Autor Tema: Alternativa za Columbus  (Pročitano 4021 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

Alternativa za Columbus
« poslato: 16. Nov, 2014. 13:11 »
http://cnlsqbusiness.en.alibaba.com/product/1092453204-215926650/LSQ_Star_8inch_touch_screen_Central_multimedia_gps_for_VW_Skoda_with_CANBUS_Bluetooth_radio_RDS_DVD_IPOD_Door_status_OPS_IPAS.html

Da li neko ima iskustva sa ovakvim uređajima, odn. koliko je uspešna integracija sa samim automobilom? Recimo da li se na instrument tabli pokazuju manevri sa navigacije itd itd... ?

Van mreže nebojsar

Odg: Alternativa za Columbus
« Odgovor #1 poslato: 16. Nov, 2014. 20:22 »
Nesto takvih uredjaja sam uvezao, nesto probao, nije to taj nivo kvaliteta. Ipak je to uredjaj koji ce raditi ponekad u ekstremnim uslovima (visoke temperature, vibracije itd) a tad moze biti i opasan ako nije odradjen kako treba. Ako si povezan  sa nekim uvoznikom iz kine znas da ti treba fabrika sa solidnom reputacijom i neko ko ce odraditi quality control pa makar i za jedan uredjaj. Kad sve sracunas doci ces na par stotina evra razlike od kupovine original uredjaja preko e-bay a ili preko nekog drugog oglasa. O mapama, revizijama softvera Itd da ne pricamo...
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Na mreži Sreten

« Odgovor #2 poslato: 17. Nov, 2014. 20:37 »
Da li si imao iskustva Audiosources uredjajima. Ja gledam za superba da uzmem ANS830 ili DNS830 model koji imaju ekrane od 8 inca i ne traze blendu sto meni odgovara zbog swinga koji sam imam. Takodje podrzavaju skovo sve canbus opcije kao sto je indikacija temperature klime uredjaja, parking senzori, kamera za rikverc itd.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 272KS 4X4 DSG

Van mreže nebojsar

« Odgovor #3 poslato: 17. Nov, 2014. 20:48 »
Ne sa tim modelima nisam. Najveci problem kod OEM ili nekog kineskog brenda je kvalitet displeja koji se koristi(uglovi vidljivosti, osetljivost ekrana, vidljivost u intenzivnoj osuncanosti, rezolucija), kvalitet izlaza (audio) i  uopste elektronike. Originalni Columbus je bezobrazno precenjen ali je u isto vreme kvalitetno odradjen uredjaj. Problem je sto je servis za takav uredjaj skroz neisplativ, sto je delove gotovo nemoguce naci, da ne pominjem ako se ide na varijantu legalnog uvoza potrebu atesta itd.

Na mreži Sreten

« Odgovor #4 poslato: 17. Nov, 2014. 21:30 »
Evo jedan klip vezan za uredjaje koje sam naveo. DNS610 izgleda identicno kao columbus. Model DNS830 je model samo za superb, a za octaviu imaju model DNS620. Ima odlicne specifikacije, kao i samo elektroniku, na stranim forumima su jako dobro ocenjeni, ali kod nas ne znam nkoga ko ih prodaje nazalost. Bila bi dobra fora za neki grupni buy kad bi mogli da organizujemo ako ima jos zainteresovanih. Po engleskim forumima kazu da imaju odlican audio kvalitet, bolji nego originalni columbus zahvaljujuci boljim D/A konverterima i boljem pojacalu. https://www.youtube.com/watch?v=JwWQDzvFe2o
« Poslednja izmena: 17. Nov, 2014. 21:37 Sreten »

Na mreži hakkler

« Odgovor #5 poslato: 17. Nov, 2014. 22:01 »
low budget kinez se odmah prepozna po tom da nema rds na radiu.
što se tiče ekrana i pixela uopće ne zaostaju za oem radio uređajima.
tak i tak je sve iz kine.

ostali štampaju samo oem plastiku tj. plačate ime.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #6 poslato: 18. Nov, 2014. 09:08 »
Bila bi dobra fora za neki grupni buy kad bi mogli da organizujemo ako ima jos zainteresovanih

Onda bi trebalo pokupiti zainteresovane za sve modele, pa grupno naruciti (zbog troskova slanja) tu su samo problem atesti...

Na mreži Sreten

« Odgovor #7 poslato: 18. Nov, 2014. 09:09 »
Kakvi atesti?

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #8 poslato: 18. Nov, 2014. 10:04 »
Ја одавно мјеркам један њихов уређај, конкретно DNS610, међутим имам 3-4 интервенције прије њега па сам одложио ту куповину за ко зна кад, а можда и никад :) Постоји увозник за Србију и не могу да те обрадујем цијеном - 600 евра nono
Ствар је у томе што га немају на стању јер обично сви узимају оне јефтиније од 400-450 евра, који су хардверски много инфериорнији, тако да је могуће да је био систем "ако прође прође", те да би више наруџби снизило цијену... Е сад, ако си заинтересован рећи ћу ти ко то ради, да не рекламирам...

Na mreži Sreten

« Odgovor #9 poslato: 18. Nov, 2014. 10:19 »
Pa da, dns ima mnogo bolji hardver od Ans serije, mnogo bolji zvuk, i generalno dosta je brži, ima dual tuner i podržava fakra konektor, nema budzenja sa kojekakvim adapterima.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #10 poslato: 18. Nov, 2014. 10:23 »
Управо тако, а има и dualcore процесор и више RAM-a него ANS серија...ако бих убацивао, био би то само овај (док не избаце неки други одговарајући за мој аутомобил), јер сам имао прилику да се сретнем са овим "јефтинијим", убацивао другу мапе у iGO, и зна да буде фрустрирајуће у неким тренуцима :) Што се тиче квалитета израде и сл. чуо сам такође све најбоље...

Na mreži Sreten

« Odgovor #11 poslato: 18. Nov, 2014. 10:43 »
Ne daje mi se 600 evra za dns, do 450 max. Za 600 evra mogu da uzmem Kenwood dnx521 koji je pet puta kvalitetniji uređaj i od columbusa i dns-a zajedno. Dns830 mi je najzanimljiviji zbog ekrana od 8 inča i što mi ne treba brenda.

« Odgovor #12 poslato: 18. Nov, 2014. 15:03 »
Da li neko ima iskustva kako Columbus stoji sa domaćim mapama... Srbija i Balkan ??
Do sada sam koristio IGO PRIMO, a nove detaljne mape izlaze kvartalno...

Thanx

Van mreže nebojsar

« Odgovor #13 poslato: 18. Nov, 2014. 15:45 »
Stoji solidno, Columbus ima mape za nase trziste, polovinu evrope, istocnu. Mora se dokupiti zapadna polovina ako cesto ides na zapad i sever. Fajlovi su uzasno veliki pa smara malo update. Ovo sto ima je skroz korektno.

« Odgovor #14 poslato: 18. Nov, 2014. 16:09 »
Ubacivao sam drugaru za Jettu mape.. mislim da je bio Columbus, dva diska sam skinuo sa net-a (istočna i zapadna Evropa).. ali nemam iskustva koliko je to upotrebljivo. Hvala za odgovor, kolega.  :RR)

Da li se na instrument tabli pokazuju manevri iz GPS sistema?