Autor Tema: Brzinomjer laže  (Pročitano 1989 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže JovasZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 5
Brzinomjer laže
« poslato: 14. Nov, 2014. 19:48 »
Dešava mi se evo već drugi put da me radar uhvati sa 72 i 73 km/h, iako baš u tom trenutku (znajući da tu čekaju s radarom) pratim da mi kazaljka brzinomjera bude na 60, koliko je ograničenje. Da li je moguće da brzinomjer laže?
  • Vozi: felicia 1.3 lx TNG 1999; volkswagen golf IV 1.9 D 2001.

Na mreži zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
Odg: Brzinomjer laže
« Odgovor #1 poslato: 14. Nov, 2014. 20:27 »
Naravno, skoro svaki brzinomer laze ali laze tako sto pokazuje vise nego sto ides. Kod tebe nesto nije u redu. Em pokazuje vise, em pokazuje mnogo vise. Obicno na tim brzinama razlika bude 3-4 max 5 km vise na brzinomeru nego stvarno.

Na mreži bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #2 poslato: 14. Nov, 2014. 20:34 »
oces da kazes da mu pokazuje dosta manje valjda :)

moguce je i da im je lose bazdaren uredjaj. ja moj cajger svako malo kontrolisem tako sto uporedjujem sa brzinom na navigaciji, ili na aplikaciji koju sam instalirao na telefon.
prvo proveri na taj nacin, naravno ako imas mogucnosti, pa tek onda dejstvuj dalje.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

• Style
« Odgovor #4 poslato: 14. Nov, 2014. 21:56 »
Čini mi se da sam kod Duletafontane čitao u garaži da je rastavljao cajger i kad je vraćao kazaljku morao je uz pomoć navigacije da je podešava, jer nema nultog položaja, već kreće od 20. Jednom mi je majstor skidao cajger zbog nečeg nevezanog za njega i vidio sam neka oštećenja na plastici na zadnjem dijelu, pa ko zna, moguće je da ga je neko od prethodnih vlasnika rastavljao i nešto poremetio. U svakom slučaju, pokušaću sa navigacijom.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #5 poslato: 14. Nov, 2014. 22:57 »
Takodje moze i da te zeza ako si menjao tockove pa imas veca odstupanja od fabrickih. Kao sto sam objasnio u DIY kada sam prepravljao cajgere, ukljucis navigaciju i vozis npr. 40. U jednom momentu kada osetis da ga drzis na istoj brzini samo ubodi iglu na 40. To je najbolje da radis na nekom sirokom putu i gde nije bas prometno. Ja sam tempirao brzinu a drugar je ubadao iglu, mada je nekad bolje i da ga pustis da pokazuje malko vise (npr. 5-10kmh).
Doduse, nekada moze da bude problem i u samom cajgeru, pa npr. na manjim brzinama pokazuje realno, a pri vecim pocne da laze.
Felicijini cajgeri se lako kvare zato sto su im zupcanici unutra od plastike, i najcesce ih unisti resetovanje kilometraze kada je auto u pokretu, pa moguce da je neko menjao zupcanike, a da bi se doslo do njih, mora ceo cajger da se rasturi u delove, sto znaci i skidanje igle.

• Style
« Odgovor #6 poslato: 14. Nov, 2014. 23:22 »
Točkovi su 165/70 R13. Analiziraću prvo koliko lažira pri manjim i većim brzinama, pa ću uraditi kao i ti, da vidim da li je samo do pogrešnog položaja igle. Svakodnevno prolazim pored 3 radara, tako da mi je ovo bitno. I sam nekad resetujem kilometražu u toku vožnje, nisam znao da je to štetno  ???.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #7 poslato: 16. Nov, 2014. 20:31 »
Sve je od plastike i lako pukne zupcanik. Izbegavaj resetovanje u voznji.  bravo2