzasan,izbacuje na ler konstantno itd,ne znam koliko je to dobro za menjac.
Nije problem u njima voziti preko ogranicenja jer je to na 1200 rpm  :B=) ,vise je pitanje koliko imas ubrzanja,trose stvarno malo kad imas konstantan tempo.
Meni ibarskom trosi oko 5 nekog mog normalnog tempa (ogranicenje +20,preticanje kad mogu) ali to je normalno jer dzip zbog mase i otpora vazduha srce nesto vise na otvorenom. Mada zadnji put sam vozio dinamicno pa je potrosnja bila 7.5   :B=)
Meni u gradu ispod 8.5 ne ide,mada to vec dosta zavisi od mesta gde vozis i kako vozis,vrlo individualno. Prosto mi je neverovatno da kodiaq moze po gradu da trosi 8 (verujem ti,nego stvarno fantasticno,pa makar i najlaganijim tempom),svaka im cast za to.
Ja sam za moj auto ocekivao minimum 10 u gradu,tako da sam bas prijatno iznenadjen potrosnjom.

Van mreže Jocalaguna

• RallyeSport
« Odgovor #515 poslato: 15. Apr, 2018. 10:36 »
Pa ja ni sam ne znam šta sam očekivao. Vodilo me ono što su napisali koliko fabrički troši ali to nije bilo ni blizu ako se sećaš mojih komentara. U gradu baš zavisi gde si, presudno je koliko voziš. Veruj što duže vozim u gradu bolja je potrošnja (ustaljenija). Odem od Piramide do Koteža kroz 29-ti i on nekad pokaže i malo ispod 8 lit. U pravu si treba i meni vremena da naučim da vozim dsg ali je perfektan. U gradu ako je kratka relacija, malo brda, eto odmah blizu 10-ke. Ali male razdaljine stvarno nisu relevantne, nekad se i ne zagreje a ja stigao. Kad idem do Jakova to je otvorenije i već je bolje. Počinjem da budem zadovoljan i sve više oduševljen, jedino što je tvrd zbog nisko profilnih guma. Da su balonke bio bi mekši...

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #516 poslato: 15. Apr, 2018. 10:50 »
Nije njemu mnogo niska guma,235 50-ima to mesa. Meni na superbu 235 45 deluje debela  :B=) mada po nasim putevima i 15" lupa.
Pa gledaj,meni su uglavnom kretke relacije u gradu  ;) ,do posla 6-7 km,taman da se ugreje. Pritom ja se dosta provlacim (kad u Kneza Milosa udjes ispred kolone ustedis 10 minuta). Oltavija scout mi je na letnjem setu (225 50 17) trosila 11.5-12 u tim uslovima,zato sam i prezadovoljan superbovom potrosnjom,stvarno nisam ocekivao ispod 10 u gradu.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #517 poslato: 15. Apr, 2018. 13:08 »
1800 km nije ni razrađen motor, potrošnja će biti još niža kada se on skroz razradi na preko 30.000km i kada se ti kao vozač privikneš na auto. Ali za nekoga ko ne štedi u vožnji i nije opterećen potrošnjom, ovo što si naveo za džip dimenzija iznad tiguana je to odlična potrošnja. Svaka čast na takvim motorima.  bravo2

Van mreže Jocalaguna

• RallyeSport
« Odgovor #518 poslato: 15. Apr, 2018. 19:23 »
Ma da, malo sam prešao, biće to dobro. Mi raspravljamo o potrošnji onako zabave radi. Da smo hteli da troši 4 litre ne bi kupovali ove mašine jel da? Meni je drago i zanimljivo da pričam sa vama a i mnogo se sazna i nauči pogotovo ako si spreman da čuješ tuđe mišljenje. Hvala svima na savetima, iskreni ste prijatelji. Evo sad dođoh do Jakova i 6,4 litre, baš se prijatno iznenadih.

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #519 poslato: 15. Apr, 2018. 21:28 »
Svaka čast vama ljudi, ja po gradu nijedan TSI nisam mogao ispod 9 litara da spustim. Kombinovano kategorija je najgluplja, napišite koliko troši na otvorenom na 80, 120 kmh na tepomatu...sve ostalo je relativno
Isto,fabia 1.4 mi je trosila preko 10 u gradu(za tih mesec dana,zamensko vozilo),ne secam se benzinca koji mi je trosio manje od 10. Pa i ovaj tdi koji sad vozim ljudi konstantno pricaju o 7 u gradu,meni ispod 8.5 nikad,kad ga gazim moze koliko hoces.

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
« Odgovor #520 poslato: 15. Apr, 2018. 21:30 »
Kako bre 10 po gradu za Fabiju 1.4? To je previše. 1.2 Fabia 2 je trošila između 7 i 8 maksimalno.

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #521 poslato: 15. Apr, 2018. 22:58 »
Fabia 2 1.4 benzin mi je srkala 10,u istim uslovima mi je scout 2.0 fsi srkao tek litar vise  =)) . Vozio sam je nesto jace od mesec dana (scout bio u servisu,cekali se delovi) i bio sokiran potrosnjom,srce a ne ide  =)) ,pa jos i mala. Jbg ja se i ne secam nekog auta da mi je trosio manje od superba (ne racunajuci oktaviju mk1 tdi),a i on mi trosi vise nego sto drugi kazu da njima trose automobili sa tim motorom  :B=))
Evo sad nadjoh na autodata podatke za tu fabiu,njoj fabrika deklarise 8.6 gradske potrosnje...

Van mreže rocktheroad

• RallyeSport
  • Ugled: 8
« Odgovor #522 poslato: 15. Apr, 2018. 23:35 »
Pa kako?
Zar nije upravo kombinovana potrosnja najcesca u eksploataciji prosecnog vozaca, samim tim i najbitnija, jer je to krajnje stanje potrosnje.
A upravo je ta trenutna potrosnja na 80 ili 120 ne bitna, jer nista nam ne pokazuje. Mora biti na vecem uzorku tj. na odredjenom broju km da bi diskutovali o istoj.

Hteo sam reci da je kombinovana potrošnja relativna. Neko vozi 20% grad, 80% autoput neko obrnuto, i onda kaže meni je kombinovana potrošnja 5l. Čak i gradska je relativna. U Beogradu ko ide u špicu na posao/kući, potrošnja mu je 50% veća od onoga ko ide van špica.

Potrošnja od 80/120 na otvorenom je sa druge strane manje podložna spoljnim uticajima. Naravno u normalnim okolonostima, ne pun auto/prikolica/thule itd..

Slažem se da je kombinovana najbitnija, ali ako ćemo porediti u istim uslovima. Neko može u gradu izvuci manju potrošnju sa kilavim startom, razvlačenjem u neutral do semafora i slično.... ali na otvorenom je sve čisto...

• Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #523 poslato: 16. Apr, 2018. 00:44 »
Na otvorenom su fluktuacije manje,ali pretici cesce i ode potrosnja gore.

Van mreže Jocalaguna

• RallyeSport
« Odgovor #524 poslato: 16. Apr, 2018. 17:41 »
Evo danas po gradu kratko stani kreni i odmah 9 litara...