Autor Tema: Rezervoar za gorivo  (Pročitano 4674 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sale-klimaZapočeo temu

Rezervoar za gorivo
« poslato: 31. Okt, 2014. 22:01 »
Drustvo...pomoc i konsultacija za superb 4x4 2009.god
Imam problem da mi pokazivac goriva na pun rezervoar do cepa pokazuje 2-3 one male reckice manje a sa rezerve jedva uz muckanje stane 40-tak litara. Jos sam peimetio da posle voznje otvorim cep od rezervara cuje kako uvlaci vazduh(srče)
Sta sam jos primetio da mi je rezervar odozdo ulubljen a nije udaren 100% vec sumnjam od ovog vacuuma koji se javlja pri potrosnji goriva.
Koliki mu je kapacitet goriva?

Ima li neko iskustva ili neko resenje....
  • Vozi: superb 2.0tdi 4x4

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
Odg: Rezervoar za gorivo
« Odgovor #1 poslato: 01. Nov, 2014. 08:00 »
To ti je zapusen odusak rezervoara. POd hitno moras to da resis., jer zbog nemanja podpritiska moze da dodje do toga da pumpa prestane da uvlaci gorivo, ili zbog stvaranja vakuuma koji pumpa pravi da se rezervoar toliko deformise da moze i da p[ukne. Privremeno to  moze da se resi i tako da se cep rezervoara ne stegne, vec da se drzi labavo, da bi vazduh mogao da ulazi...Ja sam na mojim ranijim kolima to resio tako sto sam u cepu napravio milimetarsku rupicu, jer mi je bilo suvise komplikovano da resavam pitanje zapusenosti creva za odusak...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

« Odgovor #2 poslato: 01. Nov, 2014. 08:24 »
Hvala na savetu,cep vec drzim labavo ali moracu to nekako da resim..

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #3 poslato: 01. Nov, 2014. 08:38 »
E da...jos nesto...Sto se tice napunjenosti rezervoara....Ti imas ispravnu kolicinu goriva, medjutim imas i manje goriva nego sto mislis. Naime...zbog zapusenosti oduska, pistolj kad je u ulivnoj cevi, uliva gorivo, ali se i vazduh iz rezevoara potiskuje na gore. Kada pritisak vazduha prema pistolju toliko naraste, pistolj se automatski iskljucuje (a ti mslis da se iskljucio zbog dolivenog goria), i zato i imas manje goriva nego sto moslis da bi trebao da imas...U tom sl;ucaju, treba pistolj malo izvuci i lagano uliti potrebnu kolicinu
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

« Odgovor #4 poslato: 01. Nov, 2014. 09:03 »
Meni je rezervoar ulubljen odozdo 5-6 cm i to verovatno u delu gde je plovak pa je celo kuciste plovka podigao za toliko pa sam plovak ima za toliko manji hod. Pokazuje 2-3 crtice manje a to bi po slobodnoj proceni trebalo biti to....

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?