Autor Tema: Klima se karburator  (Pročitano 1782 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže JovasZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 5
Klima se karburator
« poslato: 19. Okt, 2014. 09:56 »
Doveo sam majstora, još uvijek utvrđuje gdje je moglo popustiti. Da li se ovo nekome od vas dešavalo?
  • Vozi: felicia 1.3 lx TNG 1999; volkswagen golf IV 1.9 D 2001.

• Style
Odg: Klima se karburator
« Odgovor #1 poslato: 19. Okt, 2014. 13:23 »
Problem je riješen, majstor je sve učvrstio. Međutim, pošto imam TNG i skidana su sva crijeva sa karburatora da li bi trebalo nečim namazati spojeve crijeva sa karburatorom, pošto izgleda da je bilo nešto?

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #2 poslato: 19. Okt, 2014. 18:52 »
 Prvo, bilo bi dobro da nam kazes sto se karburator rasklimao (verovatno su popustili srafovi ili pukao dihtung). Drugo, zar nije bilo logicno da ti sam majstor to sve uradi ili bar kaze sta da radis?. Ona dva creva od gasa sto se navlace na gornju plocu za gas na karburatoru, se samo navuku i dobro selnama stegnu. Medjutim, ona prolaze kroz napravljene rupe na kucistu filtera za vazduh. E te rupe se izmdju kucista i creva, trebaju zatvoriti silikonom, oko creva, da gas ne bi isticao i da se ne vuce dodatni vazduh...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Style
« Odgovor #3 poslato: 22. Okt, 2014. 23:40 »
Hitno mi je bio potreban auto, a u nedjelju nisam mogao naći boljeg majstora. U gužvi sam nekoj bio tako da nisam u potpunosti mogao ispratiti sve što je uradio, ali uglavnom, bili su popustili šrafovi. Namazao je nekom mašću sve spojeve, a sutradan sam odmah otjerao na tehnički da provjere pušta li negdje plin, nije puštalo ništa. Svakako ću uskoro tjerati na servis plina, pa neka provjere sve detaljno.