Autor Tema: Pomoc oko kupovine 1.9TDI  (Pročitano 2181 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže BozhaZapočeo temu

Pomoc oko kupovine 1.9TDI
« poslato: 21. Okt, 2014. 21:14 »
Pozdravljam prisutnu ekipu. Ovih dana cesljam oglase, nesto od lokalnih sam obisao, video, probao... Uglavnom veciti problem, spojiti zadovoljavajuce sa budzetom.

Ovaj oglas mi je privukao paznju.

http://www.polovniautomobili.com/oglas5411192/skoda_octavia_19_tdi/

A5, spolja deluje fino, pod haubom sve kako bi trebalo, ali enterijer kao da pripada starijoj generaciji. Znam da je Skoda dugo godina paralelno radila prvu i drugu generaciju Oktavije, ali ne znam da li su kombinovali unutrasnjost, ili je ovo neko nasih ruku delo... Uglavnom, kako vam deluje ponuda? Da li da se cimam sa majstorom do tamo ili da trazim dalje?

Kolika je uopste sansa da se za 4-4.5 hiljade nadje nesto valjano i koja bi bila preporuka?

Na mreži bigor

Odg: Pomoc oko kupovine 1.9TDI
« Odgovor #1 poslato: 21. Okt, 2014. 21:21 »
Volan,a izgleda i enterijer od opela :)
Izgleda da je slucajno ubacio sliku od astre
« Poslednja izmena: 21. Okt, 2014. 21:29 bigor »
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže decha

« Odgovor #2 poslato: 21. Okt, 2014. 21:31 »
Ovo nije uopste unutrasnjost octavie, nego Astra G. Meni ovo deluje kao neka zesca greska, i ova cena mi delije kao jako mala. Za ove pare moze u Nemackoj da se nadje, a gde bi bili troskovi ,zarada, porez , amss pregled...
  • Vozi: skoda fabia 1.9tdi 2006

Van mreže nebojsar

« Odgovor #3 poslato: 21. Okt, 2014. 21:47 »
Deluje kao neka prevara, i sam tekst dole govori o tome da je neko nepismen sastavljao oglas. Treba pripaziti ima dosta Rumuna I Bugara koji se bave ovim tipom prevara.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže cof

« Odgovor #4 poslato: 21. Okt, 2014. 21:59 »
ne bih mogao da ti udelim savet jer se ne razumem, ali cu ti reci kako sam ja uradio kad sam bio u tvojoj situaciji
gledao sam kola i sve vreme citao forume pazi se ovih iz Italije, bile su poplave, pazi se onih iz Sabca, pazi se prebacenih engleskih vozila itd

onda sam isfiltrirao oglase po kriterijumu da je  od prvog vlasnika i kupljena u Srbiji... i u roku od par dana sam kupio auto
skoda superb 2004 1.9 presla oko 225000, covek je imao sve papire, gde je odrzavao vozilo, kad je odrzavao i ispostavilo se da je lepo odrzavao auto
sve sam proverio i gde ga je kupio i gde ga je odrzavao
cena 4900e pocetna cena 5500e

naravno ni to sto je kupljen nov u Srbiji niti sto je prvi vlasnik ne mora da bude garancija bilo cega, ali ti mozda olaksa potragu

SRECNO!
  • Vozi: Skoda Superb 1.9 tDI 2004

Van mreže BozhaZapočeo temu

« Odgovor #5 poslato: 21. Okt, 2014. 22:13 »
haha, pa da... Astra! Videcu da odem solo, cisto da ne cimam druge ako je neka prevara. Inace cuo sam se covekom, uvoz iz Italije i navodno sve reguralno, ispravno, kao i sve ostalo po nasim oglasima.

Provozao sam danas jednu limuzina varijantu, isto 2005. Sve deluje OK sem sto svetli check engine, pa mi se ne ulazi u tu pricu. Kolika je stavka EGR, DPF ili sl. kod Skode? Ne znam sta jos moze da bude problem ako auto najnormalnije ide...

Cof, slazem se za recept. Prodavana je kod nas. Nije garant, ali bar postoji sansa da ispratis kroz papire i servis. Cak bih i strpljena nasao, nego mi muka da se naredna 3 meseca svakodnavno bavim time. Hvala za enterijer Superba, mozda zatreba. ;D

Van mreže vlada320

« Odgovor #6 poslato: 21. Okt, 2014. 23:54 »
Karavani veličine Octavie i veći po pravilu imaju niže cene, jer se teže prodaju od limuzina. Ali, 4350e i nije fiksno je sumnjivo mala cena, pogotovo što je (izgleda) Elegance verzija u pitanju. Ni u Italiji ne poklanjaju automobile koji su u odličnom stanju, tako da ovaj auto stvarno treba vrlo pažljivo i sveobuhvatno prekontrolisati. Ne kažem da mu sigurno nešto fali i nedostaje, možda je stvarno pod nekim okolnostima jeftino nabavljen. U suprotnom, ili je prešao neviđeno mnogo Km, ili je bio havarisan, ili motor ne valja.
Check engeene lampica može da svetli iz milion razloga, ali u većini slučajeva nije težak kvar u pitanju. Za mene je to više znak da prethodni vlasnik nije adekvatno održavao auto - nije imao dobrog majstora ili je bio stipsa. EGR može da se kupi za 50e polovan, ispravan, nov je do 150e. Octavia 2 nema DPF filter.
Po onome koliko ja pratim oglase (a pratim) stvarno dobra Octavia 2 dizel ne može da se nađe ispod 5000e. Međutim, nađe se poneki benzinac za 4000-4500 koji stvarno vredi. Ima i sa atest. plinom jedna 1.6 (u Paraćinu čini mi se)
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže WEST 014

« Odgovor #7 poslato: 22. Okt, 2014. 00:32 »
Slazem se sa cof-om. A sto se tice kupovine, znaj da najjefitiniji automobili na oglasima uvek po pravilu imaju neku falinku. To sam licno, mnogo puta na tezi nacin naucio. Problem je bio sto sam morao putovati i po 200km, gubiti zivce i vreme uzalud. Preko telefona auto nov, a kad odem tamo hocu da padnem u nesvest. Nema jeftin i dobar. Kad je jeftin vlasniku gori da ga proda jer je auto los, kad je iz uvoza a daleko jeftiniji od drugih, uzet je preko dzabe jer ko zna kakvu golgotu je prosao. Radio sam na carini, i video kakvi se lesevi dovoze, naravno bilo je i dobrih auta ali sa daleko jacom cenom. Dobar auto uvek je na ceni, danas niko nije lud da proda super auto za male pare. Ja bih licno ovu Oktaviju zaobisao.