Autor Tema: Lampica nivoa tečnosti u sistemu blinka  (Pročitano 5235 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži 2 BusyZapočeo temu

Lampica nivoa tečnosti u sistemu blinka
« poslato: 01. Nov, 2014. 17:10 »
Evo već 5 jutara,od kako je hladnije,prilikom startovanja motora zvučni signal me upozori a potom kreće sa blinka lampica za nivo rashladne tečnosti.Međutim,ako ugasim auto,to prestane.Antifriz je zamenjen pre mesec dana.
Popodne,kad krenem kući,naravno spoljna temperatura je viša,ovih simptoma nema.

Послато са LG-D373

Na mreži BALKANIJA

Odg: Lampica nivoa tečnosti u sistemu blinka
« Odgovor #1 poslato: 01. Nov, 2014. 17:53 »
Mislim da ima par tema o posudi i senzoru.  Za pocetak operi posudu iznutra- odmasti senzor. Ja sam tako produzio vek dva-tri zime. Ili nova posuda sa senzorom.

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #2 poslato: 01. Nov, 2014. 19:36 »
pre nego sto bilo sta uradis proveri  nivo tecnosti u posudi PRE NEGO STO UPALIS AUTO... pri zameni natifriza ostane vazduha u sistemu i treba auto malo da se vozi da bi vazdh iz sistem izasao, a kad vazduh izadje padne nivo antifriza i moras da ga dolijes. Nevredi ti nista da proveravas nivo  antifriza posle paljenja ili kad je auto topao samo kad je totalno hladan tipa kad prenoci i slicno...

Na mreži 2 BusyZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: 03. Nov, 2014. 07:54 »
Rešeno.Dolio destilovane vode nekih 150 ml.Za sada ne pišti,iako je pre sat vremena bilo 6° C.Ali napominjem da je tečnost u čantri bila na crti koja označava MAX.

Послато са LG-D373

Van mreže Funta Funta

« Odgovor #4 poslato: 28. Dec, 2014. 15:40 »
Isti problem sam imao i ja do pre par dana. Skinuo sam posudu i oprao je sredstvom za čišćenje kočnica. Svu onu skramu od ulja koja se nahvatala po obodu posude je očistilo. Sada nemam nih problema  :RR)
  • Vozi: Fabia 1.4mpi, 50KW, 2002 god.

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #5 poslato: 29. Dec, 2014. 19:57 »
De na otvaram novu temu, imam i ja problemcic vezan za rashladnu tecnost. Naime, jucer sam provjerio tecnost kod majstora i pokazalo je da je tacka smrzavanja na -29 stepeni. To je vjerovatno i dovoljno ali eto najavljuju nekakve nevidjene minuse u januaru a necu da me kopka za sicu i kupim ja danas 1l cistog i ubacim u sistem, naravno izvucem starog. Nisam imao vremena da pustim motor da izmijesa ali nakon par sati sam vozio po gradu nekih 7-8 km uz manje prekide(kupovina) imam osjecaj da jako slabo dostize radnu temperaturu. Mozda mi se cini nisam ni puno vozio ali eto interesuje me da li sam mogao pretjerati sa koncentracijom rashladne tecnosti i da li je to jedan od simptoma? Izmjericu sutra opet naravno ali eto interesuje me sad ako neko zna.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže dusan

« Odgovor #6 poslato: 29. Dec, 2014. 22:05 »
Ja sam pročistio sistem i kanticu prošlog februara i sve je bilo ok do sinoć kada je bilo -6. Počela lampica da blinka, ugasio moter posle minute rada na leru, opet  ukljucio i opet lampica blinka ali sam pustio da radi 2-3 minuta, ugasio i opet ušpalio i nista.
Dodatno mi je čudno pored toga što uopšte blinka zbog čega nedaje zvučni signal?
  • Vozi: fabia mpi 2002