Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2004-2013
»
Octavia 1.6mpi problem u leru
Dole
Autor
Tema: Octavia 1.6mpi problem u leru (Pročitano 3009 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
miroljub
Ambition
Like ukupno: 0
L&K ugled:
1
Octavia 1.6mpi problem u leru
«
poslato:
15. Nov, 2014. 10:07 »
Pozdrav drugari.. Imam problem vec nekih 5-6 meseci sa radom u leru od kako je ugradnjen plinski uredjaj.. Probao sam varijante i varijante i izmenjao mnogo majstora ali uzalud. Kako se manifestuje sav problem.. Auto radi ok dok ne dostigne radnu temperaturu i kad se zagreje do maximuma onda pocinje lagano preskakanje kao sa povremenim padom obrtaja. Sto je vrlo interesantno ponekad i radi kristalno dobro,a u svakom slucaju bolje na plinu nego na benzin.. Dok ne dostigne punu radnu temperaturu hoce da se gasi na plinu i da padaju obrtaji gore dole i da gubi struju u vozacevim vratima koja se posle par sekundi vraca.. Kada se zagreje radi sve i nema klasicne padove obrtaja ali ima tkzv drhtavice,radi-radi,pa preskoci ili zadrhti i tako sve u krug.. Da napomenem da sam apsolutno sve proverio i zamenio oko plina i benzina,instalacije,nova je bobina,svecice,kablovi,ciscene dizne benzina,novi filteri itd.. Zna li neko u cemu bi mogao da bude problem?
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
Like ukupno: 42
L&K ugled:
73
AS Petrović
Odg: Octavia 1.6mpi problem u leru
«
Odgovor #1 poslato:
15. Nov, 2014. 19:26 »
Jel ti izbacuje neku grešku na dijagnostici?
Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X
nebojsar
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
14
«
Odgovor #2 poslato:
15. Nov, 2014. 20:08 »
Imao slican problem na fabiji. To trzanje je kod mene bilo trenutak kada plin polako "ukljucuje" jedan po jedan cilindar. Nekad se palio cak i check engine. Reseno tako sto je sam ga odvezao kod plinadzije koji je ukljucio neko predgrejanje dizni . Tad je i promenio neki "profil" i tada je sve radilo kako treba, do proleca tj ranog leta. Isto pocelo da se desava sa visim temperaturama pa je onda to jos jednom bilo "podeseno", od tada sve perfektno bez obzira na uslove. Od plinadzije sam cuo da bi bilo pametno kad budem menjao svecice da uzmem neki model koji oni savetuju jer je bolje optimizovan za gas-vazduh smesu...
Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI
pajapop
Laurin&Klement
Like ukupno: 90
L&K ugled:
15
«
Odgovor #3 poslato:
15. Nov, 2014. 20:40 »
Ja mislim da problem lezi u regulaciji usisa vazduha, tj. da usisava vruc vazduh i da treba pregledati tu regulaciju klapne za topli-hladan vazduh. Mada malo zbunjuje taj gubitak struje u vratima, i mozda i nema veze sa tim, vec se slucajno poklapaju dva nezavisna kvara...a mozda i komjuter malo brljavi...Ono "kolko ja kao znam o tome" plin voli konstantnu regulaciju protoka vazduha i zato i treba da postoji letnja i zimska regulacija. Kod automatske regulacije malo je tesko nastelovati konstantno dobar rad plinskog uredjaja, jer bi i on trebao da se stalno prilagodjava promeni kolicini vazduha koji se usisava. Ne treba zaboraviti da promeri delova cevi sistema za topli i hladan vazduh u glavnom nisu isti, te da se znaci i kolicina usisanog vazduha menja u savisnosti od polozaja klapne za vazduh...Komentar Nebojsar-a ide u prilog ovoj prici.
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
miroljub
Ambition
L&K ugled:
1
«
Odgovor #4 poslato:
15. Nov, 2014. 21:17 »
Hmmm..Ne znam nisam ni ja pametan sta da radim kad sam bio i 7-8 servisa,od toga 2 ovlascena i sve kristalno dobro ali neme opet zivcira.. Dijagnosticki je sve u fulu.. Poceo sam da sumnjam da nije neki digtung ili klim,ne znam ni ja sam.. U pitanju je definnitivno nesto mnogo sitno i podmuklo zato se i ne javlja na dijagnostici ali dovoljno da mene zivcira iako je sitno
krcaerdoglija
Laurin&Klement
Like ukupno: 3
L&K ugled:
54
ERDOGLIJA KINGDOM
«
Odgovor #5 poslato:
15. Nov, 2014. 21:21 »
proveri creva na usisnoj grani,mozda negde uvlaci vazduh!!
Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000
miroljub
Ambition
L&K ugled:
1
«
Odgovor #6 poslato:
15. Nov, 2014. 21:28 »
Proverena sva creva,vakumi,cak je i grana skigana i zapusene rupe za plinske dizne i probusene nove za verijantu da vuku negde fals vazduh..
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
Like ukupno: 42
L&K ugled:
73
AS Petrović
«
Odgovor #7 poslato:
15. Nov, 2014. 21:38 »
Ako je sa plinskim uređajem sve ok, može da bude problem i u samom motoru (koliko god čudno zvučalo, jer sam i to imao prilike da vidim). Poseti ti nekog dobrog mehaničara, može stvarno da se desi da je neka sitnica
Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X
tutinburg
Style
Like ukupno: 1
L&K ugled:
5
«
Odgovor #8 poslato:
15. Nov, 2014. 22:24 »
Auuuu .... kad ovakve probleme vidim sav se najezim ... slicne probleme sa trokiranjem sam i ja imao na fabiji ... fals vazduh kod usisne grane (od plina ) NISU U PITANJU RUPE NA USISNOJ GRANI VEC CREVA!!! Tek kad sam skockao creva auto je proradio kao singerica .
Vozi: Skoda Fabia 1,4 mpi
miroljub
Ambition
L&K ugled:
1
«
Odgovor #9 poslato:
17. Nov, 2014. 07:17 »
Hmmm,pa znam ali su navodno proverena sva creva i svi vakumi i sve je kao dobro i klapna ciscena,prana u onoj kadi itd.. Danas cu da probam sa drugom klapnom,pa cemo da vidimo...
Gore