Autor Tema: Susti plin kada dam kontakt  (Pročitano 3915 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže duleyoZapočeo temu

• RallyeSport
  • Ugled: 2
Susti plin kada dam kontakt
« poslato: 05. Nov, 2014. 01:03 »
kao sto naslov kaze... samo to ne uvek, jednom dnevno, uglavnom pred prvo paljenje, sigurnosni ventil je nov, skoro zamenjen, ali isparivac je turski  pa jel moze da bude da je to?
moja pretpostavka da na dat kontakt dopunjava cevcicu koja ide od ventila do isparivaca, koja se prazni ako je los isparivac... moze li neko da mi to potvrdi ili da neku drugu dijagnozu, poz

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
Odg: Susti plin kada dam kontakt
« Odgovor #1 poslato: 05. Nov, 2014. 01:16 »
pa ako ti je los isparivac i zreo za remont  naravno da pusti plin i kod kontakta opet puni cev i njega od el. ventila do isparivaca. al to lako isprobas. ako imas opciju spricanja plina iz kabine sa dugmetom iz kabine onda treba da imas i jedan el. magnetni ventil na isparivacu kojem ako pomeris kotvu pre davanja kontakta treba da pusti plin iz isparivaca u karburator...

• RallyeSport
« Odgovor #2 poslato: 05. Nov, 2014. 01:23 »
imam taj el magnetni ventil ali nisam te bas najbolje razumeo, sta i kad da uradim da bih ga ispitao
( da promenim kotvu... ????)

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 05. Nov, 2014. 01:29 »
pre nego sto bi dao kontakt, na tom ventilu sa strane na isprivacu stisnes kotvu. a to ti je kao dugmence na sredini el. magnetnog ventila.(ako ga imas ako je takav model) neki imaju taj el. magnetni ventil ali ne viri napolje kotva i ne mozes da stisnes rucno.

• RallyeSport
« Odgovor #4 poslato: 05. Nov, 2014. 01:36 »
ok imam ja i u kabini dugme za to ali ne verujem da radi bez kontakta, sad se ne secam, ali ako svaki dan moram da otvaram haubu pre prvog paljenja .... jel to ukazuje na to da je isparivac za zamenu ili sta?

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #5 poslato: 05. Nov, 2014. 03:39 »
ne das kontakt i ne stiskas iz kabine vec iz samog motornog prostora ispod haube na samom isparivacu. ako stisnes i ne izlazi plin, znaci da isparivac ne drzi gas u sebi vec pusti i da ne valja....

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #6 poslato: 05. Nov, 2014. 19:03 »
Gas pre svega moze da curi na spojevima cevi sa ventilom ili isparivacem. Kazes da je skoro menjan ventil. Da bi se on zamenio moralo se rastaviti dovodna cev do njega i cev od njega do isparivaca...Pre svega tu treba traziti uzrok...Znaci, napraviti sapunicu, sundjerom nabaciti sapunicu na spojeve cevi sa ventilom i rasprsivacem i posmatrati (normalno instacija je puna plina i auto radi) i posmatrati...ako se prave mehurici na spojevima, tu curi i mozda samo treba dotegnuti maticu holendera, ili cev nije dobro ustelovana pod pravim uglom i ne lezi dobro kroz holender... hearcut. I to treba dobro podesiti... bravo2
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• RallyeSport
« Odgovor #7 poslato: 05. Nov, 2014. 22:02 »
u dobrim rukama je to odradjeno i mereno instrumentima za gas, poslusao sam pre prvog paljenja jutros, nije izaso plin kad sam pritisnuo el mag ventil, dakle isparivac ne drzi?

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 05. Nov, 2014. 23:29 »
ne drzi vec pusti kroz crevo u karb... jel radjen remont uopste na njemu ili vec ko zna koliko presao na tu membranu?

Van mreže BALKANIJA

• RallyeSport
  • Ugled: 4
  • allo
« Odgovor #9 poslato: 06. Nov, 2014. 19:43 »
najverovatnije ti je crkla spulna na isparivacu!  Ako ti je nov i isprevan gasni ventil nisi u velikom problemu. Mislim nece ti napuniti-zalediti isparivac,

• RallyeSport
« Odgovor #10 poslato: 06. Nov, 2014. 20:03 »
ja sam za varijantu da opet uzmem neki turski ( jeftin ) ali mi rece jedan kolega danas na poslu da isparivac mora da pusta da bi se rasteretio, ako je to tacno i ako je normalno da stalno prazni od gl ventila do isparivaca onda je to znaci da moram da kupim litar vise plina za rasterecivanje :)

Van mreže BALKANIJA

• RallyeSport
  • allo
« Odgovor #11 poslato: 06. Nov, 2014. 22:43 »
Kakvo rasterecivanje !!!! Ako ti slucajno popusti gasni ventil ima da te rastereti za celu bocu  :B=) :B=) !
 Sredjuj ti to !

• RallyeSport
« Odgovor #12 poslato: 07. Nov, 2014. 00:18 »
planiram da nadjem jeftinog majstora sa jeftinim isparivacem :) al sad me malo zbunio kolega sa njegov komentar, znaci isparivac ipak mora da drzi plin u crevu od gl ventila do njega samog

Van mreže BALKANIJA

• RallyeSport
  • allo
« Odgovor #13 poslato: 07. Nov, 2014. 10:59 »
Naravno da drzi. Kod elektronskih isparivaca pusta samo sekund-dva po davanju kontakta i kasnije kad upali.A kod vakumskog sistema kad mu cvrknes ono dugme na prekidacu.