Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA 1994-2001
»
Antifriz
Strana:
«
1
2
Dole
Autor
Tema: Antifriz (Pročitano 8735 puta)
0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Bacteria
Style
Ugled: 2
Odg: Antifriz
«
Odgovor #15 poslato:
08. Okt, 2015. 06:13 »
Stari antifreeze je bio G11 I je bio dosta crn tako Sam je kupio jedan majstor kaze da je poceo navodno dihtung glave propustati da zato je crn.Vec tri puta promenio Sam vodu evo sad Vec mesec dana je cista. Znaci moze sad G12 da sipam I dali ima razlike sa G 12+
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
Ugled: 72
AS Petrović
«
Odgovor #16 poslato:
08. Okt, 2015. 10:31 »
Slobodno sad sipaj G12 (ili G12+, isto ti je) i vozi
Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X
Bacteria
Style
«
Odgovor #17 poslato:
08. Okt, 2015. 15:03 »
OK hvala ti puno!
Filo
Laurin&Klement
Ugled: 15
«
Odgovor #18 poslato:
09. Nov, 2015. 14:44 »
Decki, vo mojata felicija prethodniot vlasnik stavil zelen antifriz. E sega posto mene pocnalo da mi tece od kazanceto za parno, a i od edna od stegite na crevata, pa vo kazanceto kade sto se dotura antifriz, falese 1 litar.
Posto ima zelen antifriz, vcera kupiv 1l zelen antifriz (100% antifriz) i na etiketata pisuvase deka e pogoden i za aluminiumski motori i aluminiumski delovi i toj go doturiv celiot.
Na etiketata ne pisuvase drugi specifikacii, vo smisla dali e G12 ili nesto drugo.
Da prodolzam ponatamu so zelen antifriz ?
Ili da go smenam so crven/rozev, no togas ke ostane del od zeleniot antifriz vo blokot na motorot.
Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995
Bacteria
Style
«
Odgovor #19 poslato:
10. Nov, 2015. 00:08 »
Znam deka ne smees da gi mesas g11 i g12, bojata nemora da e znak za tipot na antifrizot pa zatoa moras da bides siguren dali doturas ist.Ako gi pomesas se pravat grutki se zgusnuva kako kasa i ke ti napravi problem. Cim pisuva deka ne nagrizuva aluminium siguren e G12 (i proveri Ako e koncentrat moras nadvor da go razredis pa posle da doturas)
Filo
Laurin&Klement
«
Odgovor #20 poslato:
10. Nov, 2015. 00:37 »
Veke go doturiv, posto letoska koga nivoto bese na max, bojata bese zelena, ama ne vo tolkava mera kako koncentratov, pa pretpostavuvam deka e veke vnatre razreden, pa zatoa toa 1 litro, potocno 0.8 litri mu doturiv, go staviv nerazredeno.
Inace ne pisuvase drugi specifikacii, od benzinska go kupiv.
Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995
Sadrak
Ambition
Ugled: 1
«
Odgovor #21 poslato:
29. Apr, 2020. 07:40 »
U osnovi postoji li ikakva razlika između G12+ i K12+?
Pretpostavimo da je kod zadnje zamjene antifriza u feliciji stavljen G12+. Može li se nadopunjavati sa K12+?
Vozi: Felicia 1.3
pajapop
Laurin&Klement
«
Odgovor #22 poslato:
29. Apr, 2020. 18:29 »
Malo sam guglao...i koliko ja vidim, k12 i g12 imaju potpuno isti hemijski sastav i karakteristike i istu namenu. Razlikuju se samo po boji...Sad, dal ima neka razlika u nekoj finesi...? A sto se tice mesanja (dolivanja)...pa ja stvarno ne vidim razlog za tako nesto. Treba uvek dolivati ono sto je vec sipano...a sipas ono sto odgovara tvom motoru (G12) i imas u normalnoj distribuciji, prodaji, u tvom kraju. Ako kojim slucajem moras da promenis celu tecnost, a u tvom kraju nema G12 a ima K12, onda ga slobodno sipaj i koristi samo njega i za dolivanje. Samo, bolje obrati paznju na to zasto dolivas (ako je to cesto)...
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
Sadrak
Ambition
Ugled: 1
«
Odgovor #23 poslato:
29. Apr, 2020. 18:50 »
Ne gubi ni malo tekucine, nego cu sad za vikend naci konacno vremena da zamijenim termostat. Mislio sam uhvatiti rashladnu tekucinu kod razmonitiravanja termostata i ponovo je vratiti nazad. Ima ovdje g12, ali bas u ovoj prodavaonici auto dijelova nabasam na taj k12 plus. Prodavac kaze ista stvar, vidim da se po deklaraciji slaze sa g12, pa sam ga zato uzeo.
Vozi: Felicia 1.3
mar_cog
RallyeSport
Ugled: 5
«
Odgovor #24 poslato:
30. Apr, 2020. 19:29 »
U tvom slucaju, ja bih svakako menjao amtifriz jer je auto kupljen sa tim, ko zna kakv je i sta je.. nije to neka investicija a svako ces rasklapati da bi menjao termostat. Pa onda usput odradis i to i miran si.
Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI
Strana:
«
1
2
Gore