Autor Tema: instalacija elektro retrovizora  (Pročitano 1963 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže musculus4Započeo temu

instalacija elektro retrovizora
« poslato: 23. Nov, 2014. 22:20 »
Da li postoji mogucnost da se instaliraju elektro retrovizori ako to nema na autu tj postoje manuelni retrovizori tj mehanicki bez grejaca. Sta sve od delova pored retrovizora treba I da li ce kompijuter te nove retrovizore prihvatiti ili mora I komp da se menja?
  • Vozi: skoda oktavia A5 2.0 tdi 2007

Van mreže djordje cacak

Odg: instalacija elektro retrovizora
« Odgovor #1 poslato: 24. Nov, 2014. 11:39 »
naravno da moze,neznam ko ti je rekao da retrovizori idu preko kompjutera,njima treba samo struja (+,-) i auto elektricar da ti to poveze naravno uz odgovarajuce prekidace koji idu na mesto gde su ti sada vec postojeci mehanicki.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

« Odgovor #2 poslato: 24. Nov, 2014. 14:28 »
Da ali sta sve od delova treba , pored retrovizora i elektro dzojstika koji ide umesto mehanickog dzojstika, da li treba da se menja motor za podizace stakala tj da li ide novi motor na koga se veze dzojstik I elektro retrovizor?

Van mreže alexa06

« Odgovor #3 poslato: 24. Nov, 2014. 16:58 »
Kakve veze ima motor za podizace stakala,samo ti elektricar izvuce struju do djojstika i naravno retrovizora koji je elektro i to je to cena retrovizora je oko 2500din.
P.S. Realno koliko ga koristis namestis i ne diras  dzabe bacas oko 100e bravo2

« Odgovor #4 poslato: 24. Nov, 2014. 23:15 »
Najvise mi je zbog grejaca ne treba mi toliko ta elektro funkcija pomeranja stakla, kad bih nasao neko jeftinije resenje za grejace bio bih mnogo srecniji nego to da budzim

Van mreže Beli82

« Odgovor #5 poslato: 24. Nov, 2014. 23:53 »
Ja sam skoro nešto bistrio oko toga, pa sam na poznatom sajtu komunističke nam braće iz Kine naleteo na zanimljivo rešenje:
http://www.aliexpress.com/item/Free-ship-2012-2013-Skoda-Fabia-Re-veiw-mirror-rain-eyebrow-cover-2pcs-set-1pcs-L/1647735830.html

Reč je o štitnicima koji sprečavaju zakišnjavanje retrovizora, i mogu biti jako praktično i jeftino rešenje. U principu ovo bi trebalo da zaštiti retrovizore i od zakišnjavanja i od slivanja vode sa gornjeg dela retrovizora(kućišta) na samo ogledalo.
Za te pare mislim da vredi probati pošto Ali Express šalje besplatno za Srbiju, samo što se čeka malo duže, ali nije nikome o glavu za ovakve stvari. Jedina stvar u koju sumnjam je taj lepak ili 3m traka kojom se štitnici lepe za retrovizor, ali uvek se može koristiti umesto toga neki super lepak i slično, ako se štitnici pokažu kao dobro rešenje. Samo treba dobro čitati opise proizvoda kako bi naručili štitnike za odgovarajući model i marku automobila, i obratiti pažnju na dezen tj boju koju naručujete. carina se naravno ne plaća, kao ni porez, jer je u pitanju GIFT iliti poklon koji ima simboličnu vrednost pošiljke.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

« Odgovor #6 poslato: 27. Nov, 2014. 00:13 »
Beli nije losa stvar