Autor Tema: Beograd - Podgorica, kojim putem ?  (Pročitano 4186 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže NebaZapočeo temu

Beograd - Podgorica, kojim putem ?
« poslato: 03. Nov, 2014. 14:24 »
Sam naslov kaze, kojim putem je najbolje stici do Podgorice iz Beograda ? Najbolje u smislu najbrze (uz koliko toliko postovanje ogranicenja)...

p.s. Da li je neophodno jos nesto od zimske opreme osim 4 zimska pneumatika i lanaca ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže djordjebg

Odg: Beograd - Podgorica, kojim putem ?
« Odgovor #1 poslato: 03. Nov, 2014. 14:41 »
Najbrzi put je preko Cacka, Zlatibora, Nove Varosi, granicnog prelaza Gostun, Bijelog Polja, Mojkovca, Kolasina, pa kroz kanjon Morace do Podgorice.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #2 poslato: 03. Nov, 2014. 15:03 »
Sa tim da ja do Čačka volim da idem preko Mladenovca i Topole, 10km dalje ali meni bar mnogo brže.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže zare

« Odgovor #3 poslato: 03. Nov, 2014. 15:07 »
Drugi put iz Beograda prakticno i nemas, taj je najkraci. Druga opcija je Kraljevo, Novi Pazar, Rozaje, Berane, Kolasin.
Iz Kragujevca se ta 2 puta razlikuju nekoliko kilometara ali mislim da se brze stize preko Novog Pazara. Jeste put generalno losiji (ali nije los) ali je mnogo manje opterecen i sa vecim ogranicenjima a policije skoro da nema.
Imao bi "visak" puta od Cacka do Kraljeva u tom slucaju...
Ja sam uvek isao preko Zlatibora nocu a vracao se preko Novog Pazara danju. Put preko Novog Pazara nocu je prilicno pust, skoro da nema naseljenih mesta kroz Crnu Goru, ako ti nocu zatreba neka pomoc moze da bude nezgodno.

Van mreže djordjebg

« Odgovor #4 poslato: 03. Nov, 2014. 15:25 »
Ima alaternativa  kod Prijepolja, granicni prelaz Jabuka, Pljevlja, Zabljak, SAvnik i preko Niksica do Podgorice. Bezbedniji put, manje opterecen i malo duzi, ali i lepsi.

Na mreži BALKANIJA

« Odgovor #5 poslato: 03. Nov, 2014. 19:40 »
Kroz kanjon ti lagano nije sezona nema guzve! Ovo preko Zabljaka je ok ali planincina je to a novembar je poceo.

Van mreže tutinburg

« Odgovor #6 poslato: 03. Nov, 2014. 21:42 »
Ako se odlucis da dodjes do Cacka, onda obavezno pravac Kraljevo, Novi Pazar, Rozaje, Berane, .... Podgorica. Ovaj pravac prakticno nema guzve jer je napravljen Auto put od Pristine do Skadra a tom deonicom sad albanci i makedonci voze maksimalno tako da je ovaj pravac prakticno rasterecen i od autobusa, kamiona a i od automobila. Ogranicenja tu i tamo, ko svugde .... Uostalom i ja koristim ovu deonicu kad idem na more ... cekanje na granicnom prelazu Spiljani (srbija-crna gora) u avgustu mesecu cirka desetak minuta, a u ovom periodu tri cetiri minuta. Uostalom kad god idem da pecam prelazim granicu ... i nikad nije bilo duzeg zadrzavanja. Put je dobar (nije za desetku, al je dobar).
U svakom slucaju sretan put.
  • Vozi: Skoda Fabia 1,4 mpi

Van mreže Crveni gormit

« Odgovor #7 poslato: 03. Nov, 2014. 21:42 »
Sa tim da ja do Čačka volim da idem preko Mladenovca i Topole, 10km dalje ali meni bar mnogo brže.
i ja tuda cesto idem, meni je to kraca varijanta jer zivim u mirijevu.

« Odgovor #8 poslato: 04. Nov, 2014. 09:12 »
Hvala na komentarima  :)
Hajde ovako da rezimiram  :)
Najbrzi put bi bio:

BG - Mladenovac - Arandjelovac - Rudnik - G. Milanovac - Cacak - Uzice - Zlatibor - Prijepolje - Bjelo Polje - Mojkovac - Kolasin - Podgorica   :)) po google-u to mu dodje oko 460km i 8h efektivne voznje.

Google mi nudi i put preko Valjeva koji je kraci, da li je mozda i brzi ?

Van mreže djordjebg

« Odgovor #9 poslato: 04. Nov, 2014. 09:24 »
Gledaj ti da dodjes ziv i zdrav narocito ako nisi vozio ovim putem, mani gledanje na svaki minut. Ako je tolika zurba, imas sad snizenja za AirSerbia, ima letova svaki dan u vise termina.

« Odgovor #10 poslato: 04. Nov, 2014. 10:06 »
Gledaj ti da dodjes ziv i zdrav narocito ako nisi vozio ovim putem, mani gledanje na svaki minut. Ako je tolika zurba, imas sad snizenja za AirSerbia, ima letova svaki dan u vise termina.

Sam naslov kaze, kojim putem je najbolje stici do Podgorice iz Beograda ? Najbolje u smislu najbrze (uz koliko toliko postovanje ogranicenja)...

Boze Petra :) Naravno. I napisah uz postovanje ogranicenja...

Neko ide i preko Valjeva, neko cak i preko RS pa me je prvenstveno to interesovalo, da li je neki od tih puteva vremenski kraci...

Van mreže zare

« Odgovor #11 poslato: 04. Nov, 2014. 13:51 »
Ne znam koliko ti je brza Ibarska magistrala do Lazarevca i kakav je put posle do Valjeva i Pozege.

Sto se tice ogranicenja, mozes da postujes posebno ako ne znas gde su radari ali ces bespotrebno izgubiti prilicno vremena. Ne kazem da treba voziti kao manijak (taman posla) ali normalna voznja nesto preko ogranicenja retko gde moze biti problem u saobracaju.
Nadam se da znas gde su opasne deonice na ovom putu?

« Odgovor #12 poslato: 04. Nov, 2014. 16:44 »
Nadam se da znas gde su opasne deonice na ovom putu?

Do Priboja znam, isao sam dalje ne znam... Ako mozes napisi.

Hvala :)

p.s. Jel ima fiksinh radara !?

Na mreži bigor

« Odgovor #13 poslato: 04. Nov, 2014. 17:12 »
Sto ne pogledas koji daljinar, ja uvjek malo proucim put uz njih prije nego krenem
http://directions.somemaps.com/rs/
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

« Odgovor #14 poslato: 04. Nov, 2014. 17:44 »
Sto ne pogledas koji daljinar, ja uvjek malo proucim put uz njih prije nego krenem
http://directions.somemaps.com/rs/

краће != брже :)

Ја увек волим да чујем искуство неког ко је возио у том смеру.