Autor Tema: Škoda dan - NAVAK  (Pročitano 4230 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži Karlheinz

Odg: Škoda dan - NAVAK
« Odgovor #15 poslato: 22. Nov, 2014. 00:25 »
Vreme je bilo kišovito, k'o za baksuz, jer danima pre toga bilo je sunčano i lepo vreme. Slike stoga i nisu reprezentativne, jer bilo je i oblačno, a Škode mokre i prljave. Sam ambijent bio je sjajan, ali i sami smo bili iznenađeni raspoloživim brojem automobila, pa smo možda slikanje i zapostavili nauštrb vožnje :-)
Evo i ostatka slika Škoda koje su bile tamo... nisu sve na slici, a možda i jesu, ako se zagledate...
  • Vozi: Yeti

Na mreži Karlheinz

« Odgovor #16 poslato: 22. Nov, 2014. 00:35 »
Evo još i nekih slika celog NAVAKA, tj. mesta gde su se vozači Škoda menjali. Bile su dve grupe tj. dve kolone Škoda, dva instruktora, svako u po jednom Spacebacku, na čelu svake kolone. Sistem je bio sledeći: vozi se u koloni ceo krug, pola kruga po idealnoj putanji a druga polovina tj. na kraju kruga bile su dve vežbe:

1. dvostruka promena pravca
2. vožnja između čunjeva

Uvek jedna kolona čeka, dok druga ne završi skoro ceo krug, pa tek onda se kreće.

Prva kolona je imala instruktora, koga sam ja nazvao "Usporite, držite odstojanje"  :(  i koji je vodio (u početku) kolonu "sporijih" Škoda.
Druga Kolona je imala "brže" i jače Škode u svom sastavu, a njen istruktor je bio onaj koga sam zvao "Pun Gas"  :B=) jer je često preko radio stanice (koje su bile u svim Škodama) baš tako savetovao vozače - "a sada pun gas!"  >:D

Evo obe kolone, jedna čeka (bugarin+ja u Superb-u), druga dolazi:
https://www.youtube.com/watch?v=D0KqU-iufpA

Kasnije, kako se gužva zainteresovanih gostiju smanjila, automobili su se izmešali i ostala je samo jedna kolona, ali većina je (pa i ja) uzimala mahom brže i jače Škode da vozi, ali avaj - ne lezi vraže,  instruktor "Usporite, držite odstojanje"   je vodio tu kolonu... :-[

Za one dve pomenute vežbe, kada ste u koloni sa prvim instruktorom, preporučena brzina je bila 70, tj. 60kmh
dok je drugi instruktor bio "bolji" i preporučio brzinu od 80kmh...  :P

Ono što je bilo najbolje: uđeš u prvu slobodnu Škodu koja je na parkingu, ključ je već u bravi, startuješ motor i - voooziiii!
Niko od domaćina i organizatora nije rekao ništa niti ograničavao goste na NAVAK-u, samo su govorili - "izvolite, može, sve Škode su na raspolaganju"  :RR)
« Poslednja izmena: 22. Nov, 2014. 02:30 Karlheinz Hell »

Na mreži hakkler

« Odgovor #17 poslato: 22. Nov, 2014. 00:38 »
jeste li šta "zamezili" ili samo slikali i vozili? :)

Na mreži Karlheinz

« Odgovor #18 poslato: 22. Nov, 2014. 02:00 »
Posle prvih 1,5h vožnje, tj. na "poluvremenu" smo naravno malo predahnuli, a bogami i zamezili i popili..."šveđanin" je bio spreman za gladne goste  ;D
Posle toga smo još "po jedan krug"x2 onih omiljenih Škoda, malo DSG, malo 4x4, a bogami malo i CitiGo 1.0 75ks - stigne i on na cilj  :B=)
Ja sam duplirao krugove u Superb-u, Fabiji, Oktaviji... a tek kada sam "se setio" da bih mogao ručicu Superba da pomerim u "S" tj. sport mod, bilo je veselo! Bugarin je rekao - hoćeš sam? Međutim ja nisam hteo bez njega i onda smo zajedno pokušali da protutnjimo stazom sa DSG/4x4 makinom, ali nažalost, instruktor zvani "Usporite, držite odstojanje" je bio na čelu kolone a i 2 auta ispred nas bio je i drugi Superb čiji vozač sa čak 170KS nije hteo da ubrza, promašio je sve kapije, i gušio je celu kolonu - poludeh!
Čak mu je i instruktor zvani "Usporite, držite odstojanje" govorio "Gas! Gas! Superb... A sada Gas...!", ali nije vredelo...  wac1

Evo i snimka:
https://www.youtube.com/watch?v=MglW1zLbUM4

Još neka slika iz auta, vožnje...
« Poslednja izmena: 22. Nov, 2014. 02:25 Karlheinz Hell »

Van mreže djordjebg

« Odgovor #19 poslato: 22. Nov, 2014. 11:16 »
Odlicno.
Nego jeste upoznali Mirka Alvirka?:) Sta kaze za tramvaj?:)

I kakav je osecaj uopste voziti po toj stazi? Moze li se tamo doci pa provozati?

Van mreže Filip

« Odgovor #20 poslato: 22. Nov, 2014. 15:33 »
dobar je osećaj, može kad je open track day
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #21 poslato: 23. Nov, 2014. 00:05 »
 bravo2 bravo2 bravo2 bravo2,svaka cast AC na pozivu!!!to je super gest sa njihove strane  :bravo: :bravo: a i vi ste odlicno predstavili forum i preneli dozivljaje i iskustva sa voznje novih skoda!!sve pohvale
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Na mreži Karlheinz

« Odgovor #22 poslato: 23. Nov, 2014. 02:42 »
Nego jeste upoznali Mirka Alvirka? Sta kaze za tramvaj?

I kakav je osecaj uopste voziti po toj stazi? Moze li se tamo doci pa provozati?

Staza se relativno brzo vozi, nema preterano teških krivina, bar ovako kako je bila postavljena tog dana. Kiša je omela pravo uživanje, ali opet donela neka nova iskustva. Mislim da ima open-day dana, treba proveriti na Navak sajtu.

Mirko Alvirko? Pa naravno  :B=)
Prolazio je slučajno u jednom momentu pored nas, on i Mladen (sin), i ja ga "startovao" da se slikamo, dobro si me podsetio, evo slike  :B=)  Čovek je krajnje ljubazno prihvatio slikanje.

Van mreže Turbo

« Odgovor #23 poslato: 23. Nov, 2014. 11:25 »
Poslednji Open track day je otkazan zbog slabog interesovanja. Održano ih je nekoliko do sada samo.

Huawei P6 TT

« Odgovor #24 poslato: 25. Nov, 2014. 11:57 »
Pećinci su malo nezgodni za posetu, 90% njih bi zalutalo, verovatno zato.
Inače, jako dobro odrađene slike i prilozi
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2htp 2006.

« Odgovor #25 poslato: 25. Nov, 2014. 15:06 »
« Poslednja izmena: 05. Dec, 2014. 10:59 Karlheinz Hell »
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2htp 2006.

Na mreži Karlheinz

« Odgovor #26 poslato: 26. Nov, 2014. 23:48 »
Evo još dve interesantne slike, mada možda i nisu mnogo relevantne jer je Superb 2.0tdi 170ks 6b, ganc-nov a Oktavija 2.0tdi 150ks 6b se vozi par meseci, plus: Superb posle oko 2h vožnje a Oktavija posle oko 45min. Razni vozači, dosta lera...

Na mreži Karlheinz

« Odgovor #27 poslato: 05. Dec, 2014. 11:01 »
RTV Galaksija:
Super, evo i link (za posetioce sa Facebook-a), gde su naši utisci o Fabiji, ovde:

forum.skodaforum.rs/fabia-2014/predstavljanje-nove-fabie-u-srbiji-skodaforum-rs-na-skoda-day/msg25888/#msg25888

P.S. link sa Skoda FB strane koji vodi ovde
https://www.facebook.com/skoda.srbija/posts/734478886606716?notif_t=notify_me
a ko želi sa foruma - može jedan LIKE tamo da bocne  bravo2
« Poslednja izmena: 05. Dec, 2014. 11:17 Karlheinz Hell »