Autor Tema: Nameti drzave na TNG  (Pročitano 4497 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BRISKZapočeo temu

Nameti drzave na TNG
« poslato: 25. Nov, 2014. 16:33 »
Postovana administracijo,
Molim Vas da slike koje budem postovao ne brisete.
U pitanju je PDF prezentacija ali kako ne postoji mogucnost da je postavim,
postavljacu slike iz iste kako bih korisnicima TNG-a priblizio neke informacije,
za koje smatram da su znacajne.
Hvala unapred!

Hvala moderaciji i administraciji sto nece obrisati ove slike.
Takodje bih zeleo da obavestim sve zainteresovane da smo formirali novo udruzenje korisnika alternativnih goriva,
i pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruze!
Clanstvo je besplatno i cilj naseg udruzenja je da se borimo protiv ovakve, diskriminatorske, politike kada je rec o alternativnim gorivima.
Da se smanje previsoke akcize i da se izborimo da mi kao korisnici alternativnih goriva koji manje zagadjujemo okolinu u odnosu na ostale,
imamo i neke beneficije i subvencije od strane drzave!
svi koji su zainteresovani da se pridruze,
neka nas kontaktiraju na mail office@makedogas.rs
kako bi smo Vam prosledili pristupnice!
Hvala unapred!

Van mreže djordje48

Odg: Nameti drzave na TNG
« Odgovor #1 poslato: 25. Nov, 2014. 19:21 »
pouzdano znam da sva ova ujdurma oko tecnog naftnog gasa se desava zbog razloga jer NIS ne interesuje TNG jer je neprofitabilan i stvara troskove. slicno i mol pritiska inu u hrvatskoj da ukine tng. polako se krenulo sa bocama, pogledajte koliko muka oko boca za domacinstvo, nema ih skoro nigde i nis nas tera da kroz veliku cenu nove boce na pumpama placamo troskove revizije boca. nema mnogo nisovih pumpi za tng u beogradu, svega 4. sad je nis pritegao vladu da po svaku cenu uvede sto vece namete na tng kako bi sto vise ljudi odustalo od tng a. posledice su katastrofalne jer se na prvom mestu radi o bezbednosti ljudi: nicu divlja skladista tng a i boce za domacinstvo se pune pomocu adaptera na pumpama sto je van svake pameti i apsolutno nebezbedno. ali narod mora da ustedi nekako. evo zasto. boca za domacinstvo ima 10 kg TNG, po deklaraciji i medjunarodnom propisu da se svaki sud pod pritiskom puni do 80 posto zapremine, kao i boca za kola. npr, na pumpi puna boca tng a staje oko 2000 do 2500, a ako imate staru bocu, tj kojoj je istekao rok revizije od 10 godina platicete 3100 din. odete na pumpu i za 900 dinara vam natoce gas u bocu, ili je nasvirate do kraja za 1300 din. rezultat usteda, ali na drugoj strani natocili ste 100 posto zapremine, niko ne kaze nista, tokom tocenja je moglo doci do povrede i tocioca i vas, boce se pune u specijalizovanim punionicama na posebnim masinama, i ladno mozete da koristite boce starije od 40 godina, sto je protiv pravila a niko vam nece nista, jos istekao rok revizije. naravno, nasa drzava ne moze nista jer joj trebaju pare od akciza za tng i od uplate nisa u budzet, zato ne smeju nista rusima da kazu. odoh u off topic ali ziva sramota drzave srbije

Van mreže Turbo

« Odgovor #2 poslato: 25. Nov, 2014. 21:22 »
Jel se ova mogućnost refakcije akcize odnosi na gas iskorišćen za domaćinstva?

I kako se vrši ta refakcija?

Van mreže BALKANIJA

« Odgovor #3 poslato: 25. Nov, 2014. 23:25 »
Za domacinstvo moze da se vrati deo akcize samo za PBS ( propan-butan smesa). U lokalnoj poreskoj upravi uzme se zahtev za povracaj, orginal racun ....   Nisam zapamtio bas sve ali ovo mi je bilo zanimljivo. Nije bitno kolika je potrosnja PBS oni vracaju akcizu godisnje po domacinstvu npr 1000 kg, nema veze ako si ti potrosio duplo vise i imas racune. Znam par drugara koji su uspeli da vrate.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #4 poslato: 26. Nov, 2014. 09:06 »
Da se nadovezem na Djordjetovu pricu. Dok sam jos imao sporet na plin, otisao sam na lokalnu pumpu gde inace sipam gorivo i trazio da mi napune bocu. Receno mi je da ne smeju to da rade i da mogu samo da mi je zamene. (Par dana pre toga sam zbog licne sigurnosti odneo bocu na proveru i dobio sam papiric privezan za bocu da je iskontrolisana i datum do kada moze da se koristi.) Pristao sam na zamenu, i covek mi donosi bocu koja je prvo daleko ruznija od moje (moja je bila kao nova, nigde ogrebana). Kada sam ga pitao da li cu dobiti bocu sa garancijom da je ispravna, naravno rekao mi je da oni to nemaju. Rekoh, pa ja vama dajem ispravnu bocu i menjam je za sta? Kratak odgovor je bio to je tvoj problem sto si to uradio, nase nisu proverene. Uzeo sam svoju bocu, pomenuo koju majku/babu/dedu i otisao na drugu plinaru i covek mi je napunio nju.

Van mreže BRISKZapočeo temu

« Odgovor #5 poslato: 26. Nov, 2014. 11:10 »
pouzdano znam da sva ova ujdurma oko tecnog naftnog gasa se desava zbog razloga jer NIS ne interesuje TNG jer je neprofitabilan i stvara troskove. slicno i mol pritiska inu u hrvatskoj da ukine tng. polako se krenulo sa bocama, pogledajte koliko muka oko boca za domacinstvo, nema ih skoro nigde i nis nas tera da kroz veliku cenu nove boce na pumpama placamo troskove revizije boca. nema mnogo nisovih pumpi za tng u beogradu, svega 4. sad je nis pritegao vladu da po svaku cenu uvede sto vece namete na tng kako bi sto vise ljudi odustalo od tng a. posledice su katastrofalne jer se na prvom mestu radi o bezbednosti ljudi: nicu divlja skladista tng a i boce za domacinstvo se pune pomocu adaptera na pumpama sto je van svake pameti i apsolutno nebezbedno. ali narod mora da ustedi nekako. evo zasto. boca za domacinstvo ima 10 kg TNG, po deklaraciji i medjunarodnom propisu da se svaki sud pod pritiskom puni do 80 posto zapremine, kao i boca za kola. npr, na pumpi puna boca tng a staje oko 2000 do 2500, a ako imate staru bocu, tj kojoj je istekao rok revizije od 10 godina platicete 3100 din. odete na pumpu i za 900 dinara vam natoce gas u bocu, ili je nasvirate do kraja za 1300 din. rezultat usteda, ali na drugoj strani natocili ste 100 posto zapremine, niko ne kaze nista, tokom tocenja je moglo doci do povrede i tocioca i vas, boce se pune u specijalizovanim punionicama na posebnim masinama, i ladno mozete da koristite boce starije od 40 godina, sto je protiv pravila a niko vam nece nista, jos istekao rok revizije. naravno, nasa drzava ne moze nista jer joj trebaju pare od akciza za tng i od uplate nisa u budzet, zato ne smeju nista rusima da kazu. odoh u off topic ali ziva sramota drzave srbije

jeste...
problem je u NIS-u i u naftnom lobiju,
jer je kod nas 20% vozila koja koriste TNG,
dok je u drugim zemljama taj procenat duplo manji...
Zato se i teži tome da se destimuliše potrošnja TNG-a.
A sve to je jedna velika sramota, jer čemu priča o zaštiti prava potrošača,
slobodnom tržištu, stabilizovanju države i sistema,
kad se ovakve stvari dešavaju!?

Van mreže dulefontana

« Odgovor #6 poslato: 26. Nov, 2014. 11:14 »
Da zaboravimo momenat da je plin zeleno gorivo?

Van mreže skodilak

« Odgovor #7 poslato: 26. Nov, 2014. 18:28 »
Ovaj Euro gas brine o sebi da mu nepukne posao sa uvozom i distribucijom PBS , a ne o nama. On a narocito oni sto su bili na Zmaju su zaradili bilione na nama i na auto gasu.Na pocetku kada je kolona na Zmaju bila od 3 km za auto gas Litar je na primer bio 4 din pouzdano sam cuo da im je zarada bila 80 % cisto.  A pre desetak godina ta pumpa je bila jedina u BG  pa cak i U Srbiji.  Vlasnik pumpe Zmaj auto gas je neka firma stranog imena Avbax.  A taj Euro gas je bio njihov glavni dobavljac. Ja sam u to vreme radio u Mega marketu Rodic i tamo smo punilio boce kod njih za viljuskar zato znam sta je bio obrt.  A i ovi  iz agencije su pricali da su ti sa te male pumpice ubice koliko su vreca pazara imali.
 I sto ja sad da brinem ili se nerviram sto je gas skupji ili jeftinij za 3-4 pa i 5 dinara.  Kada ja to tesko da mogu da izmenim a i dalje mi je isplatljiviji od benzina ...
Krivo mi je sto ti tajkuni sad pametuju sto nisu tada na pocetku prodavali gas sa marzom-zaradom od 10 ili 20 %, oni se obokatili stvorili imperije i sad narod da se sa drzavom zeza.