Autor Tema: Vodena pumpa felicia 1.3  (Pročitano 3793 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži paliicZapočeo temu

• Active
  • **
  • Ugled: 1
Vodena pumpa felicia 1.3
« poslato: 27. Nov, 2014. 15:54 »
Momci, sta preporucujete kao prvi izbor vodenih pumpi za Feliciu medju dole navedenim proizvođačima:
- Metelli,
- Meyle,
- Ruville,
- ITN
Hvala
  • Vozi: Felicia 1.3 lpg 1997

Van mreže mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • Ugled: 72
  • AS Petrović
Odg: Vodena pumpa felicia 1.3
« Odgovor #1 poslato: 27. Nov, 2014. 19:47 »
Među ovima prvo i jedino Metelli. Mada bi moj izbor bio Graf ili SKF. ITN su kineske pumpe, ne znam kakvog su kvaliteta ali su vrlo jeftine. Meyle nije kineska, ali je meni posle 15.000 km procurela i propao nosač na njoj. Graf pumpa je 4200 dinara, SKF nešto malo skuplja, ali kvalitet neuporedivo bolji.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #2 poslato: 27. Nov, 2014. 20:11 »
Ne znam za delove za Škodu, ali za SKF ili ima užasno mnogo falsifikata ili im je kvalitet drastično opao(možda samo za naše tržište, mada se bojim da je problem globalan). Kada samo kod burazera u radnji kupovao ranije delove za Punta, savetovao mi je da izbegavam SKF pošto košta debelo, a postoji određeni broj reklamacija na njihove proizvode koji se ne uklapa u priču o vrhunskom kvalitetu. Za Punta sam kupovao Meteli diskove i ležaje točkova i nisam imao problema. Diskovi i ležaji i dan danas služe novog vlasnika kao fabrički. Vodenu pumpu sam stavio Imasaf(opet  na bratovu preporuku), i ona takođe služi bez problema. 
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

• Active
  • **
« Odgovor #3 poslato: 27. Nov, 2014. 22:09 »
Čini mi se da sam na nekom Fijatovom forumu pročitao da se Metelli jako loše pokazao sa vodenim pumpama.
SKF bih možda mogao da nabavim po VP cenama + pdv i to bi kostalo oko 45 evra..
Od Meyle sam probao pločice i u kombinaciji sa LPR diskovima su se odlično pokazale..
Ne znam za Ruville, mada je i on skup.
Gde da potražim Graf ili Imasaf?

Van mreže mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • Ugled: 72
  • AS Petrović
« Odgovor #4 poslato: 27. Nov, 2014. 22:30 »
Graf je oko 5000, a nju i SKF imaš u EuroAuto-u. Metelli pumpe su više nego solidne, bar ja nisam naleteo na neku koja je bila loša.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

• Active
  • **
« Odgovor #5 poslato: 27. Nov, 2014. 22:39 »
Hvala najlepše..
Nije mi hitno, ali preventivno sam rešio da je zamenim, jer na postojećoj počinje da se primećuje da vlaži pomalo. Postojeća je još fabrička, auto mi je prešao oko 160.000 km.

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 28. Nov, 2014. 00:10 »
Ja sam Imasaf pumpu(i sve ostale delove)uzeo u Beo-car radnji pošto oni sarađuju sa jako puno dobavljača i imaju dobru ponudu delova za skoro sva vozila(i kao što sam spomenuo ranije, brat mi radi tu pa sam siguran u njih). Inače, skoro su otvorili i svoj auto-servis (mehanika, vulkanizer, tehnički pregled,...)pa sam kod njih počeo i da održavam auto jer imaju dobre mehaničare. Kad god sam tražio neki deo, prvo sam se posavetovao sa njima u radnji i uvek sam dobijao najbolje u odnosu cena-kvalitet.

Što se tiče zamene vodene pumpe, ja sam na Puntu radio veliki servis na nekih 120 000km i obavezno zamenio pored zupčastog, pk kaiša, španera i ostalog, i vodenu pumpu. Majstor je rekao da nema potrebe ali sam ja rekao-menjaj! Mala je cena pumpe a velika havarije koju može da napravi ako zakuca. Doduše, ja jesam malo Stevo Žigon po pitanju održavanja ali se tako odnosim prema svemu - ili radi posao kako treba ili ga nemoj ni počinjati. U svakom trenutku mogu da upalim auto u po' noći i da teram ako treba za Teheran bez razmišljanja.

• Active
  • **
« Odgovor #7 poslato: 28. Nov, 2014. 10:22 »
U EuroAutu i Beocar ih nema..
Čekam ponudu iz Shopgroup.

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 28. Nov, 2014. 22:09 »
Možeš da probaš u Filip motors-u na Novom Beogradu. Kod njih sam preko brata kupio crevo hladnjaka za Fabiju koje niko nije imao. Ja sam ga dobio za 15 dana, a u ovlašćenim servisima bi čekao 45 do 60 dana pošto to crevo ide samo iz originala, nema ga u zamenskim ponudama. E, da, negde sam pročitao i da Gazela komerc ima Imasaf program i da su to kvalitetne pumpe.