Autor Tema: sprej za auto-gume umesto rezervnog tocka iskustva saveti  (Pročitano 8356 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sumadinac1.4 16vZapočeo temu

sprej za auto-gume umesto rezervnog tocka iskustva saveti
« poslato: 14. Nov, 2014. 21:20 »
Pa kao sto pise u naslovu ima li neko iskustva sa sprejom za krpljenje probusene gume.Kakav je postupak  upotrebe da li se pumpa guma pa se ubaci sprej unutra ili kako?Vozim rezervni tocak vec dve godine u gepeku zbog boce za plin.Stavio sam ga  za dve godine dva puta na osovinu.Malo me smorio pa bih da ga izbacim iz gepeka kada je reon kretanja recimo 50 km od kuce.Jel neko koristio taj sprej?

Van mreže bugarin

Odg: sprej za auto-gume umesto rezervnog tocka iskustva saveti
« Odgovor #1 poslato: 14. Nov, 2014. 22:09 »
vec smo se negde dotakli te teme, ali evo ukratko:
imas dve varijante:
1) da nabavis fabricki VAG-AUDI-SEAT-SKODA set za reparaciju. evo jedan link na ebay-u tek da imas ideju kako izgleda, kako se koristi i koje su dimenzije  http://www.ebay.co.uk/itm/AUDI-A1-A3-A4-A6-GENUINE-MOBILITY-TYRE-PUNCTURE-REPAIR-KIT-SET-PUMP-REF-28-/251711330776?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a9b2a19d8

2) da kupis aftermarket reparacioni set, koji se sastoji samo od boce pod pritiskom u kojoj je i smesa za krpljenje i kompirimovani vazduh.  ima ih u svakoj iole normalnoj prodavnici auto delova, auto kozmetike itd.

znaci, u prvoj varijanti imas i na linku sliku kako se koristi, a u drugoj varijanti samo povezes bocu na ventil i pustis sadrzaj u gumu.

ranije su majstori izbegavali da krpe gume koje su tretirane ovim sredstvima, ali sad je vec druga prica. drugacija tehnologija i hemikalije, pa se i lakse krpi guma. naravno, ako se pridrzavas uputstava sa repair-kita o tome koliko dugo i kojom brzinom smes da se kreces posle krpljenja gume ovom metodom.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži BALKANIJA

« Odgovor #2 poslato: 15. Nov, 2014. 09:27 »
bugi je sve objasnio! Samo imam jos jedno iskustvo ako auto drzis napolju zimi kada je minus od bocice na prolece nema nista to se odnosi na aftermarket set. Ja  imam-koristio sam set iz fiat pande mozda 05-06 godiste samo preporuke odlican je. Verujem da je Audi i VW jos bolji.

Na mreži djordjebg

« Odgovor #3 poslato: 15. Nov, 2014. 13:20 »
Bugi je napisao sve o opcijama koje imas, ja imam iskustvo sa prvom varijantom. Kupio sam na Kupindu za 2000 set za reparaciju gde ide boca + kompresor i spasio me je nepunih mesec dana posle kupovine.  Cak nisam ni koristio bocu vec je kompresor bio dovoljan da naduva gumu na 2.2 i sa obzirom da je ostecenje bilo malo guma je drzala dok nisam stigao do vulkanizera. Ko vozi na gas ovo mu je preko potrebno, a ostalima olaska zivot.
Krajnje je jednostavno za koriscenje, sem za automobile pumpa naravno i bicikle, lopte. bravo2

Bas ovakakv imam, a ovaj Rus demonstrira kako radi bas na jednoj Skodi.
https://www.youtube.com/watch?v=Z53LRjRfYyM
« Poslednja izmena: 15. Nov, 2014. 13:33 djordjebg »