Autor Tema: Trokira mi auto  (Pročitano 8349 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DARKO021

• Active
  • **
  • Ugled: 1
Odg: Trokira mi auto
« Odgovor #15 poslato: 31. Okt, 2014. 20:10 »
eto,došli smo već do nečega :B=)

opet,na koje gorivo voziš,pališ??

koje briskove svećice si nove stavio,oznaka,trokrake,jednokrake??

probaj jednu po jednu svećicu da isprobaš(bacanje varnice)
da budeš siguran koji je uzrok tvojim problemima da ti se ne bi ponavljalo...

pozdrav

Van mreže mcshera90Započeo temu

• Style
  • Ugled: 2
« Odgovor #16 poslato: 31. Okt, 2014. 20:32 »
Ovako vozim samo na benzin, briskove korostim sa jednim krakon

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #17 poslato: 01. Nov, 2014. 23:25 »
Problemi sa "trokiranjem" motora (trzanje i gubitak snage, neravnomeran rad) pa konsolidacija, svakako su razlog smetnje u sistemu paljenja i snabdevanja goriva, podesenosti karburatora i sistema ubrizgavanja, ali vrlo cesto i pojave vode u gorivu i raznih necistoca zbog loseg goriva ili zaprljanog filtera goriva. A to se cesto previdi, pa se luta... wac1
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Style
« Odgovor #18 poslato: 05. Nov, 2014. 01:54 »
I dalje trokira nekih 10 min dok se ne zagreje, menjao sam svecice i kablove  nije do toga.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #19 poslato: 05. Nov, 2014. 12:34 »
Ako nisu svecice, ako nisu filteri, ako nije razvodnik, racunaj da ti se lanac rasteglio. Ako ne postoji nacin da se lepo nasteluje paljenje onda je on krivac, ili krenuti od svega, i na kraju moze da bude samo neko zacepljenje ili prljavstina na nekom delu.

• Style
« Odgovor #20 poslato: 10. Nov, 2014. 12:51 »
Dulefontana moguce da je lanac posto se cuje ali ne menjam to, jedino ako nadjem negde original inace ove kineske ne stavljam

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #21 poslato: 10. Nov, 2014. 20:49 »
Ne verujem da je do lanca, jer bi onda problem bio konstantan. Treba prvo promeniti svecice, po mogucstvu staviti NGK BCPR5E, ako ni to ne resi problem, onda je samo problem karburator i treba ga servisirati...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Style
« Odgovor #22 poslato: 10. Nov, 2014. 21:55 »
Stavljene briskove svecice i isto se ponasa

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #23 poslato: 11. Nov, 2014. 17:38 »
Dobro, stavio si Brisk-ove, ali da li imaju odgovarajucu toplotnu vrednost. Poseti ovaj sajt. http://www.brisk.biz/catalogue/spark-plugs-cars Sto se tice ostalih svecica, ako je u pitanje felicija 1.3 odgovarajuce svecice su NGK BCPR5E(S), BOSCH FR 8DC, CHAMPION RC 12YC.

• Style
« Odgovor #24 poslato: 18. Nov, 2014. 13:22 »
Jos nisam nisam uradio sto se tice trokiranja auta kada ga prvi put palim, ne znam sta mu jr

• Style
« Odgovor #25 poslato: 30. Nov, 2014. 07:13 »
@pajapop stavio sam svecice ngk kao sto si mi kazao i isto, stavio sam i brisk po katalogu i isto, e sada, pojacao sam masu na komutatoru i isto se auto ponasa. Znaci prvo paljenje ujutru auto trokira dok se malo ne zagreje, kada se zagreje radi normalno. Da li ima veze sa lancom moZda ili razvodnikom?

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #26 poslato: 30. Nov, 2014. 13:21 »
Razlozi za "trokiranje motora" mogu biti razliciti i u vezi su sa sistemom za dovod goriva. sistem paljenja i pojavom vode u gorivu (zbog zaprljanosti i pojave vode u rezervoaru). E sad...treba biti pametan, pa ubosti pravi razlog. Najlakse je dijagnostikovati kad bi imao stalan problem, ali ga ti imas samo kad je motor hladan. I sad je tu najveci uzrocnik problema moguca vlaga, koja se stvara pri kondenzaciji. Kasnije kad se ona isusi od toplote rada motora, problem nestaje. Sad se postavlja pitanje...sta je to osetljivo na vlagu. Znaci, moze biti: Bobina, komutator, kablovi,  razvodna ruka, kapa. Zatim voda u rezervoaru koju pumpa povuce, jer se slegla na dnu, a kasnije, dok se vozilo krece, ona se razbija po gorivu, i dalje se usisava, ali se ne primecuje u voznji kao kad se u vecoj koncentraciji usisa na pocetku rada motora. Ako vlaga nije uzrok, kad je motor hladan, sad karburator i to sistem za hladan start (cok ili saug) hoce da pravi taj problem. Svi ostali razlozi, kao sto su nepravilan izbor toplotne vrednosti svecice, nepravilan zazor elektrode (0,7), rastelovan i zaprljan karburator, nepravilan moment paljenja, istegnut lanac i sl. bi doveli do pojave stalnog trokiranja, neppravilnog rada, gubitka snage, povecane potrosnje i sl. Kablove mozes relativno lako proveriti. Vidi kakvi su kontakti, da li su oksidirali ili su labavi, dok motor radi pipaj kablove, ako te "lupi" struja onda su losi i kvar je nadjen. Takodje, upali auto, po "mrklom" mraku i gledaj razvodnu kapu, ako primetis varnice, znaci da je kapa pukla, i eto razloga. Ako je sve to u redu, mozda prvo promenis bobinu...Servis karburatora i pranje rezervoara uvek ce biti osvezenje za svaki motor...

Van mreže mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • Ugled: 72
  • AS Petrović
« Odgovor #27 poslato: 30. Nov, 2014. 15:03 »
Ako imaš mogućnosti, prebaci sa drugog auta pumpu za gorivo pa probaj. Drugar je na Yugu 45 imao takav problem, čak je hteo i da se skoro ugasi ponekad. Kad smo skinuli pumpu, unutra se polomila jedna opruga koja drži polugu membrane uvek zategnutu. Kablove i kapu možeš lako da proveriš, poprskaš kablove i kapu vodom, ako krene da pucketa i da seva varnica jače moguće da je tu problem.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

• Style
« Odgovor #28 poslato: 30. Nov, 2014. 17:19 »
Mihajlo jel moze broj telefona na pp?
« Poslednja izmena: 30. Nov, 2014. 17:29 mcshera90 »

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 101
« Odgovor #29 poslato: 30. Nov, 2014. 17:27 »
Naravno posalji broj na pp
Molim te da koristiš opciju "Izmeni" i da dodaš u prethodnu poruku ono šta si zaboravio da napišeš. Imaš 10 min da izmeniš poruku koju si zadnje napisao i nema potrebe da pišeš novu. Hvala.  bravo2
  • Vozi: Yeti