Autor Tema: Radna temperatura Felicia 1.6  (Pročitano 3698 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DiamondZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 6
  • Skoda FOR LIFE!!! ;)
Radna temperatura Felicia 1.6
« poslato: 18. Okt, 2014. 20:49 »
Muci me sledeci problem... Meni je radna temperatura uvek malo visa nego sto treba, u bilo kojim uslovima voznje... kada je guzva u gradu bude i malo jace od toga... Cini mi se da je pocelo da mi se desava od kad sam promenuo termostat... inace sam posle toga menjao i termo davac da vidim hoce li uticati, medjutim ostade isto... A to izgleda ovako... Da napomenem cak i na autoputu pri normalnim brzinama je skoro u istom polozaju kazaljka...
  • Vozi: Skoda Felicia 1.6MPi , Skoda Felicia 1.3 GLX

• Style
  • Skoda FOR LIFE!!! ;)
Odg: Radna temperatura Felicia 1.6
« Odgovor #1 poslato: 18. Okt, 2014. 20:53 »
Evo i slike

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 2
« Odgovor #2 poslato: 18. Okt, 2014. 23:18 »
i ja druze imam isti problem samo sto meni kazaljka bude malo ispod na onoj crti ,to na otvorenom ,cim upadnem u guzvu i stojim par min on pocne da raste,isto je to pocelo da se desava kad sam promenio termostat,a pre nego sto mi je crkao termostat je bila temperatura izmedju 70 i odmah prve crte koja je nacrtana,ali blize 70.svi kazu da je to normalna temperatura,ali opet mi to nesto sumljivo,ako imas neko resenje podeli ga samnom,ja razmisljam da pre zime promenim termostat da vidim da nije do njega opet

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #3 poslato: 19. Okt, 2014. 16:28 »
1.3 i 1.6 nisu isti motori.

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 19. Okt, 2014. 16:41 »
kolika treba da bude ya 1.3 i 1.6?

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #5 poslato: 20. Okt, 2014. 23:15 »
Ne znam, samo uopste nisu ni slicni motori. Danas sam saznao da npr. sa vodom na radnoj temperaturi 1.3 nece krenuti da kuva, dok 1.6 ce poceti da kuva.

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 21. Okt, 2014. 20:47 »
mozda zato dize malo temperaturu sto imam obicnu vodu i malo pomesano sa antifrizom,a mozda i nema to nikakve veze.

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #7 poslato: 21. Okt, 2014. 21:38 »
Mislim da i te kako ima dal je obicna voda ili destilovana...

• Style
  • Skoda FOR LIFE!!! ;)
« Odgovor #8 poslato: 22. Apr, 2015. 19:55 »
Izvinjavam se na pokretanju zastarele teme... Da ne otvaram novu jel mislim da sam sasvim slucajno posle toliko vremena resio problem koji sam naveo u ovoj temi... Dakle, sasvim nevezana stvar.... Promenuo sam auspuh wac1 i srednji i zadnji lonac jel je bio u katastrofa stanju uz to i supalj i bio ce zbudzen od ne znam ni ja sam cega....
Promenio sam ga juce i danas na relativno toplom vremenu i ciste gradske voznje temperatura je znatno niza maltene stalno na srednjoj crti... Znaci 90...
sta sam saznao da mi je precnik cevi od auspuha tog budzenog bio znatno veci skoro 50mm a fabricki je 40... Moram to propratiti sledecih dana da vidim jel  ce se tako zadrzati jel mi je prosto neverovatno da je imalo neke veze.... Opet se izvinjavam na pokretanju ove stare teme ....

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 22. Apr, 2015. 21:29 »
Sve izadje i lakse odvodi toplotu...

Na mreži zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #10 poslato: 22. Apr, 2015. 21:51 »
Da ali ovde je bio problem sa tim gde sve izadje i sto odvodi toplotu.

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #11 poslato: 22. Apr, 2015. 23:04 »
Da ali ovde je bio problem sa tim gde sve izadje i sto odvodi toplotu.
Pa upravo sam to i napisao veci precnik cevi lakse izduva gasove i time i toplota lakse odlazi od motora( jednostavno proguta kolicinu koja izlazi) bio je rasterecen...

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #12 poslato: 23. Apr, 2015. 21:03 »
Evo, malo sam istrazivao, i koliko ja shvatam radna temperatura za sve modele Felicije ispada 88+-2 ??? Kad vozim normalno ona je na srednjoj crtici (90).  Meni ventilator ukljucuje kad predje crticu od 90 a iskljuci kad skazaljke opadne i poravna se sa gornjom ivicom crtice od 90...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Style
  • Skoda FOR LIFE!!! ;)
« Odgovor #13 poslato: 25. Apr, 2015. 17:40 »
Ovako vozao sam juce i danas dosta medjutim i dalje je malo veca nego sto bi ja zeleo ali ne onako kao na slici... Inace sam vec kupio pre par nedelja termostat... ali nikako da se nakanim da ga zamenim... sve se nekako nadam da ce mi to resiti problem do kraja, a ne polovicno kao sada ... :-\

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #14 poslato: 25. Apr, 2015. 19:29 »
Evo ovako...sad sam se malo vise pozabavio prevodom, sa Ceskog na Srpski...Po njima, on pocinje da otvara na 88+-2, a potpuno je otvoren na 103 stepena. U to sam se i sam danas uverio...Isao sam na put relacija Beograd - Mladenovac, i dugo sam se zadrzavao na naplatnim rampama. Skazaljka se pela, po mojoj proceni na 100 stepeni. Znaci na polovini od srednje (90) i krajnje (110). Ventilator je redio sve vreme. U voznji se spustala na onih 90. Znaci, ko primeti da mu se skazaljka penje nek se ne brine, sve do krajnje granice... :RR)
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.