Autor Tema: Fabrika: "Normalno" je da Auto/Škoda troši ulje?!  (Pročitano 15782 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže tasa

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
Odg: Fabrika: "Normalno" je da Auto/Škoda troši ulje?!
« Odgovor #15 poslato: 18. Jul, 2013. 11:24 »
Sta to pokazuje?
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Van mreže sloba

• Registrovan
  • Ugled: 0
« Odgovor #16 poslato: 23. Jul, 2013. 12:54 »
to se i meni desavalo prvo su me ubedjivali da je do ulja .naime trosio je oko 1l na 1000 km . problem sam resio  samo zamenom gumica na izduvnim ventilima . posto cesto kocim motorom primrtio sam da na kraju  duzih nizbrdica kad dodam gas  izbaci oblak sivog dima kao da je produvao posle par sekundi sve se vrati na normalu . posle zamene doticnih gumica to se ne desava ali i manje koristim kocenje motorom pogotovo ostrije  sto ce reci ne vracam ga iz 5 u 3 ili cak u 2 brzinu .   

Van mreže Maurinjo

• Test Drive
  • *
« Odgovor #17 poslato: 07. Avg, 2013. 11:37 »
Pozdrav svima,
ja takođe imam isti problem sa potrošnjom ulja na mojoj fabiji 1.2HTP, 2007 godište. Prešla tek oko 75.000km, prvi vlasnik. Po gradu kad ga vozim, potroši mi litar ulja na 2.500 km, a nedavno sam išao na more i potrošnja je bila znatno veća. Na pređenih ukupno oko 3000 km potrošio je čak 4l ulja. Prosečna brzina kojom sam se kretao po autoputu je iznosila oko 130-140km/h. Očigledno da tip vožnje značajno utiče i na potrošnju ulja. Auto je redovno održavan u ovlašćenom servisu. Nemam drugih problema sa autom, i u principu sam zadovoljan sem ovog problema koji me mnogo brine. Do sada sam menjao samo ono što spada u potrošni materijal, diskove, pločice, akumulator, sijalice i jedino što sam još imao problem jeste sa elektronskim podizačem stakla u vozačevim vratima (pukla sajla). Vidim da nisam jedini koji ima problem sa uljem kod ovog motora sa tri cilindra, pa me zanima kako ste na kraju rešili taj problem i da li je otvaranje motora neophodno da bi se stvar rešila.

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 102
« Odgovor #18 poslato: 07. Avg, 2013. 13:31 »
Na pređenih ukupno oko 3000 km potrošio je čak 4l ulja. Prosečna brzina kojom sam se kretao po autoputu je iznosila oko 130-140km/h.

Nije mala potrošnja ulja, ali je normalno da troši više kad je auto opterećen i ide brzo... Taj motor jednostavno nije za te brzine, a ako ti je to bio prosek, onda mogu da pretpostavim da si ga u više navrata vozio i "do daske"?
  • Vozi: Yeti

Van mreže Maurinjo

• Test Drive
  • *
« Odgovor #19 poslato: 07. Avg, 2013. 13:42 »
U glavnom je to bilo između tih 130-140 km/h, ne kažem da na kratko nije bilo i preko toga, ali opet je to nenormalna potrošnja ulja. Ali i da zanemarim tu potrošnju na autoputu, on i u redovnoj vožnji jako puno troši ulja - 1l na 2.500km je puno, e sad da li to znači da je nažalost neophdno otvarati motor ili problem može biti i na drugoj strani?

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
  • Ugled: 35
« Odgovor #20 poslato: 07. Avg, 2013. 14:01 »
Iskustva govore da ovaj motor generalno u svim rezimima voznje trosi ulje... samo je pitanje kad ce poceti da konstantno povecava potrosnju ulja...
nazalost
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže bosnicdz

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #21 poslato: 07. Avg, 2013. 15:10 »
Nisam pobornik price ti motori generalno itd..  vozim 1.2 2003 castrol 5 40 potrosi manje od 0.2 l na 10000, stim sto pocne da troskari od 7000km. Vozim normalno i grad i otvoreno.  O0

Van mreže bosnicdz

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #22 poslato: 07. Avg, 2013. 15:11 »
Zaboravih da napisem presla 153000 km. :D
A da mozda i najvaznije metalic siva!!! C:-)
« Poslednja izmena: 07. Avg, 2013. 19:45 dulefontana »

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 102
« Odgovor #23 poslato: 08. Avg, 2013. 18:59 »
sad da li to znači da je nažalost neophdno otvarati motor ili problem može biti i na drugoj strani

Za konkretan problem tj. model možeš npr. ovde da pogledaš tj. nastaviš diskusiju novim pitanjem
http://forum.skodaforum.rs/fabia-1999/problem-sa-uljem/
ili otvori tamo komotno novu temu ako misliš da je tvoj problem sa uljem specifičan.
  • Vozi: Yeti

Van mreže vlada320

• Laurin&Klement
  • Ugled: 42
  • Škoda - best for money
« Odgovor #24 poslato: 10. Avg, 2013. 23:27 »
Osnovno je da se prvo izmeri kompresija u cilindrima motora, ako je poceo da trosi ulje (oko 1000din). Kod benzinaca, dobra kompresija je preko 10 (nisam siguran kojih jedinica mere) Ako je kompresija dobra - moguce da je losa neka gumica ventila, a to se moze videti tek skidanjem glave motora i nosenjem na hidro test, sto nije jeftino.
I kod mene na 1.4 16v se nedavno pojavilo malo vece trosenje ulja, ali su se stvari vratile u normalu kada sam se posle 15 godina zaklinjanja u njega odrekao Valvoline ulja i presao na Motul 10w40 Sinergie 6100
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #25 poslato: 11. Avg, 2013. 00:43 »
Cini mi se da je hidro test oko 1500 dinara. Ta cifra mi je u glavi posto mi je ortak rekao da je toliko, posto sam trebao da nosim jednu glavu na proveru, ali kada je skinuta jasno mi je da mora remont.

Van mreže vlada320

• Laurin&Klement
  • Ugled: 42
  • Škoda - best for money
« Odgovor #26 poslato: 11. Avg, 2013. 00:55 »
Cim se skine glava, ne moze se vratiti bez ravnanja i novog dihtunga, a sve to kosta. A kada se vec skine, grehota da se ne zamene i gumice, semerinzi i ostalo, pa uz masinsku obradu - nije ispod 200e, a u ovlascenom servisu je sigurno i 500e.
Cuo sam da je kod Skoda siguran znak da nesto nije u redu sa motorom i kada kroz crevo iberlaufa ubacuju ulje u kuciste filtera za vazduh, pa i to treba proveriti da li je razlog potrosnje ulja.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #27 poslato: 11. Avg, 2013. 01:17 »
Ne znam za koju glavu mislis da je cena tolika, kada je burazer za Favoritovu sa rukama majstora i svim dihtunzima, uz komplet sredjenu glavu platio 120e, a drugar nosi glave u MR i nikad ga nije izasla preko 100e, a bilo je raznih novijih automobila

Sent from my HTC Desire X

Van mreže bokilava

• RallyeSport
  • Ugled: 13
« Odgovor #28 poslato: 11. Avg, 2013. 02:47 »
16v nije isto sto i 8v, dva puta vise posla ima pa je samim tim i cena jaca. zavisi i koliko je koja zeznuta...

Na mreži bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #29 poslato: 11. Avg, 2013. 10:25 »
vazeci cenovnik u eurima po meni najjaceg servisa u bgd za te stvari, MR-a:

Komplet obrada glave 8 ventila benzinci do   1300 /fiat 5.5mmventil       47.2/59
Komplet obrada glave 8 ventila benzinci od    1300‐2000                            53.1
Komplet obrada glave 8 ventila dizeli od 1.5 ‐ 2.0                                        64.9
Komplet obrada glave 8 ventila dizeli od 2.0 ‐ 2.5                                        70.8
Komplet obrada glave 8 ventila dizeli od 2.5 ‐ 3.0                                        82.6
Komplet obrada glave 12 ventila                                                                  64.9
Komplet obrada glave 16 ventila do 2000 ccm                                             70.8
Komplet obrada glave 16 ventila od 2.0 do 3.0                                            82.6
Komplet obrada glave 20 ventila                                                                  94.4
Komplet obrada glave 24 ventila                                                                  106.2

na ovo naravno treba dodati i ruke majstora koji skida i montira glavu i propratne troskove: ulje, dihtung, rashladna tecnost.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD